Home Levensstijl Is de kans groter dat motorrijders gewond raken dan automobilisten?

Is de kans groter dat motorrijders gewond raken dan automobilisten?

0
Is de kans groter dat motorrijders gewond raken dan automobilisten?
Zowel motorrijders als automobilisten worden geconfronteerd met potentiële risico’s op de weg. Statistisch gezien lopen motorrijders echter een grotere kans om gewond te raken.

Motorongelukken in de VS

Volgens de laatste cijfers van het Insurance coverage Data Institute hadden motorrijders in 2018 vijf keer meer kans om gewond te raken dan autopassagiers. Bovendien meldt de Nationwide Freeway Site visitors Security Administration dat motorrijders een 28 keer grotere kans hebben om te overlijden bij een verkeersongeval dan auto-inzittenden.

Factoren die het aantal ongevallen beïnvloeden

Wanneer een motorfiets bij een ongeval betrokken raakt, wordt de berijder meestal weggeslingerd, wat vaak tot ernstig letsel leidt. Als ze niet de juiste veiligheidsuitrusting dragen, kunnen dergelijke ongelukken de dood tot gevolg hebben.

Omgekeerd worden inzittenden van auto’s beschermd door de structuur van hun voertuig, een voordeel dat de influence van letsel tijdens ongevallen aanzienlijk minimaliseert.

Bovendien zijn de weg- en weersomstandigheden vaak gevaarlijker voor motorrijders dan voor automobilisten. Regen, sneeuw en zelfs harde wind kunnen een ernstige bedreiging vormen voor motorfietsen vanwege hun gebrek aan stabiliteit in vergelijking met auto’s.

Bovendien draagt ​​de fysieke blootstelling van motorrijders in grote mate bij, omdat er weinig afstand tussen hen en externe elementen of arduous asfalt is.

Een ander belangrijk punt van zorg zijn de zichtbaarheidsproblemen. Motoren zijn relatief klein en daardoor gemakkelijk verborgen in de dode hoek van een voertuig. Dit leidt vaak tot botsingen wanneer bestuurders van rijstrook wisselen of afslaan zonder dat ze motorfietsen in de buurt opmerken.

Hoewel veel motorrijders dus blijven fietsen zonder ooit ongelukken of verwondingen te ervaren, lopen ze nog steeds een groter risico dan automobilisten.

Op welke schadevergoeding heeft u recht als u gewond raakt bij een motorongeluk?

Aangezien het aantal motorongelukken groot is, kunt u als automobilist, voetganger of motorrijder betrokken raken bij een motorongeluk.

Als dat zou gebeuren, nadat u medische hulp voor uw verwondingen heeft gezocht en contact heeft opgenomen met uw verzekeringsmaatschappij, dient u contact op te nemen met ervaren letselschadeadvocaten bij u in de buurt.

Als u zich bijvoorbeeld in Texas, Georgia, Louisiana, Illinois of Californië bevindt, kunt u dit raadplegen Stewart J. Guss, advocaten voor letselongevallen.

Met een gerenommeerde advocaat aan boord kunt u schadevergoeding eisen als het ongeval niet uw schuld was. U heeft mogelijk recht op schadevergoeding ter dekking van kosten zoals gederfde inkomsten, medische rekeningen en pijn en lijden.

Hoe blijf je veilig als motorrijder?

Als je bent een motorrijderis het van cruciaal belang dat prioriteit wordt gegeven aan de veiligheid, gezien de hogere risico’s die aan deze vervoerswijze zijn verbonden. Daarom volgen hier enkele beproefde ideas waarmee u veiliger over de weg kunt navigeren terwijl u fietst.

Draag een helm

Ten eerste is een helm je beste vriend als je op twee wielen rijdt. Het kan het aantal gevallen van hersenletsel tijdens ongevallen aanzienlijk verminderen. Ga voor een goed passende kwaliteitshelm die voldoet aan de veiligheidsnormen.

Kleed je passend

Investeren in beschermende uitrusting van goede kwaliteit: handschoenen, laarzen, broeken en jassen die speciaal zijn ontworpen voor motorrijden. Deze bieden aanzienlijke bescherming tegen schrammen en brandwonden als u van uw motorfiets valt.

Zichtbaar zijn

Omdat motorfietsen kleiner zijn en gemakkelijk gemist kunnen worden door automobilisten, moet je jezelf zo zichtbaar mogelijk maken. Gebruik reflecterende strips op uw kleding of fiets, doe de koplamp aan tijdens avond- en nachtritten en geef altijd signaal voordat u afslaat of van rijstrook verandert.

Blijf waakzaam

Het is essentieel om te allen tijde alert te zijn. U moet uw omgeving voortdurend scannen op mogelijke gevaren en dode hoeken rond grotere voertuigen vermijden.

Overweeg proactieve coaching

Overweeg ten slotte geavanceerde paardrijcursussen die coaching bieden in technieken zoals defensief rijden en het vermijden van gevaren. Door voortdurend te leren, wordt u een betere en veiligere rijder. Bedenk dat verkeersveiligheid een voortdurend proces is dat zowel oefening als voortdurend bewustzijn vereist.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here