Home Mode De DARE-ringwereld van Belins postneocubisme

De DARE-ringwereld van Belins postneocubisme

0
De DARE-ringwereld van Belins postneocubisme


Hyperrealistisch postkubisme vormt de kern van het werk van de in Spanje geboren Miguel Angel Belinchón. Bekend in kunstkringen als Belin gaat de jonge kunstenaar sinds het start van zijn artistieke reis tegen de stroom in. Met een avontuurlijke geest in zijn hart stopte hij met zijn kunstopleiding onder verwijzing naar verouderde kunstvoorzieningen en koos hij ervoor om zichzelf te trainen door de vele bibliotheken, musea en kathedralen te bezoeken waar Spanje bekend om staat. Op 15-jarige leeftijd begon Belin te experimenteren met spuitverf door in de straten van zijn geboorteplaats te schilderen. Dit zou het start zijn van zijn avontuur in de kunst van graffiti. Ondanks dat het een vervolgbare daad was, weerhield dit Belin er niet van om de wijken van zijn eigen stad als achtergrond te gebruiken voor zijn grafische handtekeningen en letters.

Tegenwoordig regeert Belin als een van de meest getalenteerde graffitikunstenaars in Europa, nadat hij zijn zeer herkenbare spuitverftechniek heeft geperfectioneerd. In zijn werk onderzoekt hij de vervorming van de antropomorfe realiteit, waarbij hij dieren en mensen afbreekt om een ​​universum te creëren dat zijn personificatie is van het gedrag van de samenleving. Hoewel Belin soms ‘de nieuwe Picasso’ wordt genoemd, bevindt zijn werk zich op het snijvlak van de deconstructie van het kubisme en het picturale hyperrealisme. Bouwmuren vormen zijn canvas, waarop vaak vervormde gezichten en lichamen te zien zijn, vrij van regels.

LUXUO spreekt met de 44-jarige kunstenaar om de opkomst van het postneocubisme, de graffitibeweging in straatkunst en zijn aanstaande solotentoonstelling tijdens het DARE-festival op 15 december 2023 in Yang Gallery te bespreken.

Belins studioactiviteit leidt hem naar een meer traditionele techniek, de olieverf op doek, waarmee hij een meer volwassen en beheerste schilderstijl ontwikkelt.

Hoe ben je betrokken geraakt bij de graffiticultuur?

Mijn eerste kennismaking met de graffiticultuur was toen ik 14 was, through een zwart-wittijdschrift dat een vriend me liet zien. Toen ik de werken van andere kunstenaars zag, werd ik verleid en onder de indruk van de mogelijkheid om kunst op een muur uit te drukken.

Wat zijn je eerste herinneringen aan het hanteren van een marker of spuitbus?

Mijn vroegste herinneringen gaan over de moeilijkheid om markers en sprays te verkrijgen vanwege de prijs ervan. De snelheid en efficiëntie waarmee deze kunstgereedschappen mijn kenmerkende stijl van schilderen aan de muur binnenbrachten, was echter fascinerend.

Maakt u deel uit van een artistieke groep?

Er vormden zich verschillende ploegen in mijn stad, en ik sloot me in die tijd bij een aantal van hen aan. We waren een groep kinderen met het gemeenschappelijke doel om te schilderen en ons artistiek uit te drukken.

Waar komt de inspiratie voor uw werk vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit mijn huis, familie, mijn directe omgeving en mijn reizen. Ik streef ernaar om de diversiteit en particulars van elke ervaring huge te leggen.

Werk jij met een schets in de hand?

Over het algemeen wel. Het liefst baseer ik mijn werk op een vooropgezet idee, maar ik geniet ook van de improvisatie tijdens het proces. De transformatie van het oorspronkelijke idee maakt deel uit van de charme, en het is het eindresultaat waarin alles tot leven komt waar ik altijd naar uitkijk.

Welke elementen identificeren en kenmerken momenteel uw stijl het meest?

Momenteel laat mijn werk zien hoe ik door de jaren heen als kunstenaar ben gegroeid en geëvolueerd, waarbij realisme is gecombineerd met de frisheid van graffiti. Naar mijn mening is het als kunstenaar belangrijk om je niet te beperken tot een enkele stijl, maar om in plaats daarvan je artistieke taal op natuurlijke wijze te laten stromen en evolueren.

Vertel ons over het idea van het postneocubisme dat u heeft ontwikkeld.

Geïnspireerd door het kubisme heeft het postneocubisme tot doel de perspectieven van een gezicht te transformeren en de diversiteit van opvattingen in het leven te weerspiegelen. De bedoeling achter mijn kunst is om te laten zien dat alles veelzijdig is, dat één manier van waarnemen en denken niet alles is, en dat er veel aspecten en dimensies zijn om waar te nemen en te voelen.

Wat vindt u van de scheiding tussen graffiti en straatkunst?

Ik zie het niet als een scheiding, maar eerder als een aanvulling. Graffiti komt voort uit de behoefte aan expressie en probeert naast straatkunst kunst te democratiseren en voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht de locatie.

Wat vind je van de beweging van graffiti en straatkunst die galerijen binnendringt?

Ik ben van mening dat galerieën en musea getuige moeten zijn van deze vormen van expressie en deze moeten beschermen. Graffiti en straatkunst zijn gevestigde artistieke voorhoedes, en hun opname in formele ruimtes erkent hun potentieel.

Wat is je favoriete museum in Spanje?

Voor mij is het Prado prachtig, terwijl de Reina Sofia krachtig en actueel is. Ik denk dat beide mijn favorieten zijn; Ik wandel graag door hun gangen.

Wie zijn de idolen die je door de jaren heen het meest hebben geïnspireerd (zowel Spaans als buitenlands)?

Nou, normaal gesproken bewonder ik elke kunstenaar die moeite doet in elke fase van zijn werk. Picasso, Velázquez, Dali, Geronimush Bosch, Klimt, Egon Schiele en vele anderen.

Wat is jouw aanpak bij het starten van een nieuwe muurschildering? Wat drijft jou om bepaalde muren en kleuren te kiezen?

De muurschildering is mijn belangrijkste canvas en elke interventie in de openbare ruimte is een daad van democratisering van de kunst. Mijn monumentale muurschilderingen nodigen uit tot reflectie en bevestigen tegelijkertijd het vermogen van kunst om stedelijke omgevingen te transformeren. Ik bepaal de inhoud op foundation van de gebeurtenissen in de wereld en mijn omgeving, waarbij ik zowel uitdruk wat ik leuk vind als wat ik niet leuk vind.

Is er een bepaalde cultuur die uw esthetiek heeft beïnvloed?

Ik zou niet zeggen dat er een specifieke is; Ik veronderstel dat ik het leuk vind om huge te leggen wat ik het leukst vind aan elke plaats en persoon die ik tegenkom. Ik waardeer elk element en de verhalen achter de verschillende tradities, kleuren, eten; de diversiteit en het unieke karakter van de wereld is geweldig.

Wat zullen kunstliefhebbers zien in jouw solotentoonstelling in Singapore?

Ze zullen het werk zien dat ik de afgelopen acht jaar heb ontwikkeld, een korte evolutie die – ook al lijkt het misschien niet zo – op natuurlijke wijze zijn weg heeft gevonden. Ze zullen beseffen hoe ik werk, niet alleen met kleur, wat een heel persoonlijke taal is, maar ook met de streek, de lijn en elke penseelstreek. Ik zou graag willen dat ze al het werk achter elk stuk observeren en, indien mogelijk, een stukje van mezelf zien.

De vijf woorden die jouw kunst het beste omschrijven?

Symbolisch, persoonlijk, natuurlijk, waarheidsgetrouw, intiem.

Wat zijn je grootste prestaties en waar ben je tot nu toe het meest trots op van de werken die je hebt gemaakt?

De grootste verwezenlijkingen zijn ongetwijfeld dat ik de kost kan verdienen met datgene waar ik het meest van geniet, namelijk creëren. En ook de wereld rondreizen om numerous culturen te ervaren en verschillende mensen uit alle lagen van de bevolking te ontmoeten. De werken waar ik eerlijk gezegd het meest trots op ben, zijn ze allemaal; elk heeft zijn second en probeert buiten mij te leven, ze zijn internet als mijn kinderen, en het is moeilijk te zeggen van wie ik meer hou.

Welke rol speelt de kunstenaar in de samenleving?

Ik denk dat de rol van een kunstenaar fundamenteel is, omdat zijn visie de wereld om ons heen vertegenwoordigt. Vanuit het perspectief van de kunstenaar kunnen toekomstige generaties een kijkje nemen in onze tijd, onze samenleving. De kunstenaar spreekt op de meest subtiele of hartverscheurende manier over gebeurtenissen in de wereld en de samenleving waartoe ze behoren.

Wat is het meest lonende deel van het werken als kunstenaar?

Ik weet het nog niet; Ik veronderstel dat doen waar je van houdt bevredigend is totdat het dat niet meer is. Het blijft werk, en tja, ik probeer ook op de dagen dat ik niet weet wat ik ga schilderen te genieten. (Lacht)

Belin presenteert zijn aankomende solotentoonstelling op 15 december 2023 in Yang Gallery als onderdeel van het DARE-festival. DARE, Disabled Artists Rebuilding Earth is een beweging die de creatievelingen van kunstenaars met een beperking wereldwijd wil vieren.

Belin is uitgenodigd en gesponsord door het branding- en creatieve bureau Personaje Studio. Personaje Studio kijkt ernaar uit om in de toekomst meer artiesten mee te nemen voor komende evenementen.

Voor meer informatie over Belin, Klik hier.

Voor het laatste nieuws op het gebied van kunst en cultuur, Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here