Home Geschiktheid Waarom atleten Pilates-mattraining nodig hebben

Waarom atleten Pilates-mattraining nodig hebben

0
Waarom atleten Pilates-mattraining nodig hebben


Een van onze favoriete fitnessexperts is Sean Vigue (onthoud de geweldige trainingen die hij voor ons heeft gedaan?). En raad eens?! Hij heeft een nieuw boek uit!

pilates voor atleten dekking

Pilates voor atleten helpt gewone mensen (ongeacht de sport of activiteit die ze graag doen) hun hoogste fysieke en mentale niveaus te bereiken en hun conditie, controle, uithoudingsvermogen en meer te verbeteren – allemaal through Pilates.

Sean Vigue heeft duizenden reduce over de hele wereld gegeven en is verschenen in meer dan 2.000 gezondheids- en fitnessvideo’s. Hij is positief, hij kent zijn dingen en zijn trainingen zijn LEUK. Kortom, hij is de beste!

En we zijn tremendous enthousiast dat hij ons een fragment uit zijn nieuwe boek laat delen. Lees verder voor de prime 10 redenen waarom atleten Pilates aan hun coaching zouden moeten toevoegen.

redenen waarom atleten pilates nodig hebben

High 10 redenen waarom atleten Pilates Mat-training nodig hebben

Door Sean Vigue

Pilates-mattraining is een programma voor totale lichaamsconditionering dat uitsluitend op lichaamsgewicht is gericht en dat een uitgebreide lijst van op de kern gerichte oefeningen omvat, in volgorde gerangschikt om uw geest, lichaam, geest en atletisch vermogen te verbeteren. Om deel te nemen is alleen een Pilates (of yoga) mat nodig. Geen gewichten. Geen machines. Alleen jij en de mat.

Strikt genomen zijn er niet veel trainingsprogramma’s die een atleet zoveel voordelen kunnen bieden als de Pilates-mat. Het is een levenslang programma voor de veelzijdige atleet om te oefenen, te absorberen en te genieten. De voordelen zijn bijna te vermoeiend om op te noemen, en er komt geen einde aan de manieren waarop Pilates uw gezondheid, conditie, beweging, snelheid, kracht, controle, evenwicht, uithoudingsvermogen, adembeheersing, focus, kracht en flexibiliteit verbetert.

Dat gezegd hebbende, hier zijn 10 van de belangrijkste redenen waarom atleten Pilates Mat Coaching nodig hebben.

1. Pilates bouwt een sterke, duurzame, flexibele en evenwichtige kern op.

Joseph Pilates noemde de kern uw ‘krachtcentrale’ en ‘gordel van kracht’. Het is het centrum en de ondersteuning van je lichaam. De kern is de structurele foundation die de relaxation van het lichaam met elkaar verbindt en stabiliteit, kracht en controle ontwikkelt. Het begint aan de foundation van de bekkenbodem en loopt omhoog naar de onderkant van het middenrif, en bestaat uit je buikspieren, lage rug en bilspieren. Technisch gezien bestaat de kern uit de rectus abdominis (de spier die mensen bedoelen als ze aan ‘buikspieren’ denken), transversale abdominis (de diepste buikspieren die zich om je zij en ruggengraat wikkelen), erector spinae (een paar spieren in uw onderrug), de interne en externe schuine standen (de spieren aan de zijkanten van uw buik) en de bilspieren/billen/billen (de gluteus maximus, medius en minimus).

Een zwakke kern zorgt ervoor dat de atleet vatbaar is voor blessures, een aangetast uithoudingsvermogen en gemakkelijk vermoeid raakt door een slechte houding. Pilates-kernoefeningen trainen de spieren in uw bekken, onderrug, heupen, bilspieren en buik om samen te werken, wat leidt tot een betere balans, stabiliteit en lichaamscontrole. Elke sport, van basketbal tot tennis tot het gooien van darts, is afhankelijk van de kracht die vanuit uw midden (kern) naar de ledematen uitstraalt.

2. Pilates bouwt een sterk, evenwichtig en veerkrachtig lichaam op.

Atleten van alle leeftijden en fitnessniveaus hebben Pilates in hun coaching opgenomen voor een betere algehele kracht, balans en weerstand tegen blessures. Dit komt omdat het moeilijk is om een ​​uitgebreider en effectiever programma te vinden dan een reguliere Pilates-matoefening. Pilates helpt atleten hun steeds veranderende bewegingspatronen te verbeteren met progressieve destabilisatie, wat betekent dat hoe verder u in uw trainingen komt, hoe meer de oefeningen zullen werken om uw lichaam uit te dagen en te dwingen zich aan te passen en te verbeteren. Zodra uw lichaam zich aanpast, verwerft u een hoger vaardigheidsniveau.

Elke oefening is gelijkmatig uitgebalanceerd aan beide kanten van het lichaam om de onevenwichtigheden tegen te gaan die voorkomen in sporten zoals tennis, golf of honkbal, waarbij de dominante kant de voorkeur krijgt en versterkt wordt, terwijl de andere kant verzwakt en atrofiëert. Pilates werkt om spieronevenwichtigheden te herstellen en symmetrie in het lichaam te brengen, wat optimale fysieke prestaties met zich meebrengt.

3. Pilates verbetert de mobiliteit en het bewegingsgemak.

Pilates-oefeningen benadrukken een gezonde, vloeiende en correcte beweging. Is jouw lichaam mobiel? Hoe goed bent u in staat uw lichaam snel en zonder inspanning te bewegen? Kunt u zich de hele dag vrij bewegen zonder spanning en ongemak in uw lichaam? Hoe goed beweeg jij als sporter? Helpt of schaadt uw mobiliteit uw atletische vaardigheden?

Hoe goed u uw lichaam door meerdere bewegingsvlakken beweegt, bepaalt uw atletische succes. Pilates-training beweegt je lichaam door elke hoek en bewegingsvlak, terwijl de nadruk ligt op het opbouwen van kracht en flexibiliteit in je kern. Het hebben van een lichaam dat zich gemakkelijk kan aanpassen aan de onvoorspelbare eisen van een sport – snelle veranderingen van richting bij tennis, explosieve snelheid bij hockey, naar de basket rijden bij basketbal – zal je een enorme voorsprong geven op je tegenstanders en je carrière verlengen.

4. Pilates verbetert de algehele flexibiliteit.

Joseph Pilates zei ooit: ‘Ware flexibiliteit kan alleen worden bereikt als alle spieren gelijkmatig zijn ontwikkeld.’ Om deze reden vergroot Pilates de flexibiliteit (gedefinieerd als het bewegingsbereik in een gewricht of een groep gewrichten en deze over een volledig bewegingsbereik bewegen) niet alleen op foundation van de populaire ‘hotspots’ van het lichaam, zoals de hamstrings en lage rug. In plaats daarvan werkt Pilates door middel van constante stromen en bewegingen die het hele lichaam uitrekken, verlengen en uitbreiden.

Waar veel trainingen de spieren isoleren en het lichaam en de wervelkolom comprimeren, doet Pilates precies het tegenovergestelde: elke Pilates-oefening is ontworpen om je lichaam te verlengen en uit te breiden through een groot aantal stromingen en hoeken. Het is een vloeiende, dynamische beweging die de spieren tegelijkertijd rekt en versterkt. U stroomt soepel en gracieus van de ene drempel naar de volgende, waarbij u uw lichaam met precisie en controle door een zo volledig mogelijk bewegingsbereik beweegt.

5. Pilates is een geweldig hulpmiddel om je lichaam te revalideren tijdens blessures en om problemen op te lossen die verband houden met spieronbalans.

Pilates-oefeningen op de mat hebben weinig impression op de gewrichten, waardoor het de ideale oefening is bij het revalideren van uw lichaam en herstellen van een blessure. U kunt uw Pilates-trainingen ook structureren volgens uw individuele behoeften; er bestaat geen one-size-fits-all benadering voor Pilates. Jij hebt de controle over je coaching, niet over de oefeningen. Ze zijn er om u en uw specifieke fysieke, mentale en conditioneringsbehoeften te dienen.

6. De Pilatesmat gebruikt alleen je lichaamsgewicht, zodat je altijd en overal kunt trainen.

Efficiënt en gemakkelijk aan te passen aan uw huidige trainingsprogramma, previous Pilates in de drukste schema’s. Geen gewichten, apparatuur of machines van welke aard dan ook betekent dat u uitsluitend kunt vertrouwen op de beste sportschool die u ooit zult hebben: uw lichaam.

Je trainingen kunnen 10 tot 60 minuten duren, afhankelijk van hoeveel kracht, flexibiliteit en focus je op dat second nodig hebt, en je kunt elke dag trainen, waarbij je je trainingen afwisselt, zodat je consequent nieuwe gebieden bereikt.

7. Pilates biedt een steeds wisselend, oneindig aanbod aan oefeningen en reeksen om je voortdurend uitgedaagd te houden.

Atleten moeten worden uitgedaagd om hun lichaam te dwingen zich aan te passen en te verbeteren. Pilates-training is een reis van progressieve destabilisatie bij elke coaching. De oefeningen worden uitdagender en integratiever naarmate je vordert, en met elke nieuwe oefening integreer je nieuwe delen van je lichaam in de bewegingen. Zodra de oefening te “gemakkelijk” wordt, voegen we een beweging toe die uw lichaam dwingt zich in realtime aan te passen en te verbeteren. Wat de atleet ook nodig heeft, Pilates kan het leveren.

8. Pilates bouwt en versterkt de juiste houding en uitlijning.

Het hebben van een goede lichaamsuitlijning – hoe het hoofd, de schouders, de wervelkolom, de heupen, de knieën en de enkels zich verhouden en op één lijn liggen – verbetert uw houding en vermindert de stress en spanning op de wervelkolom. Staan, zitten en bewegen met de juiste houdingshouding zal de belasting van uw spieren en ligamenten verminderen en uw vermogen om met meer efficiëntie en precisie te stromen vergroten. Voor atleten begint de foundation van controle met een goede houding. Uit deze foundation komen de grote bewegingen zoals springen, tackelen, slingeren, gooien, vangen en sprinten… maar als je lichaam niet appropriate is uitgelijnd, zullen deze bewegingen gecompromitteerd en zwak zijn.

Een goede houding, gecombineerd met een sterke kern, helpt het lichaam te stabiliseren en ondersteunt de behoefte van de atleet aan snelheid, kracht, rotatiekracht en snelle richtingsveranderingen. Pilates helpt een goede houding en uitlijning te versterken tijdens elke fase van uw sport.

9. Pilates verbetert je ademhalingsvermogen.

Te vaak ademen we op een oppervlakkige manier, waardoor onze energie en focus leeglopen en onze houding verlamd raakt. Diepe Pilates-ademhaling versterkt de kern en tilt ons lichaam in een sterke, uitgelijnde houding.

Pilates leert een diepe laterale thoracale ademhaling, waarbij de adem uit de lage buik naar boven wordt getrokken en naar de zijkanten en de lage rug wordt gebracht. Deze ademhalingsstijl doordrenkt de longen en spieren met zuurstof en vergroot uw vermogen om de adem efficiënt binnen te brengen en te verwerken. Het helpt u voordeel te halen uit elke ademhalingscyclus, waarbij verse zuurstof in de longen wordt gezogen en elk atoom van de ademhaling naar buiten wordt geperst, waardoor de longen bij elke ademhaling worden gevuld en geleegd.

Het verbeteren van uw vermogen om te ademen zal uw atletische prestaties en capaciteiten drastisch verhogen. Effectief ademen vereist thoracale mobiliteit, kernkracht en een buigzaam middenrif om de adem in en uit de longen te pompen. Een atleet die zijn volledige ademhalingspotentieel benut, zal meer energie, meer bloedstroom, scherpere focus en verbetering ervaren wanneer hij wordt geconfronteerd met stressvolle en onvoorspelbare situaties. Pilates leert de atleet ook hoe hij in de beweging moet ademen, waardoor de oefeningen soepeler door het volledige bewegingsbereik en met meer controle stromen. Een diepere ademhaling en een groter bewustzijn van de ademhaling vertalen zich in een betere vorm en kracht bij schommelingen, sprongen, sprints, richtingsveranderingen en worpen. Verbind uw adem met beweging en verminder de slijtage terwijl u uw bewegingsvermogen vergroot – een win-win-winsituatie.

10. Pilates verhoogt je explosieve snelheid en kracht.

De Pilates-combo van diepe, uitgebreide ademhaling, een sterkere kern, verbeterde flexibiliteit in het hele lichaam, verhoogde kracht en efficiënte beweging zorgen samen voor een lichaam dat sneller, sneller en met meer kracht erachter kan bewegen. Het is vrij eenvoudig: hoe losser en meer controle je over je lichaam hebt, hoe hoger je snelheid en hoe functioneler je kracht.

Of het nu gaat om sneller en preciezer bewegen bij het uitrollen voor een voetbalpass, manoeuvreren rond de verdediging op weg naar het doel bij hockey, of het planten, springen en spikken van de bal bij volleybal met explosieve kracht, Pilates biedt de instruments om het te doen.

Kortom: de voordelen van Pilates zijn krachtig en overstijgen alle sporten. Elke ademhaling die u neemt en elke beweging die u maakt, verbetert uw fysieke en mentale prestaties, waardoor een diepgewortelde liefde ontstaat om uzelf elke dag te verbeteren. Hierin is Pilates een constante en toegewijde metgezel. Probeer het!

Overgenomen uit Pilates for Athletes met toestemming van Hatherleigh Press.

Hartelijk dank aan Sean voor het feit dat we dit juweeltje van een fragment mochten delen! Zorg ervoor dat je zijn nieuwste boek in huis haalt hier! Jen

Meer geweldige berichten van Sean VigueLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here