Home Domotica (Replace 2 oktober: het delen van gegevens wordt optioneel) Philips Hue gaat gebruikers dwingen hun gegevens naar de Hue-cloud te uploaden

(Replace 2 oktober: het delen van gegevens wordt optioneel) Philips Hue gaat gebruikers dwingen hun gegevens naar de Hue-cloud te uploaden

0
(Replace 2 oktober: het delen van gegevens wordt optioneel) Philips Hue gaat gebruikers dwingen hun gegevens naar de Hue-cloud te uploaden


Replace 2 oktober: In een gesprek met De VergePhilips Hue heeft aangekondigd dat zij hun privacybeleid zullen bijwerken om van gebruikers te eisen dat zij toestemming geven om hun gebruiksgegevens met Philips Hue te delen.

Origineel bericht

Het verhaal van vandaag gaat over Philips Hue van Signify. Ze zullen binnenkort beginnen met het forceren van accounts voor alle gebruikers en het uploaden van gebruikersgegevens naar hun cloud. Voorlopig zegt Signify dat je je Hue-lampen nog steeds lokaal kunt bedienen zoals je momenteel gewend bent, maar we weten niet of dit in de toekomst zal veranderen. Het privacybeleid stelt hen in staat de gegevens op te slaan en te delen met companions.

Vorige week schreef ik hoe het spelen met de eerste Philips Hue hub en hun lokale API mij ertoe bracht Begin Dwelling Assistant in 2013. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld in mijn slimme huis en waren een rolmodel voor onze Open Dwelling-visie. Zeker, ze zijn duur, maar ze werken betrouwbaar, hebben een lokale API, zijn volledig offline te gebruiken en je hoeft je gegevens niet met de cloud te delen.

Maar de dingen veranderen, ten kwade. Wanneer u de Philips Hue-app opent, wordt u nu gevraagd om een ​​nieuw bericht: Vanaf binnenkort moet u ingelogd zijn.

Hyperlinks: Een nieuwe tip informeert gebruikers dat ze binnenkort moeten inloggen.
Rechts: het scherm dat wordt weergegeven wanneer u op meer informatie klikt

Wanneer u een account bij Hue aanmaakt, krijgt u de mogelijkheid om uw lampen te bedienen terwijl u niet thuis bent, met behulp van hun mobiele app. Deze functie werkt door uw gegevens naar de Hue-cloud te uploaden, zodat de mobiele app deze kan bereiken. Hun privacybeleid staat hen toe deze gegevens op te slaan en te delen met hun companions.

Een Hue-account aanmaken was al lang een optie, maar het was altijd een optie. Veel Dwelling Assistant-gebruikers wilden liever geen account aanmaken en privé blijven, en kochten Hue-apparaten omdat dit dit toestond.

U kunt er vandaag dus voor kiezen om uw gegevens niet met Signify te delen door geen account aan te maken. Maar deze keuze wordt binnenkort weggenomen en alle gebruikers moeten hun gegevens delen met Philips Hue.

Bevestiging van het nieuws

Ik wilde niet huilen, dus besloot ik de bovenstaande verklaring bij Signify te verifiëren. Ze bevestigden helaas:

Twittergesprek met Philips Hue (bron: Twitteren)

Het beleid waarnaar zij verwijzen, is van hen privacybeleid (uitgave april 2023, versie downloaden). Hieruit blijkt dat gebruikersgegevens worden bewaard zolang het account actief is, en dat deze worden gedeeld met companions. Ik kan geen inactief gebruikersbeleid vinden.

WELKE SOORTEN GEGEVENS VERZAMELEN WIJ OVER U?

(…)

Als u een product koppelt, maakt dit onderdeel uit van uw Philips Hue Account.

(…)

HOE LANG BEWAREN WIJ UW GEGEVENS?

(…)

Heb je een account bij ons? In dit geval bewaren wij uw gegevens zolang uw account actief is of zo lang als nodig is om u de productfunctionaliteiten te kunnen bieden.

Op de vraag wat deze verandering heeft veroorzaakt, is het gebruikelijke antwoord: veiligheid. Welnu, Signify, weet je wat gebruikersgegevens nog veiliger houdt? Niet alles naar uw cloud uploaden. Laat een sensible house gewoon met Hue praten through de lokale API of Matter.

Bron: Twitteren

Het is niet te laat

Momenteel kondigt Philips Hue deze wijziging aan in hun app en worden gebruikers nog niet gedwongen al hun gegevens over te dragen. We hebben persoonlijk contact opgenomen met Signify om dit probleem onder hun aandacht te brengen, maar zij hebben niet gereageerd.

Als gebruiker raden wij u aan contact op te nemen Steun betekenen en spreek uw zorgen uit.

Beste Signify, heroverweeg alstublieft uw beslissing en ga er niet mee verder. Jij hebt eerdere slechte beslissingen teruggedraaid. Mensen geven om privateness en het afdwingen van accounts zal het merk op de lange termijn schaden. De pijn die hierdoor wordt veroorzaakt, is de winst niet waard.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here