Home Levensstijl Hoe weet ik of mijn 15-jarige dochter tegen mij liegt?

Hoe weet ik of mijn 15-jarige dochter tegen mij liegt?

0
Hoe weet ik of mijn 15-jarige dochter tegen mij liegt?


Tieners en opkomende jonge meisjes van 15 jaar worden onafhankelijker en brengen meer tijd door met leeftijdsgenoten. Ze proberen de gedachten en gevoelens van anderen te begrijpen en te voorspellen. Terwijl ze dat doen, proberen ze misschien ook de waarheid te verbergen, vooral als ze bang zijn voor een arduous oordeel van gerespecteerde volwassenen of leeftijdsgenoten. Ze verleggen ook hun grenzen en nemen meer risico’s in hun sociale en academische leven. Het nemen van risico’s kan vaak leiden tot fouten, wangedrag of zelfs mislukking. Je meisje kan in de verleiding komen om haar fouten te verdoezelen of risico’s te nemen die haar ouders misschien niet toestaan. Of uw zeventienjarige nu liegt over het niet slagen voor een toets of uw vijftienjarige liegt over waar ze na faculty naartoe ging, het vermogen van uw meisje om de waarheid te vertellen kan een regelmatige uitdaging worden als u geen plannen bedenkt. en strategieën.

Belangrijke gezondheidszorg kan professionele ondersteuning en begeleiding bieden als u zich zorgen maakt over de waarheidsgetrouwheid en het risicovolle gedrag van uw dochter. Hun programma’s bieden een gestructureerde omgeving om tieners te helpen eerlijkheid te ontwikkelen en veilige keuzes te maken.

Typische tekenen dat uw dochter liegt

Vermijdt oogcontact: Hoewel dit subjectief is, kan liegen worden aangegeven door heen en weer schieten van de ogen, naar beneden kijken of in een andere richting kijken. Toch zijn sommige tieners in staat om te liegen en elkaar in de ogen te kijken. Een indicatie zou een verschuiving in hun typische knipperfrequentie kunnen zijn.

Vermijdt/verandert het gespreksonderwerp: Als uw meisje uw aandacht probeert af te leiden om een ​​discussie te vermijden of opluchting uitdrukt wanneer een gesprek over een specifiek onderwerp voorbij is, moet u de kwestie verder onderzoeken. Jongeren vertonen doorgaans dergelijk gedrag om te voorkomen dat ze betrapt worden op het vertellen van een leugen of om te voorkomen dat ze in een ongemakkelijke situatie terechtkomen waarin ze een leugen moeten vertellen.

Leg uit intimately:

Wees op uw hoede als uw meisje u ergens meer informatie over geeft dan normaal. Als ze normaal gesproken niet zo’n prater is, maar niet kan stoppen met praten over iets, kan dit betekenen dat ze haar uiterste finest doet om haar punt te verkopen.

Valencia Poef van Koket

Trage responstijd:

Als u de vraag herhaalt voordat u antwoord geeft, of het antwoord uitstelt, kan dit erop wijzen dat uw dochter tijd probeert te winnen om met een redelijk antwoord te komen, dat mogelijk niet juist is. Als uw meisje uw vraag niet direct beantwoordt, kan dit betekenen dat ze, hoewel haar geweten haar niet toestaat te liegen, toch voor een bepaald doel moet liegen.

Houdt een veilige afstand:

Als uw variety op veilige afstand van u blijft of een voorwerp of deken naar haar borst trekt als barrière, kan dit een ander non-verbaal signaal zijn dat argwaan wekt.

Manieren om uw dochter te helpen eerlijker te zijn

Vier haar oprechtheid: Als uw tiener de waarheid vertelt, ook al is het moeilijk om te horen, spreek dan uw dankbaarheid uit. Iets zeggen in de trant van: ‘Ik waardeer je moed om me te vertellen wat je niet wilde dat ik wist en wat ik niet wilde horen.’ De kans is groter dat uw tiener eerlijk tegen u zal zijn als hij weet dat hij u de waarheid kan vertellen en u zult luisteren zonder hem of haar te schande te maken.

Blijf kalm: Als uw dochter u de waarheid vertelt, ook al is het iets dat u niet wilt horen, probeer dan kalm, respectvol en niet-oordelend te blijven, en kijk of u er samen uit kunt komen. Hoewel pijnlijk, verdient de waarheid de voorkeur boven een leugen en moet als zodanig worden behandeld.

Onderhoud contact: Als uw meisje weet dat ze met u kan praten over meer dingen op haar eigen manier, zal ze leren dat ze niet hoeven te liegen om problemen op te lossen, te krijgen wat ze nodig hebben of meer onafhankelijkheid te verwerven.

Schaam u niet: Als uw tiener naar u toe komt om u iets te vertellen waarvan hij weet dat u het niet wilt horen, schaam hem dan niet. Uw adolescent kan de volgende keer liegen om uw reactie te vermijden, als hij of zij bang is dat u boos op hem of haar wordt omdat hij de waarheid vertelt.

Vermijd dat u boos wordt en uw variety ondervraagt: Het is onwaarschijnlijk dat boos worden en uw variety ondervragen hem of haar aanmoedigt om eerlijk tegen u te zijn. Als je je tiener ondervraagt, wordt hij geheimzinniger, defensiever en koppiger. Probeer in plaats daarvan met hen te communiceren. Laat ze zich uiten. Je hoeft het niet eens te zijn met hun standpunt; Houd gewoon uw gedachten voor uzelf, zodat u samen de situatie kunt bespreken zonder ruzie te krijgen.

Wees eerlijk: Stel gezinsregels en consequenties op een duidelijke, consistente en eerlijke manier huge, zodat uw tiener begrijpt hoe hij of zij zich moet gedragen. Je wilt dat je meisje begrijpt dat ze je de waarheid kunnen vertellen en dat deze niet tegen haar zal worden gebruikt.

Als u zich zorgen maakt dat uw dochter gevaarlijk gedrag vertoont en worstelt met eerlijkheid, residentiële tienerbehandeling programma’s kunnen een gestructureerde en ondersteunende omgeving bieden om aan deze kwesties te werken.

Hoe u kunt reageren als uw variety een leugen vertelt

Zelfs als uw variety tegen u liegt, moet u haar geen leugenaar noemen. Etiketten zijn schadelijk voor het zelfrespect van een variety. Behandel de leugen in zijn context; in plaats daarvan kun je haar het beste helpen door je te vertellen wat er werkelijk is gebeurd. Je zou haar dan kunnen helpen bij het verwerken van haar emoties.

aberdeen bank van koket

Onderzoek altijd waarom uw variety liegt. Het zal u helpen bij het reageren. Het is meestal de angst om je teleur te stellen of teleur te stellen. Wees dus, ongeacht de leeftijd van uw variety, zachtaardig en standvastig als u met zijn of haar leugens omgaat.

Doe een stapje terug en laat je emoties tot rust komen. Hierdoor kunt u een neutrale positie behouden terwijl u naar het verhaal van uw variety luistert en verbinding maakt met zijn emoties. Meestal is het angst. Deze strategie moedigt je meisje aan om de waarheid te vertellen.

Geef het goede voorbeeld. Als u bijvoorbeeld aan de telefoon tegen iemand liegt dat uw accomplice niet thuis is terwijl hij in werkelijkheid naast u zit, geeft u uw variety zeer sterke signalen af ​​dat liegen acceptabel is.

Laatste gedachten

Liegen wordt geassocieerd met een verscheidenheid aan gedragingen, uitdrukkingen en gebaren. Als u deze reacties kent, kunt u ontdekken wanneer uw variety liegt. Als u er zeker van wilt zijn dat uw dochter de waarheid spreekt en geen gevaarlijk gedrag verbergt, kan het gebruik van de ‘vertrouwen, maar verifieer’-strategie een goede strategie zijn. Liegen is een normaal menselijk gedrag. Zelfs als je de waarheid hoog in het vaandel draagt, blijf dan kalm en accepteer dat je meisje soms tegen je zal liegen. Plaatsen voor probleemjongeren kan structuur en ondersteuning bieden als u zich zorgen maakt dat uw dochter gevaarlijk gedrag vertoont en niet eerlijk tegen u is.

Hoofdafbeelding door Ernest Brillo | Ontsplashen


Veranderende rollen, woorden van een dochter die een ouder leert opvoeden
LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here