Home Verbouwing Hoe een scenarioschrijver van een Hallmark Vacation-film haar droomhuis kreeg

Hoe een scenarioschrijver van een Hallmark Vacation-film haar droomhuis kreeg

0
Hoe een scenarioschrijver van een Hallmark Vacation-film haar droomhuis kreeg


Het huis, een traditionele boerderij met wit stucwerk uit de jaren veertig, voelde precies goed aan voor Nina Weinman. Het was in het centrum van Los Angeles, waar zij en haar man wilden wonen, en het lag in hun prijsklasse.

Het had een vaatwasser en een vuilophaaldienst, centrale verwarming en airconditioning; allemaal zaken die ontbraken in het huurappartement van het stel. Een bijzonder welkome improve: de additional badkamer.

“Ons appartement had maar één badkamer. Dat was niet zo leuk toen we onze twee kinderen zindelijk maakten”, zegt mevrouw Weinman, een productieve bijdrager van filmscripts voor Hallmark Channel – tot nu toe 30 geproduceerd – waarvan vele met vakantiethema’s. Haar nieuwste, ‘Catch Me if You Claus’, gaat in première op Thanksgiving-avond.

Het huis was in verval, maar het had een solide fundering en een dak van recente datum, waardoor het een kattenkruid was. Ze waren van kracht en deden aanbiedingen in contanten. Mevrouw Weinman en haar man, Will Swift, een talentmanager, hadden verschillende onvoorziene omstandigheden en hadden een lening nodig.

Gelukkig bestaat valuta in vele vormen. Mevrouw Weinman, die buitengewoon goed thuis is in completely happy endings en hoe je deze in 84 minuten kunt bereiken (reclamespots niet meegerekend), zette haar schrijfkunsten aan het werk in een temporary aan de oudere vrouw die eigenaar was van het huis.

‘Ze had het in de jaren vijftig gekocht en het was heel moeilijk voor haar om het te verkopen. Ze wilde niet weggaan”, zei mevrouw Weinman. “Ik schreef haar: ‘Je hebt van je kinderen in huis gehouden en je kinderen in huis grootgebracht en dat is wat we willen doen’, en ik heb een foto van ons gezin bijgevoegd.”

Uiteindelijk hadden zij en meneer Swift de overhand en sloten ze het pand in 2016 af.

Bezigheid: Scenarioschrijver

Casting Name: “We hebben een groep van ongeveer acht gezinnen. We hebben elkaar ontmoet toen onze kinderen op de kleuterschool zaten, we wonen bij elkaar in de buurt en doen veel dingen samen. En ik denk dat ik de personages in mijn movies naar elk type heb vernoemd.”


“Misschien was mijn temporary iets beter opgebouwd dan de gemiddelde, en misschien gaf wat ik voor de kost doe mij een klein voordeel,” gaf mevrouw Weinman toe. “Maar eerlijk gezegd kwam het uit mijn hart, en dat voelde de eigenaar ook.”

Mevrouw Weinman, die weigerde haar leeftijd aan te geven, groeide op in Saratoga, Californië, en verhuisde halverwege de jaren negentig naar Los Angeles, in de hoop het te maken als acteur. ‘Maar ik kon niet gearresteerd worden,’ zei ze. “Ik heb een toneelstuk geschreven zodat ik iets kon spelen, en iedereen die het zag, zei tegen me: ‘Je schrijft zo goed.'”

Het is verontrustend dat er, zoals mevrouw Weinman zich herinnert, algemene stilte heerste over haar optreden. Het leek een goed second om na te denken over een ander carrièrepad. Dankzij haar dagelijkse baan als assistent op de televisiefilmafdeling van het Lifetime-netwerk, waar ze in 2000 begon, kreeg mevrouw Weinman een goede foundation in het bedrijf en legde ze nuttige contacten op. “Sommige mensen die destijds assistent waren, runnen nu netwerken”, zei ze.

Na zeven jaar had ze er genoeg van om van negen tot vijf te werken en dan ‘s avonds thuis te komen en te proberen te schrijven.

“Mijn man zei: ‘Neem wat vrije tijd en probeer het echt’,” zei mevrouw Weinman, die haar eerste script, “Yard Wedding ceremony”, in het voorjaar van 2009 aan Hallmark verkocht. “Ik had gehoord dat ze een trouwfilm,’ zei ze, ‘en ik ging zitten en schreef het binnen een paar weken.’

Sindsdien komen de opdrachten in een gestage stroom binnen. “Over het algemeen komen ze naar mij toe voor romcoms”, zegt mevrouw Weinman, die naast het werken aan haar eigen projecten soms wordt ingeschakeld om andere scripts op te poetsen. “Ik ben absoluut een romcom-meisje. Dat zijn de dingen I hou van kijken naar.”

Het huis, nu volledig gerenoveerd, weerspiegelt haar succes. Er werd een muur afgebroken waardoor er een grote woonkeuken ontstond. Mevrouw Weinman had altijd al een groot kookeiland gewild, compleet met een wijnkoelkast. Ze heeft het gekregen, samen met openslaande deuren die van de eetkamer naar de achtertuin leiden en het licht door het huis laten stromen.

Zeggen dat mevrouw Weinman dol is op grijs is hetzelfde als zeggen dat Hallmark een voorliefde heeft voor sneeuw en sentimentaliteit. Het aanrecht en de afdichting rond de achterwand zijn grijs; zo zijn de krukjes rond het eiland en de stoelen rond de eettafels. De muren van de woonkamer, de stenen rond de open haard, de doorsnede – grijs, grijs, grijs.

“Mijn man zegt: ‘Echt waar? Meer grijs?’” zei mevrouw Weinman. “Voor mij voelt het schoon en scherp aan, maar ik denk soms: ‘Ja, we kunnen meer kleur gebruiken.'”

Ze wees triomfantelijk naar de voordeur: die is knalrood.

Witte deuren in schuurstijl zijn een terugkerend thema. Ze scheiden de keuken van de wasruimte. Ze staan ​​voor de kast van mevrouw Weinman en die van haar dochter.

Vanwege de noodzaak van een chequeboek werd de renovatie in drie fasen uitgevoerd. “De zaken waren in verval”, herinnert mevrouw Weinman zich. “Ik werd ongerust toen ik naar het linoleum keek. Maar we hadden zoiets van: ‘We komen er wel.’ Elke keer dat ik een script verkocht, konden we iets anders doen.”

Het is een lopende grap geworden. “Mijn man en ik zeggen dat we een plaquette aan de muur moeten hangen met de tekst: ‘Deze kamer is u aangeboden door ‘A Mrs. Miracle Christmas’”, zei ze, verwijzend naar een Hallmark-film die voor het eerst werd vertoond in 2021. “En dit kamer werd u aangeboden door ‘Vacation spot Wedding ceremony’” (2017).

“En de tuin is te danken aan ‘Pleasure, Prejudice and Mistletoe'”, voegde ze eraan toe over de Hallmark-film uit 2018 die de buitenkeuken financierde.

Er zal een gastenverblijf zijn als mevrouw Weinman nog een paar verkopen doet. (Volgens een woordvoerder van de Writers Guild of America is $ 47.808 het minimumbedrag voor een verhaal en teleplay van 90 minuten dat wordt aangeduid als ‘anders dan netwerk’, een time period die van toepassing is op Hallmark.)

‘Schrijf over wat je weet’ is een duurzaam advies. Mevrouw Weinman kent de waarde ervan.

“Een aantal jaren geleden heb ik een script gemaakt voor Hallmark genaamd ‘Flip That Romance’, over home flippers,” zei ze. “En ik zat op dat second midden in een verbouwing. Ik zag alle dingen die fout konden gaan, en ik gooide ze in de movie.

Hallmark-filmsets zijn een bron van inspiratie en ambitie geweest. Toen mevrouw Weinman de productie van een van haar teleplays ging bekijken, maakte ze in gedachten een aantekening van de metrotegels en de gootsteen van de boerderij in een keukenscène. Ze maken nu deel uit van haar eigen keuken.

Als ze de decorontwerpers maar kon overhalen om haar huis te komen versieren voor Kerstmis. Intussen is ze begonnen met het vakantiegevoel. Op de barwagen in de woonkamer staan ​​flessen wijn van het merk Hallmark, waaronder Pleasure, een sauvignon blanc, en Jingle, een cabernet sauvignon, geschenken die de zender enkele jaren geleden naar mevrouw Weinman stuurde.

‘Ik heb ze niet gedronken,’ zei ze. ‘Maar vertel het niet aan Hallmark.’

Voor wekelijkse e-mailupdates over residentieel vastgoednieuws, Registreer hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here