Home Relatie Een gebed dat God met ons magazine zijn – Uw dagelijkse gebed – 11 december

Een gebed dat God met ons magazine zijn – Uw dagelijkse gebed – 11 december

0
Een gebed dat God met ons magazine zijn – Uw dagelijkse gebed – 11 december


je dagelijkse gebedsdevotionele kunst

Apple podcast-knop Spotify podcast-knop youtube-knop

Een gebed dat God bij ons magazine zijn
Door Tiffany Thibault

“Zie, de maagd zal zwanger zijn en een Zoon baren, en zij zullen Hem de naam Immanuël noemen”, wat vertaald wordt met “God met ons.” Mattheüs 1:23 NKJV

Ik lees graag in de Schriften en hoor ze graag door anderen voorlezen. De kostbare woorden brengen vrede in mijn hart en bemoedigen mijn geloof met de waarheid ervan. Te midden van alle bezienswaardigheden en geluiden van deze kerstperiode en de further drukte die deze tijd van het jaar met zich meebrengt in ons toch al volle leven, is het zo gemakkelijk om de krachtige woorden in dit Bijbelvers te verdoezelen. Er zijn twee belangrijke dingen die we in dit vers zien.

Eerst zien we een surprise. “Een maagd zal een form baren.” Deze ongelooflijke zin laat zien hoeveel God werkelijk van ons houdt. Hij had Jezus gemakkelijk naar deze wereld kunnen sturen als een krijger die vocht voor onrechtvaardigheid, of als een machtige leider die de wereld zou veranderen met Zijn regering. In plaats daarvan stuurde Hij een dierbaar klein form naar een ongehuwde jonge moeder, naar een arme gemeenschap die werd onderdrukt door de Romeinse regering. Niets van dit alles is helemaal hoe jij en ik het gepland hadden dat de Heiland van de wereld zijn grootse entree zou maken. Toch koos God er in al Zijn macht voor om een ​​kleine child te sturen. Waarom? Omdat Zijn plannen altijd beter zijn dan de onze.

Het tweede ongelooflijke dat we in dit vers zien, zijn deze woorden: “Zij zullen Zijn naam Immanuël noemen, wat vertaald wordt met: “God met ons.”

Zijn naam, Immanuel, heeft een belofte voor ons. De betekenis van Zijn naam is krachtig in slechts deze drie woorden: “God met ons.” Deze woorden zouden ons troost moeten bieden door hun ongelooflijke helderheid. God is met ons. God is met jou. God is altijd bij je, onder alle omstandigheden, in al je hoge en lage momenten. God is bij je in al je tranen en in al je vreugde.

Jezus, de Verlosser van de wereld, kwam als form, groeide uit tot mens, stierf aan het kruis voor onze zonden, overwon de dood door Zijn opstanding, en zal op een dag terugkeren. Deze belofte die God met je is, omvat dus elk element en elke kleine nuance van je leven. Met deze woorden kunt u de kerstperiode ingaan. U kunt een fris nieuw jaar beginnen door u aan deze belofte huge te houden. God is bij je tijdens je leven van vandaag, en Hij zal bij je zijn als je al je dagen van morgen tegemoet gaat. God is met ons. Dit is de reden dat we vreugdevol de child kunnen vieren die zo lang geleden geboren is en die de wereld op Zijn perfecte manier kwam veranderen.

Laten we bidden:

Lieve Heer,
Bedankt dat je op elk second van mijn leven bij me bent. Dank U dat ik nooit alleen hoef te zijn, omdat U, God, zoveel van mij houdt dat U altijd hier bij mij bent. Moge elk second van mijn dag gevuld zijn met die levensversterkende waarheid. Ik hou van u, Heer.
In uw naam bid ik, Amen

Fotocredits: ©iStock/Getty Pictures Plus/Nastco

Tiffany Thibault is de auteur van de bijbelstudie ‘Vruchtbaar zijn’; ze houdt ervan om Bijbelstudie te leiden en met vrouwen te praten, hen te bemoedigen door waarheden uit de Bijbel. Ze woont met haar gezin in de Mojave-woestijn en verkent graag de wildernisgebieden rond haar stad.

LUISTER naar meer kerstgebeden op LifeAudio

Leer ons bidden is een GRATIS gebedspodcast gehost door iBelieve-schrijfster Christina Patterson. Elke week geeft ze je praktische, praktijkgerichte ideas over hoe je je geloof en relatie met God kunt laten groeien door de kracht van gebed. Klik hieronder om naar haar aflevering over Wat je ‘s ochtends moet bidden voor een zorgeloze dag te luisteren!

Banneradvertentie voor de podcast Leer ons bidden

Nu je hebt gebeden, heb je iemand nodig die voor JOU bidt? Klik op de onderstaande knop!

Bezoek iBelieve.com voor meer inspirerende gebedsinhoud.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here