Home Verbouwing Dricore versus Barricade versus Tyroc

Dricore versus Barricade versus Tyroc

0
Dricore versus Barricade versus Tyroc


Bij het afwerken van een kelder is het installeren van een goede ondervloer een belangrijke stap voordat u uw definitieve vloer toevoegt. Geprefabriceerde ondervloersystemen creëren een glad, stabiel en vochtbestendig oppervlak over uw betonplaat. Populaire opties zoals Dricore, Barricade en Tyroc bieden vergelijkbare voordelen, maar hebben enkele verschillen.

U kunt een comfortabele kelderruimte creëren die klaar is voor tapijt-, vinyl-, tegel- of houten vloerafwerkingen met de juiste ondervloer voor uw behoeften. Deze gids vergelijkt drie toonaangevende merken ondervloeren voor kelders om u te helpen bij het selecteren van de juiste oplossing. Ik analyseer duurzaamheid, installatie, garanties en andere kritische factoren.


Overzicht van Dricore, Barricade en Tyroc

Geprefabriceerde ondervloersystemen voor kelders bieden een effectief alternatief voor op maat gemaakte oplossingen. Met de stijgende populariteit van afgewerkte kelders zijn er verschillende gerenommeerde merken ontstaan. Dricore, Barricade en Tyroc bieden elk speciaal ontworpen ondervloerproducten die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in kelders.

Dcorere produceert een alles-in-één ondervloersysteem met gepatenteerde technologieën om droge, comfortabele kelderruimtes te creëren. De panelen hebben een onderkant van een membraan met hoge dichtheid die de vloer volledig afdicht en bestand is tegen schimmel- en meeldauwgroei. Dricore-ondervloeren zorgen voor luchtstroom tussen de panelen en het beton om vochtophoping te voorkomen. Ik waardeer de eenvoudige doe-het-zelf-installatie van Dricore enorm. De tand-en-groef-klikpanelen worden zonder bevestigingsmiddelen op beton geïnstalleerd. Dcore biedt een beperkte garantie van 25 jaar op zijn ondervloerproducten voor kelders.

Barricade biedt twee belangrijke ondervloeropties: de geïsoleerde ondervloer en de ondervloer AirPlus. Beide bieden bescherming tegen vocht en ondersteunen alle soorten afgewerkte vloeren.

De geïsoleerde ondervloer heeft een kern van EPS-schuim voor demping. De AirPlus heeft een ingedeukt membraan met een luchtspleet voor dampoverdracht. Barricade-ondervloeren zijn lichtgewicht, eenvoudig te installeren en zijn bestand tegen zware meubelbelastingen tot 6000 pond per vierkante voet. Internet als Dricore worden Barricade-ondervloeren geleverd met een beperkte garantie van 25 jaar.

Tyroc hanteert een “groene” aanpak met gerecycled rubber en plastic in zijn ondervloerpanelen. De panelen zijn voorzien van afvoerkanalen om vocht onder de ondervloer te leiden in plaats van het op te vangen.

Tyroc biedt twee lagen: een drainagemat met putjes en een magnesiumoxideplaat met keramische coating. De materialen zijn van nature bestand tegen vocht, schimmel en meeldauw.

Tyroc heeft geen plastic dampscherm nodig, omdat de technologieën een droge omgeving handhaven. Tyroc-ondervloeren zijn geschikt voor alle soorten afwerkingen, van tapijt tot tegels. Het wordt geleverd met een beperkte garantie van 25 jaar.


Duurzaamheid vergelijken

Alle drie de merken bieden duurzame ondervloeropties voor kelders.

Vocht- en schimmelbestendigheid

De belangrijkste duurzaamheidsfactoren zijn vocht-, meeldauw- en schimmelbestendigheid. Dricore, Barricade en Tyroc slagen hierin door luchtstroom tussen het beton en de panelen mogelijk te maken.

Barricade AirPlus heeft een toegevoegd luchtspleetmembraan voor verbeterde damptransmissie.

De magnesiumoxideplaat van Tyroc daarentegen remt op natuurlijke wijze vocht. Elk systeem zorgt voor een droge kelderomgeving, waardoor schimmel en meeldauw worden afgeschrikt.

Gewichtstolerantie

Elke ondervloer is bestand tegen zware meubels, apparaten en fitnessapparatuur.

Barricade ondersteunt 6.000 pond per vierkante voet. Dricore en Tyroc verwerken 7.000 pond per vierkante meter zonder te knikken of te breken. Ze zijn alle drie geschikt voor opslag, thuisgymnastiek, speelkamers of ruimtes met veel verkeer.


Installatie en gezonde luchtkwaliteit

Naast duurzaamheid is een belangrijke overweging bij elk ondervloersysteem hoe gemakkelijk u het kunt installeren en of het een goede binnenluchtkwaliteit bevordert.

ondervloer-3
Beeldcredits: Canva

Geprefabriceerde ondervloeren kunnen gemakkelijk door doe-het-zelvers worden geïnstalleerd. De tand-en-groefpanelen klikken zonder spijkers of lijm in elkaar over de betonplaat. Een mes of zaag snijdt de panelen. Met basishulpmiddelen duurt de installatie doorgaans één tot twee dagen.

Het vochtremmende ontwerp verbetert ook de luchtkwaliteit binnenshuis. Het tegenhouden van overtollig vocht voorkomt muffe geuren, allergenen en potentiële schimmelgroei, waardoor kelders gezonder blijven.


Duurzaamheid

Voor milieubewuste huiseigenaren is de duurzaamheid van de ondervloermaterialen in de kelder een belangrijke issue om te overwegen.

Deze merken ondervloeren bieden milieuvriendelijke opties die gedeeltelijk zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Tyroc vervaardigt zijn panelen van gerecycled rubber, plastic en afval, waarbij nieuwe plasticharsen die in concurrerende producten voorkomen, worden vermeden. Barricade gebruikt gerecycled materiaal in de schuimkern en voldoet aan de emissienormen voor lage VOS. Tyroc en Barricade zijn echter betere milieuopties dan de standaard polymeermaterialen van Dricore.


Garanties

Garanties verzekeren huiseigenaren dat hun investering in ondervloeren in de kelder lang meegaat.

Hier volgt een kort overzicht van de garantie van elk merk:

  • Dcore biedt een beperkte garantie van 25 jaar op productiekwaliteit en prestaties.
  • De beperkte garantie van 25 jaar van Barricade dekt materiaal- en fabricagefouten.
  • Tyroc biedt een beperkte garantie van 25 jaar op de productintegriteit en installatiekosten als zich een defect voordoet.

De garanties verzekeren u dat ondervloeren in kelders tientallen jaren meegaan, aangezien 25 jaar een industriestandaardlengte is.


Het komt neer op

Dricore, Barricade en Tyroc vertegenwoordigen kwaliteitsopties met vergelijkbare duurzaamheid, installatie, gevolgen voor de gezondheid en garanties voor de algehele prestaties van de ondervloer in de kelder.

Tyroc onderscheidt zich echter door zijn duurzame productie. Barricade biedt daarentegen further bescherming tegen vocht.

Toch kan elk van de drie merken een droge, comfortabele kelderomgeving creëren, klaar voor afgewerkte vloeren bovenste vinyl plankenvloeren of beste laminaatvloeren. Voor u hangt de optimale keuze af van beschikbaarheid, prijs en voorkeur.


Dus, welke geprefabriceerde ondervloer is de beste optie?

Terwijl de drie merken duurzame, schimmelbestendige ondervloeren leveren die excellent zijn voor kelders, is Tyroc de beste optie voor milieubewuste huiseigenaren.

Tyroc-ondervloeren worden vervaardigd uit gerecycled rubber, kunststoffen en afvalvermijdende nieuwe kunststofharsen. Dit maakt Tyroc de leider op het gebied van duurzaamheid op het gebied van ondervloeren voor kelders.

Tyroc maakt gebruik van innovatieve technologieën zoals zijn met keramiek gecoate magnesiumoxideplaat die op natuurlijke wijze vocht- en schimmelgroei remt. Het tweelaagse systeem met afvoerkanalen beschermt het beton bovendien tegen vochtschade.

Over het geheel genomen maken Tyroc’s groene productie en prestaties het tot de beste keuze. Tyroc biedt further gemoedsrust voor duurzame keldervloeren en binnenluchtkwaliteit.


Veelgestelde vragen over opties voor ondervloeren in kelders

Kan ik deze ondervloeren op gescheurd beton plaatsen?

Kleine scheurtjes van minder dan 1/8 inch zijn prima, maar grote scheuren moet u eerst repareren en egaliseren om ongelijkmatige ondervloerpanelen te voorkomen bij het installeren van ondervloeren.


In welke maten zijn de ondervloerpanelen verkrijgbaar?

Standaardformaten zijn panelen van 2 x 2 voet of two x 4 voet. Dcorere en Tyroc bieden langere panelen in plankstijl tot 2,5 meter.


Is de installatie van een ondervloer rommelig of luidruchtig?

Wanneer u deze prefab ondervloersystemen installeert, klikken of leggen ze zonder spijkers, lijm of voegmiddel. De installatie is snel, schoon en stil, zonder gereedschap of stof.


Hoe dik zijn de panelen?

De dikte varieert van ongeveer 1/2 inch voor Barricade-panelen tot ongeveer 7/8 inch voor sommige Dricore-panelen. Het tweelaagse systeem van Tyroc is in totaal ongeveer 2,5 cm dik.


Kan ik stralingswarmte onder de ondervloer installeren?

Ja, deze ondervloeren werken goed op vloerverwarmingssystemen. Volg eventuele speciale installatie-instructies.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here