Home Zelfverbetering Distilleer dromen in doelen die echt werken

Distilleer dromen in doelen die echt werken

0
Distilleer dromen in doelen die echt werken


Dromen zijn belangrijk. Maar als dromen verblijf dromen, ze brengen je nergens heen. Droomt dat zelfs verblijf dromen kunnen tegen je werken, waardoor je huge blijft zitten in plaats van vooruit te gaan.

Daarom smeden wij ambities om in doelstellingen. Er is een wereld van verschil tussen een ambitie en een doel. Aspiraties kunnen vaag hangen in een ingebeelde toekomst. Goede doelen vereisen actie.

SMARTER-doelen omvatten het beste onderzoek naar doelrealisatie. SMARTER is een acroniem dat staat voor Particular, Measurable, Actionable, Riskant, Tijdgebonden, spannend en related. Laten we eens kijken naar slechts twee van deze kenmerken.

Stap in de toekomst en beschrijf wat je ziet

Stel dat u slechte geldgewoonten wilt doorbreken. U geeft al zo lang u zich kunt herinneren te veel uit en u wilt verstandiger met uw geld omgaan. Dat is een goed start, maar het is niet genoeg. Goede doelen zijn dat specifiek. Hoe kom je daar? Stap in de toekomst en beschrijf wat je ziet.

In ons voorbeeld stel je je een toekomst voor waarin je eenvoudig leeft. Je hebt wat je nodig hebt, maar je probeert niet je waarde te bewijzen met wat je bezit. U spaart en geeft meer dan u uitgeeft, maar u bent niet bang om geld uit te geven als er iets gevierd moet worden. Je bent tevreden.

Wat resoneert het diepst met u als u nadenkt over uw ingebeelde toekomst? Hoe zou je daar kunnen komen?

Je realiseert je dat wat je echt wilt, vrijheid is van de drang om geld uit te geven. Jij zou kunnen stel een doel voor wat u gaat besparen of maak een price range om de uitgaven te beperken. Maar in plaats daarvan besluit je je te concentreren op het trotseren van je impuls door geld weg te geven. Als je veel geld weggeeft, zul je noodzakelijkerwijs minder moeten gaan uitgeven. Je zult genieten van de talrijke voordelen van vrijgevigheid. En het zal niet moeilijk zijn om de gewoonten die u heeft geleerd te gebruiken om te beginnen met sparen.

Dus je hebt gekozen voor vrijgevigheid. Vervolgens moet u specifiek aangeven waar u het geld gaat geven. Het kiezen van specifieke doelen of organisaties helpt je toekomst te versterken.

Merk op hoe het verbeelden van de toekomst de foundation legt voor specificiteit. Wanneer je de toekomst binnenstapt en beschrijft wat je ziet, kun je beginnen te onderscheiden welk soort doel je naar die denkbeeldige toekomst zal trekken.

Vind de juiste maatstaf

Goede doelen zijn niet alleen specifiek. Dat zijn ze ook meetbaar. Meetbare doelen maken het duidelijk wanneer u er bent en helpen u onderweg uw voortgang bij te houden. Welke statistieken u kiest materie.

Laten we doorgaan met ons eerdere voorbeeld. Je hebt besloten geld weg te geven. Welke maatstaf ga je gebruiken? Stelt u een groot bedrag in {dollars} huge, besluit u misschien dit jaar €20.000 weg te geven? Kiest u ervoor om elke maand een proportion van uw inkomen weg te geven?

De eerste optie is een prestatiedoel. Het opent de mogelijkheid om op creatieve wijze uw ambitieuze aantal te bereiken door te verkopen wat u bezit, een bakuitverkoop te organiseren of zelfs geld uit uw spaargeld te halen. De tweede optie is een gewoontedoel. Het zal je helpen wennen aan het automatisch weggeven van geld. Uw statistiek bepaalt uw weg vooruit. (Voor meer informatie over het kiezen tussen gewoonte- en prestatiedoelen, luister naar die van morgen BusinessAccelerator-aflevering!)

Terwijl je nadenkt over wat je wilt bereiken, denk dan terug aan je droom. Wil je een streefgewicht halen of een bepaald aantal kilometers kunnen lopen? Wilt u een bepaald aantal abonnees bereiken of een bepaald conversiepercentage bereiken? Wil je voor een bepaalde periode schrijven of een bepaald aantal woorden halen?

Het juiste antwoord is datgene wat u het diepst naar uw gewenste toekomst leidt.

Openbaarmaking van materiële connectie: Sommige van de hyperlinks in het bovenstaande bericht zijn ‘affiliate hyperlinks’. Dit betekent dat als u op de hyperlink klikt en het artikel koopt, wij een affiliate-commissie ontvangen. Hoe dan ook, we raden alleen producten of diensten aan die we gebruiken en waarvan we denken dat ze waarde toevoegen aan onze lezers. We maken dit bekend in overeenstemming met 16 CFR, deel 255 van de Federal Commerce Fee: “Gidsen betreffende het gebruik van aanbevelingen en getuigenissen in advertenties.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here