Home Mode Amerikaanse mode op het Met Gala 2021

Amerikaanse mode op het Met Gala 2021

0
Amerikaanse mode op het Met Gala 2021


Wanneer mei aanbreekt, beginnen beroemdheden, ontwerpers en modeliefhebbers doorgaans de opwinding te voelen van ‘een deel van het start van het jaar’. In dit geval is het feest van het jaar het beruchte Met Gala, dat ook wel de ‘Oscars van de oostkust’ wordt genoemd. Het was voorheen bekend als het Costume Institute Gala of het Costume Institute Profit en wordt al meer dan 73 jaar georganiseerd door het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Artwork in New York Metropolis. Dit jaarlijkse gala is een fondsenwervend evenement voor het Costume Institute dat begon in 1948 en nog steeds miljoenen opbrengt.

Hoewel het Met Gala in november begon en in 2005 overschakelde naar de eerste maandag van mei, werd het evenement vanwege Covid uitgesteld en vond het plaats op 13 september.e dit jaar. Tot de erevoorzitters van dit jaar behoorden Anna Wintour, Tom Ford en Adam Mosseri. Het evenement werd georganiseerd door jonge beroemdheden als Billie Eilish, Amanda Gorman, Naomi Osaka, Timothee Chalomet, Keke Palmer en Ilana Glazer.

Dit sociale evenement brengt een lijst met genodigden met zich mee die varieert van de beste Hollywood-sterren tot ontwerpers, artiesten, muzikanten en meer. Hoewel dit première-evenement uiterst exclusief is, stemmen mensen over de hele wereld af op de stream om te zien wie er op het tapijt arriveert en wat ze dragen. Het thema van dit jaar wordt volgend jaar voortgezet als een tweedelige tentoonstelling die de mode in de Verenigde Staten verkent. De naam van de eerste kleinere tentoonstelling is In Amerika: een lexicon van modemet de nadruk op patchwork-quilten, gebruikt als metafoor voor de smeltkroes van culturen die in dit land leven.

Zoals de traditie voorschrijft, wordt van de gasten verwacht dat zij hun mode afstemmen op het thema van de tentoonstelling. Gasten belichaamden dit jaar de Amerikaanse mode op de rode loper en wij hier bij Couture hebben ons allemaal op de present afgestemd om je enkele van onze favoriete appears van 2021 te laten zien!

Keke Palmer

Op ware Amerikaanse wijze werkte Keke Palmer samen met Sergio Hudson om haar te helpen de show-stoppende stijl en elegantie van de beruchte Diana Ross te belichamen voor haar Met Gala-look. De glinsterende gouden jurk is strak en vormt zich naar haar lichaam, terwijl de lage open rug een sensuele afwerking toevoegt. Gecombineerd met een smokey eye en verbluffende afro straalde Palmer zelfvertrouwen uit toen ze het illustere evenement presenteerde.

Yara Shahidi

Ontworpen door Christian Dior, Yara Shahidi bracht hulde aan de Amerikaans-Franse entertainer Josephine Baker. Als ambassadeur van Dior probeert de actrice en activist beide te combineren met al haar mode, vooral toen ze aankwam in de jurk met ingewikkeld kralenwerk, gaassleep, een gevlochten pet, diamanten choker en ellebooglange handschoenen. Deze absoluut schitterende outfit deed Shahidi stralen en vormde een excellent eerbetoon aan Baker en de mode van de jaren twintig en dertig.

Sienna Molenaar

Sienna Miller’s jurk voor het Met Gala, een mode-icoon op zichzelf, is ontworpen door Gucci en glansde op het tapijt. Het stoffige roze kant en de zilveren kralen langs het lijfje krijgen een glamoureuze Previous Hollywood-afwerking met een lange bontjas. Dit glinsterende exemplaar schitterde op het Gala en met haar natuurlijke make-up en golvende blonde haar werden we geïnspireerd door de aantrekkingskracht van Previous Hollywood.

Karli Kloss

Supermodel Karli Kloss nam de opdracht aan en verscheen op het Met Gala in een geheel rode Carolina Herrera-jurk. Het op maat gemaakte stuk is niet alleen geïnspireerd door de oprichter van het Huis, maar ook door de officiële bloem van de Verenigde Staten, de roos. Deze jurk is gemaakt van zijde en is een show-stop met de grote mouwen en lange sleep die het impact afmaken met een elegante aptitude.

Kendall Jenner

Oude Hollywood-glamour was een basislook voor veel van de beroemdheden die aanwezig waren en zich bij hen voegden Gegevenchy was Kendall Jenner. Geïnspireerd door de jurk van Audrey Hepburn Mijn schone dameDe jurk van Jenner bevatte dezelfde verfraaide choker en mouwen als de jurk op het scherm, alleen met een attractive twist omdat de hele jurk doorschijnend was. Door haar haar opgestoken te doen, kunnen we elk element van deze prachtige outfit zien.

Emily Blunt

Emily Blunt was met haar de belichaming van een sterrenhemel Miu Miu gewaad. Geïnspireerd door de movie uit 1941, Ziegfeld-meisje, en de hoofdrolspeler Hedy Lamarr, was de doorschijnende jurk van Blunt volledig bedekt met juwelen en kralen, gecombineerd met een sterrenhoofddeksel dat deed denken aan Lamarr’s tiara. Met further drama met diamanten oorbellen en een dramatische witte cape was Blunt een ster op het Gala.

Rihanna

Hoewel ze modieus laat arriveerde, was Rihanna de langverwachte gast waar iedereen op zat te wachten. Met een geschiedenis van memorabele Met Gala-looks kon iedereen niet wachten om te zien wat Riri zou dragen. Om niet teleur te stellen, ze is helemaal zwart Balenciaga jurk met grote ruches en een bijpassende hoed. Het enorme quantity van de ruches is een eerbetoon aan de outsized stijlen waar Amerika bekend om staat, met een chique twist.

Billie Eilish

De 19-jarige Billie Eilish mengt oude Hollywood-glamour met een vleugje Amerikaanse klassieker en was verbluft op het Met Gala in haar Oscar de la Renta-jurk. De lichte perzikkleurige tule-jurk was een gedenkwaardige combinatie van Marilyn Monroe-stijl met de klassieke ontwerpen van Vacation Barbie-poppen met een aandoening. Met een twist stemde Eilish er alleen mee in deze jurk te dragen als het Huis ermee instemde volledig te stoppen met het gebruiken/verkopen van bont op hun manier.

Quannah jachtpaard

Het inheemse mannequin, de 19-jarige Quannah Chasinghorse, had de meest memorabele en verbluffende outfit van de avond. Quannah was een absoluut visioen in haar gouden lamé-jurk van Peter Dundas en voltooide haar look met Navajo-turquoise en zilveren sieraden. Haar aanwezigheid op het Met Gala met haar traditionele gezichtstatoeages en accessoires maakt de weg vrij voor inheemse vertegenwoordiging en ze maakte furore op web met haar aankomst op het Gala.

Vond je onze favoriete Met Gala-looks leuk? Is er iemand die we niet hebben genoemd van wie je hield? Laat het ons weten in de reacties hieronder!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here