Home Reis Waar te verblijven in Cancun: beste buurten en motels

Waar te verblijven in Cancun: beste buurten en motels

0
Waar te verblijven in Cancun: beste buurten en motels


Uitzicht op het strand van Cancun in Mexico
Beste plekken om te verblijven in Cancun, Mexico
Cancún, Mexico

Ga je dit jaar naar Cancun? Plan je reis met mijn suggestions over de beste plekken om te verblijven in Cancun, inclusief buurten die passen bij jouw price range en vakantiedoelen!

Het prachtige schiereiland Yucatán in Mexico, met prachtige zandstranden en Maya-ruïnes. Een van de meest populaire plekken om je te vestigen is de stad Cancúnbekend als toegangspoort tot de Riviera Maya.

De stad, die voorheen bekend stond als Nizuc of ‘graspunt’ voor de Maya-inwoners, heet nu Cancun en betekent ‘betoverde slang’ of ‘nest van slangen’.

Maar het is verre van een nest slangen. Het toegangspunt zijn Mexico – Cancun is een levendige stad met kristalhelder water, witte zandstranden, luxe resorts en een bloeiend nachtleven.

Cancun is de perfecte uitvalsbasis om de Riviera Maya te verkennen en heeft ook goede verbindingen met Isla Mujeres, Tulum, Chichen Itza, Playa del Carmen en meer.

Tijdens uw verblijf in Cancún maakt u kennis met Mexicaanse delicatessen, het nachtleven en streetfood. Het is ook de perfecte kans om te gaan duiken, snorkelen en ontdekken nabijgelegen Maya-ruïnesga winkelen en doe mee aan enkele culturele ervaringen.

Als u op zoek bent naar de beste motels in Cancun om van uw verblijf te genieten, lees dan deze free of charge gids over de beste gebieden in Cancun en vind de perfecte accommodatie voor uw price range!

Reisbeperkingen Mexico 2022

Mexico is weer open voor de meeste reizigers, inclusief Amerikaanse toeristen. Wel heeft u een bewijs van uw COVID-19-vaccinatie(s) of een negatief testresultaat nodig voordat u toegang krijgt.

Veel motels, attracties en privérondleidingen zijn open met nieuwe gezondheids- en veiligheidsprotocollen, en je moet nog steeds bepaalde richtlijnen volgen.

De laatste updates vindt u op hier naar Mexico reizen.

Reisverzekering

Sluit een reisverzekering af

Bescherm uzelf tegen letsel, ziekte of diefstal. SafetyWing biedt betaalbare reisverzekering dat geldt ook voor COVID-19!

Gids voor de beste plekken om te verblijven in Cancun

Wijken in Cancun
Waar te verblijven in Cancún

Topbuurten in Cancun

Zona Hotelera

Zona Hotelera is het belangrijkste toeristische district van Cancun, waar u de duurdere resorts vindt die zich op toeristen richten. Als u hier verblijft, vindt u eating places, winkelcentra en een bruisend nachtleven. Het strekt zich uit van Puerto Cancun tot Punta Nizuc. Het is ook waar enkele van de beste stranden van Cancun zich bevinden.

El Centro (binnenstad) Cancun

De place to be als je de hartslag van de stad wilt voelen. Kijk hoe de drukke lokale bevolking hun dagen doorbrengt, eet straatvoedsel bij kraampjes of bezoek betaalbare nachtclubs en eating places. El Centro biedt meer betaalbare budgetaccommodaties dan andere delen van Cancun.

Costa Mujeres

Aan het uiterste noorden van de Zona Hotelera ligt Playa Mujeres (Costa Mujeres) – een nieuwer ontwikkeld luxe resortgebied van Cancun. Iets dichter bij El Centro en Puerto Juarez is dit gebied niet zo druk als Zona Hotelera. Als u op zoek bent naar wat meer rust tijdens een vakantie met het gezin, dan is Playa Mujeres een topkeuze.

Puerto Juarez

Puerto Juarez ligt ongeveer 2 km van het centrum van Cancun en is een andere goede plek om te verblijven in Cancun als je een beperkt price range hebt. Het is rustiger dan het stadscentrum, maar niet zo toeristisch als Zona Hotelera. Het is ook de perfecte plek om te verblijven als u van plan bent Isla Mujeres te bezoeken, aangezien de Ultramar-veerboot naar het eiland vertrekt vanaf hier twee keer per uur.

Zona Hotelera – Waar te verblijven voor eerste bezoekers

Hotels in Zona Hotelera

Luxe motels in de hotelzone ($ 200+ USD)

 • Ritz Carlton Cancun – Het Ritz Carlton, de luxe winnaar van de AAA 5 Diamond Award, ligt op loopafstand van de populaire stranden Playa Marlin en Playa Ballenas. Gasten kunnen genieten van de 2 zwembaden, de Kayanta Spa, 7 eating places ter plaatse, een kinderclub en een tienerclub. Elegant ingerichte kamers met de beste voorzieningen, iPod-dockingstations, lakens van Egyptisch katoen, privéstrandcabana’s, wat kun je nog meer vragen?
 • Nizuc Resort & Spa – Gelegen aan de Boulevard Kukulcan in Punta Nizuc in Zona Hotelera, is het Nizuc Resort een van de beste plekken om te verblijven in Cancun. Gasten van dit 29 hectare grote resort aan het strand kunnen genieten in de meest luxueuze omgeving en aan al hun behoeften voldoen. Geniet van toegang tot 6 internationale eating places, 2 zwembaden, een eersteklas fitnesscentrum, spa- en wellnessbehandelingen, thermische ervaringen, free of charge parkeren, free of charge WiFi en de beste voorzieningen.

Middenklasse motels in de hotelzone ($ 150 – $ 190 USD)

 • Renaissance Cancun-resort – Het Renaissance Cancun ligt in de wijk Puerto Cancun van Zona Hotelera, op loopafstand van het Marina City Heart, eating places en een winkelcentrum. Er is een free of charge pendeldienst naar het strand, een sauna, een overloopzwembad, een strandclub en ruime kamers en suites met alle voorzieningen die u nodig heeft.
 • Marriott Cancun-resort – De grote, ruime kamers van het Marriott liggen aan het strand van de Caribische zee en zijn excellent voor een luxueus verblijf tegen niet zo luxe prijzen. Gasten hebben toegang tot 8 internationale eating places, waaronder Japans en Thais, free of charge WiFi, een fitnesscentrum en de beste voorzieningen. Dagopvangprogramma’s om ook voor kinderen te zorgen.

Budgethotels in de hotelzone ($ 50 – $ 100 USD)

 • Maya Monkey Resort & Hostel – Het Mayan Monkey Hostel, voorheen bekend als Senor Frog, ligt midden in het hart van Zona Hotelera, op loopafstand van stranden, eating places en bars. U kunt kiezen uit slaapzalen, tweepersoonskamers of een suite. Free of charge WiFi, free of charge privéparkeergelegenheid, barbecuefaciliteiten, een lounge, bar en zwembad maken dit hostel excellent!

Wijk El Centro – Cancun met een beperkt price range

Hotels in El Centro

Middenklasse motels in El Centro ($ 150 – $ 190 USD)

 • Selina Cancun centrum – Dit Selina Resort ligt op loopafstand van het busstation van Cancun en de Cristo Rey-kerk en biedt een zwembad, free of charge WiFi en free of charge parkeergelegenheid op het terrein. Huisdieren zijn tegen betaling toegestaan ​​en gasten hebben toegang tot een gedeelde keuken, ontbijt in het restaurant van het resort en toegang tot een co-workingruimte. Of u nu kiest voor de slaapzalen, appartementen of kamers, u zult genieten van uw verblijf in dit kleurrijke resort.
 • El Rey del Caribe – Dit eco-hotel ligt midden in het centrum van Cancun en heeft een bubbelbad, een terras, een zwembad en een tuin. Ze hebben zonneboilers, recyclen al het afvalwater en gebruiken regenwateropvangsystemen. Slechts een mijl van de beroemde stranden van Cancun.

Budgethotels in El Centro ($ 50 – $ 100 USD)

 • Casa Blanca Boetiek – U zult genieten van de lichte en kleurrijke kamers en meubels in deze mattress & breakfast in El Centro. Huisdieren zijn op aanvraag toegestaan. Gasten hebben toegang tot het eigen zwembad, een continentaal ontbijt, kamers met balkon en vriendelijk advies van een toegankelijke gastheer. En in overeenstemming met het biologische mantra is zelfs de koffie hier biologisch!
 • Gaia Studio’s – De kamers van Gaia zijn voorzien van een keuken, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Sommige kamers beschikken over airconditioning en/of een balkon. Gelegen in een mooie wijk van het centrum van Cancun, dichtbij het gezinsvriendelijke park “Parque las Palapas”. Tegen een toeslag bieden ze ook een pendeldienst van/naar de luchthaven.
 • Nomadenhotel – Dit hostel beschikt over een zwembad op het dak en een grote bar, en ligt op 3 minuten van de belangrijkste bushalte in het centrum van Cancun. Naast free of charge WiFi en parkeergelegenheid biedt dit hostel alleen voor volwassenen toegang tot een gedeelde keuken en ligstoelen en ligt het op loopafstand van het goede nachtleven.

Puerto Juarez – het nieuwste gebied van Cancun

Hotel in Puerto Juárez

Luxe motels in Puerto Juarez ($ 200 + USD)

 • Dromen Vista Cancun – Een tremendous mooi luxe resort in de wijk Puerto Juarez in Cancun, met een privéstrand, een groot zwembad, een kinderspeelplaats, een fitnesscentrum en free of charge WiFi. Ze hebben ook een spa, een golfbaan en glijbanen.
 • Planeet Hollywood Resort Cancun – Dit chique all-inclusive resort is alleen voor volwassenen en ligt op slechts 10 minuten lopen van het strand Playa Blanca in Cancun. Het biedt free of charge parkeergelegenheid, meerdere buitenzwembaden, bars, een spa en een fitnesscentrum. Er is ook een eigen bioscoop.

Budgethotels in Puerto Juarez ($ 50 – $ 100 USD)

 • Resort Del Sol – Resort Del Sol biedt een free of charge continentaal ontbijt in het eigen restaurant en ligt op slechts 450 meter van Playa Blanca en een wereld van wateractiviteiten. De betaalbare compacte slaapkamers zijn voorzien van free of charge WiFi en airconditioning en beschikken over de beste voorzieningen voor een budgethotel.

Costa Mujeres – Luxe strand- en golfresorts

Luxe motels in Costa Mujeres ($ 200+ USD)

 • Geheimen Playa Mujeres – Een all-inclusive resort uitsluitend voor volwassenen met Junior Suites en Grasp Suites aan de oceaan. Ze hebben een privéstrand, luxueus ingerichte kamers, 7 internationale eating places, een elegante spa, een eersteklas fitnesscentrum en alles wat u nodig heeft voor een fantastische vakantie. Het is ook huisdiervriendelijk!

FAQ: Belangrijkste vragen over Cancun


Geniet van dit artikel? Speld het!

Waar te verblijven in Cancun, Mexico: de beste buurten, hotels en budgetvriendelijke accommodatie.

LEES MEER REISTIPS VOOR MEXICO

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn gids over waar te verblijven in Cancun! Hopelijk vond je het nuttig. Hier zijn nog een paar artikelen die reislust opwekken en die ik je aanbeveel om hierna te lezen:

Heeft u vragen over waar u kunt verblijven in Cancun? Plant u een reis naar Mexico? Neem deel aan het gesprek Fb, Instagramof Twitteren delen!LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here