Home Reis Reisroutes voor uw reis naar Zuid-Afrika • We Weblog The World

Reisroutes voor uw reis naar Zuid-Afrika • We Weblog The World

0
Reisroutes voor uw reis naar Zuid-Afrika • We Weblog The World


Bepalen hoeveel dagen (of weken) er zijn Zuid-Afrika is waarschijnlijk de belangrijkste beslissing die u moet nemen als u een reis naar het land plant. Hoe lang je daar doorbrengt, heeft rechtstreeks invloed op hoeveel plaatsen je kunt bezoeken en hoe diep je ze allemaal kunt verkennen.

Het is inderdaad moeilijk om een ​​getal huge te stellen, of zelfs maar echt een startpunt te vinden. Aan de ene kant is Zuid-Afrika het gemakkelijkste land in het ten zuiden van de Sahara gelegen deel van Afrika om zelfstandig te verkennen; je zou hier maar een week of twee kunnen doorbrengen en behoorlijk wat terrein kunnen bestrijken.

Aan de andere kant lijkt Zuid-Afrika ronduit enorm als je het opsplitst in zijn regio’s en de regio’s Kaapstad en Johannesburg buiten beschouwing laat. Hopelijk helpt dit artikel je op de goede weg, wat dat ook zal worden.

Populaire reisideeën voor Zuid-Afrika

1 week Zuid-Afrika

Bij een week Zuid-Afrika moet je een keuze maken. Er komen enkele reizigers binnen Kaapstad en breng een week door in de stad en omgeving, of dat nu in de wijnlanden Franschoek en Stellenbosch is, of langs de weelderige Tuinroute. Anderen vliegen naar Johannesburg en zetten vervolgens koers naar het Kruger Nationwide Park of andere nabijgelegen recreation lodges.

2 weken Zuid-Afrika

Als uw antwoord op het aantal dagen in Zuid-Afrika “ongeveer 14” is, kunt u genieten van het beste van twee werelden: Kaapstad, de Kaapse Wijnlanden en de Tuinroute; plus Johannesburg en Kruger. Misschien kunt u ook ergens anders heen gaan, zoals doorrijden naar de Wild Coast vanaf de Backyard Route, of vanuit Johannesburg zuidwaarts rijden naar de Drakensbergen, de oudste bergketen van Afrika.

Een maand in Zuid-Afrika

Met een maand Zuid-Afrika kun je het grootste deel van het land zien. Ik zou waarschijnlijk aanraden om in Kaapstad te beginnen, waar je, na het verkennen van de stad en het wijnland, langzaam de Backyard Route naar Storms River kunt volgen. Vanaf hier passeert u Port Elizabeth, het feitelijke start van de Wilde kusthelemaal naar Durban voordat hij noordwaarts draait door de Drakensbergen naar Jo’burg en Krugen.

6 weken Zuid-Afrika

Zes weken is een lange tijd om in Zuid-Afrika door te brengen. Met deze hoeveelheid tijd kun je ervoor kiezen om het reisplan te volgen dat ik voor een maand heb opgesteld, maar neem meer tijd om ervan te genieten. Als alternatief kunt u secundaire en tertiaire bestemmingen toevoegen. Vanaf de Tuinroute kun je bijvoorbeeld een omweg landinwaarts maken naar Oudtshoorn en zijn eigenzinnige struisvogelboerderijen. Je kunt ook wat tijd doorbrengen ‘weg met de feeën’ in Hogsback, of ontspannen op de duinstranden van Chintsa.

Langere reizen naar Zuid-Afrika

Als je langer dan zes weken in Zuid-Afrika verblijft, heb je waarschijnlijk een specifieke reden om daar te zijn. U kunt bijvoorbeeld een Airbnb huren in Kaapstad of Johannesburg en besluiten een tijdje in Zuid-Afrika te ‘wonen’, of een safarivoertuig huren en de ruigere delen van het land (of zelfs het nabijgelegen Botswana en Namibië) verkennen op je eigen. Naar mijn mening zou een reis van deze lengte behoorlijk lang zijn voor een traditioneel “toeristisch” bezoek aan Zuid-Afrika.

De beste tijd om Zuid-Afrika te bezoeken

De seizoenen in Zuid-Afrika zijn het tegenovergestelde van die op het noordelijk halfrond: hun zomer is onze winter. Ik zou zelfs zeggen dat januari en februari enkele van mijn favoriete maanden zijn om Zuid-Afrika te bezoeken. Je zult genieten van heat weer dat excellent is voor de stranden van Kaapstad, terwijl Johannesburg (en, nog belangrijker, het nabijgelegen Krugerpark) droog zal zijn. Dit zorgt ervoor dat dieren zich verzamelen rond drinkplaatsen, waardoor de “Massive 5” gemakkelijker te herkennen is.

Dit gezegd hebbende, zijn er voordelen aan een bezoek tijdens andere delen van het jaar, ongeacht hoeveel dagen u in Zuid-Afrika doorbrengt. In de lentemaanden oktober en november kunt u bijvoorbeeld genieten van bloemenbloei, waaronder Praetoria’s beroemde Jacaranda. De Zuid-Afrikaanse winter kan op sommige plaatsen ronduit koud zijn, maar het nadeel is dat er vrijwel geen drukte zal zijn.

Ongeacht hoeveel dagen u in Zuid-Afrika doorbrengt, dit magische land aan het einde van de wereld zal u betoveren en verrukken. Zuid-Afrika is het gemakkelijkste Afrikaanse land om zelfstandig te verkennen, maar dat is niet de enige reden waarom je hierheen moet komen. Breng een week of twee door en verken Kaapstad en de Tuinroute, of concentreer u op Johannesburg en het nabijgelegen Kruger Nationwide Park. Of blijf langer en ontdek secundaire regio’s zoals de Wild Coast en de Drakensbergen.

Robert Schrader

Robert Schrader is een reisschrijver en fotograaf die sinds 2005 zelfstandig de wereld rondreist en onderweg schrijft voor publicaties als “CNNGo” en “Shanghaiist”. Zijn weblog, Go away Your Every day Hell, biedt een combine van reisadvies, bestemmingsgidsen en persoonlijke essays over de meer esoterische aspecten van het leven als reiziger.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here