Home Verbouwing Een Zwitsers huis dat zo goed is ontworpen dat er maar één deur nodig is

Een Zwitsers huis dat zo goed is ontworpen dat er maar één deur nodig is

0
Een Zwitsers huis dat zo goed is ontworpen dat er maar één deur nodig is


Terwijl hun carrière hen naar verschillende steden in Europa, de Verenigde Staten en Azië voerde, waren Stef Claes en Michiel De Meulemeester, beiden Belg, gewend om alle matige appartementen die ze maar konden vinden te verhuren. Maar toen de heer Claes, een architect, en de heer De Meulemeester, een zakenman die de zaak van de heer Claes beheert, stevigToen ze zich in Genève vestigden, begonnen ze na te denken over het creëren van een aantrekkelijker huis.

Nadat we Parijs hadden verlaten, waar ze een appartement van 30 vierkante meter hadden, ‘woonden we de eerste vijf jaar in een huurwoning’, zei de heer De Meulemeester, 37. ‘In Genève was ons appartement tweeëneenhalve meter groot. -half keer zo groot, dus we voelden ons koningen. Maar na een tijdje begonnen we te dromen over het verwerven van ons eigen huisje.”

Toen ze in 2017 op jacht gingen naar een pand, was er nog niet veel op de markt. Ze hadden een advertentie gezien voor een appartement op de begane grond in een gebouw uit de jaren dertig met uitzicht op het Meer van Genève, maar negeerden het omdat ze op een hogere verdieping wilden wonen.

Toen er geen andere opties meer waren, besloot meneer Claes uiteindelijk een kijkje te nemen, en hij was verrast door wat hij aantrof. “Goede energie, goed licht, mooie proporties”, zegt de heer Claes, 40. “Er was ook een klein tuintje waar het op uitkeek, wat tremendous schattig was.”

De 1.400 vierkante meter grote ruimte was dringend aan renovatie toe, omdat deze al tientallen jaren niet meer was bijgewerkt, waardoor het ideaal was voor een stel dat hun eigen stempel op een huis wilde drukken. Ze kochten het tegen het einde van 2017 voor 1,3 miljoen Zwitserse frank (ongeveer $ 1,47 miljoen) en begonnen met het plannen van een revisie.

De heer Claes heeft de stroom van de ruimte opnieuw bedacht: waar de keuken voorheen naar de achterkant van het appartement was geschoven, bracht hij deze naar de voorkant en maakte deze open naar de woonkamer, wat de realiteit weerspiegelde dat het echtpaar een groot deel van hun tijd zou doorbrengen. daar.

“We hadden eigenlijk heel veel geluk dat we op de begane grond zaten, omdat we de kelder konden gebruiken om leidingen en leidingen naar de voorkant te krijgen, wat op de hogere verdiepingen niet mogelijk zou zijn geweest”, zei hij.

Omdat ze van plan waren om vanuit huis te werken, maakte hij ruimte vrij voor een speciaal kantoor, naast een hoofdsuite en een tweede slaapkamer. Om zakelijke bijeenkomsten en feestjes met vrienden gemakkelijker te maken, ontwierp hij een serie opvouwbare en draaibare kamerhoge panelen die meer op verplaatsbare wanden lijken dan op traditionele draaideuren.

Eén schuifpaneel kan de hoofdsuite verbergen, terwijl een ander de woonkamer en keuken kan verbergen. Vanuit de lobby leiden draaibare panelen – die overgaan in muren met panelen van gebeitst berkenmultiplex – naar het kantoor, de tweede slaapkamer, een badkamer en een wasruimte.

“We hebben maar één deur, en dat is onze voordeur”, zei meneer Claes.

Om de ruimte karakter te geven, kozen ze voor materialen die rijk zijn aan textuur en patina. Zo ziet de smalstroken eiken vloer eruit alsof deze er altijd al heeft gelegen. “Ik vertelde mijn houten vloerenmaker dat ik wilde dat het eruit zou zien als een fietsenwinkel in New York, met vlekken, olie en leven”, zei de heer Claes. “Het is verweerd.”

Om een ​​keukeneiland met een industriële uitstraling te creëren, ontwierp hij een houten kist met afgeronde randen en hoeken en liet deze beschilderen met een metallic lak met een nikkelafwerking. “Het zorgt ervoor dat het lijkt op een massief metalen aspect in onze woonkamer,” zei hij, eraan toevoegend dat het eiland groter is aan de kant die naar de woonkamer is gericht, om de vuile vaat te verbergen.

Ze kozen voor gordijnen van gewaxt linnen en een sisaltapijt voor de woonkamer, waarna ze een zachte financial institution toevoegden, bekleed met gebroken wit Belgisch linnen en intrigerende classic vondsten: kleine houten salontafels in de stijl van Pierre Chapo, loungestoelen met spindelrug uit de jaren vijftig van de Zweedse ontwerper Yngve Ekström en een eettafel van Angelo Mangiarotti.

De bouw begon in april 2018 en het challenge werd in september afgerond, voor een bedrag van ongeveer 650.000 Zwitserse frank (of $ 735.000), gedurende welke tijd het echtpaar probeerde de zenuwen van hun nieuwe buren te kalmeren met kleine cadeautjes. “We hebben veel flessen wijn en chocolaatjes verzonden”, zegt de heer De Meulemeester.

Sindsdien heeft het echtpaar – dankzij de wijn en chocolaatjes of misschien wel hun voortdurende bedachtzaamheid – veel vrienden gemaakt in het gebouw, wat hun gemeenschapsgevoel heeft vergroot.

Na jaren rondzwervend te hebben geleefd, zei de heer Claes: “We zijn hier zo gelukkig dat het appartement ons in Genève houdt.”

Ze reizen nog steeds regelmatig voor werk en plezier, maar ze komen altijd terug.

“Soms denken we: ‘O, moeten we niet een nieuwe kans grijpen of ergens anders heen verhuizen?’” zei de heer Claes. “Maar het is zo leuk om deze ruimte te hebben gecreëerd.”

Voor wekelijkse e-mailupdates over residentieel vastgoednieuws, Registreer hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here