Home Geschiktheid De beste wijnen die ik heb gedronken (de laatste tijd)

De beste wijnen die ik heb gedronken (de laatste tijd)

0
De beste wijnen die ik heb gedronken (de laatste tijd)


Wat heeft wijn de laatste tijd voor mij gedaan?

by way of GIPHY

Een hele hoop! Sinds ik mijn WSET-2 heb gekregen van Amerikaanse wijnschoolIk ben een paar uur per week gaan werken bij Underdog Wine Co. in Kansas Metropolis, Mo. (ps het werd onlangs genoemd een van de 50 beste wijnwinkels in de VS Wijnliefhebber!) en heb er freelance voor geschreven SOMM TV On-line Journal (wat, als je van wijn of eten houdt, een streamingdienst is die je moet hebben!). Het was GEWELDIG.

En hier op FBG heb ik ook een aantal nieuwe wijnen gekregen om te proberen – en laat me je vertellen dat die nieuwe baan niet slecht is.

Lees verder voor enkele van de flessen die ik heb geprobeerd en waarbij ik me bij elke slok een smiley-emoji met hartogige ogen voelde.

mensen die wijn drinken aan een tafel en juichen

Wine Folly Wine Membership by way of wijntoegang

ik heb liefgehad Wijn dwaasheid voor een lange tijd, dus proberen een zending van de Wine Folly Wine Membership by way of wijntoegang Het was een no-brainer toen we het aanbod kregen.

Om de maand stuurt de wijnclub je vier flessen met een educatieve focus in gedachten (de kosten bedragen $ 120, plus belasting en verzendkosten voor elke zending). Onze focus lag op wijnen uit een heat klimaat, met superlekkere en niet gemakkelijk te verkrijgen flessen van producenten in Spanje, Zuid-Afrika, Californië en Australië. Naast de flessen werden er gedetailleerde proefnotities en basisinformatie meegeleverd over hoe een heat klimaat een wijn beïnvloedt en welke druivensoorten gedijen bij hogere temperaturen.

wijn dwaasheid wijnclub

Hoe waren de wijnen die je vraagt? GEWELDIG. Ik had een paar vrienden op bezoek om ze allemaal te proeven (altijd een leuke tijd), en hoewel we allemaal onze favorieten hadden, was er niet één die we niet lekker vonden of niet wilden drinken. En het is altijd leuk om dingen naast elkaar te proeven om de verschillen tussen de variëteiten en regio’s te zien. (Wil je niet alle vier de flessen tegelijk openen? Je zou deze fles elke avond per keer kunnen doen – of overwegen om te investeren in een Coravinzodat u niet de hele fles hoeft te ontkurken.)

Ik ben een wijnnerd in hart en nieren, dus ik heb echt genoten van het educatieve onderdeel van de Wine Folly Wine Membership, maar Wine Entry heeft ook een aantal andere interessante golf equipment in verschillende andere prijsklassen en thema’s, waaronder de Sundown Magazine Wine Membership met wijnen uit de westkust en de Michelingids die is samengesteld in samenwerking met sommeliers van eating places met Michelin-sterren. (Zie alle golf equipment hier.) Wine Entry verkoopt ook wijnen per fles — met een mooie collectie van over de hele wereld die je niet elke dag in je supermarkt vindt.

Letterlijk alles van Unico Zelo

Blijkbaar is er geen Unico Zelo wijn uit Australië waar ik niet van houd.

Omdat ik de afgelopen maanden final heb gehad van Zeeschuim: een heerlijk zoute en fruitige Pet Nat gemaakt van Fiano en Vermentino.

zeeschuimwijn

De excellent uitgebalanceerde Rivierzand (Fiano) dat is een fantastische combine van citroen, nectarine en gegrilde amandel:

rivierzandwijn

Esoterischeen pittige, kleine combine met huidcontact (sinaasappelwijn) van Fiano, Zibbibo, Moscato Giallo, Gewurtztraminer en Greco met de smaak van mango, nectarine en kruiden met veel mineraliteit die er doorheen racet (let niet op de keukenreno in de achtergrond):

ESOTERICO-wijn

Ik kan het niet vergeten Frisse AF ofwel, wat web zo leuk smaakt als de naam. Een combine van Nero d’Avola en Zibibbo, het is licht, fris en sappig en… nou ja, weet je.

verse AF-wijn

En ik hou van ze ALLEMAAL. Truffelhond is de volgende op mijn lijstje om te proberen, maar laten we eerlijk zijn: als ik een fles Unico Zelo zie die ik nog niet heb geprobeerd, koop ik hem. (En voor €25-€35 per fles voelen ze zeker speciaal aan, maar dat is niet zo Dus speciaal dat ik ze opwacht voor de geboorte van een form of een andere grote gebeurtenis.)

Adobe Street-wijnmakerij

Final however zeker not least zijn er twee wijnen Adobe Street-wijnmakerij stuurde mij, die niet spelen.

Adobe Road Winery-wijnen

Adobe Street Vineyard, opgericht in 2002 door voormalig professioneel autocoureur Kevin Buckler en zijn vrouw Debra Buckler, haalt zijn druiven uit enkele van de meest historische en beste familiewijngaarden in de provincies Sonoma en Napa in Cali.

Om eerlijk te zijn, drink ik niet veel Cali Chard op de regulier, maar de Chardonnay Petaluma Hole 2019, Sangiacomo-wijngaarden, Roberts Street ($ 31), was gewoon heerlijk. Met rijpe perziken en nectarine plus veel zuur om het een heldere frisheid te geven, is het eikenhout, maar niet overdreven. Denk aan bakkruiden en een romig mondvol dat vol maar niet te zwaar is.

Dan is er KOOLSTOF, wat, laten we zeggen, niet verlegen is. Een donkere, inktzwarte combine van 48 procent Petite Sirah, 26 procent Malbec, 22 procent Cabernet Sauvignon en 4 procent Petit Verdot, het ontwerp van de fles zelf is web zo zwaar als het mondgevoel (serieus, je zou deze fles in een mum van tijd als halter kunnen gebruiken ). Je krijgt aroma’s van zwarte kersen, zoethout en rijk geroosterd eikenhout die leiden tot smaken van rijpe pruimen en gemalen bramen met een beetje violet en veel ingebouwde tannines die je een waanzinnig lange afdronk geven. Nogmaals, geen timide wijn en niet iets dat ik elke avond zou drinken (vooral voor $ 85 per fles), maar het is zeker heerlijk voor die momenten waarop je in de stemming bent voor iets dat echt achter je aan komt.

Welke wijnen heb je de laatste tijd gedronken waar je een goed gevoel van krijgt? Deel die liefde in de reacties! —JenLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here