Home Zelfverbetering Als het gaat om de verkoop van uw bedrijf, zorg er dan voor dat u dit op orde heeft

Als het gaat om de verkoop van uw bedrijf, zorg er dan voor dat u dit op orde heeft

0
Als het gaat om de verkoop van uw bedrijf, zorg er dan voor dat u dit op orde heeft


Een bedrijf verkopen is een ingewikkeld en ingewikkeld proces. De voorbereiding tot verkoop kan vaak wel 12 maanden (en soms langer) duren. De verkoop kan even lang duren.

Als dat voor u een schok is (en dat geldt voor veel beginnende verkopers), blijf dan bij mij. Het verkoopproces zou moeten lang zijn. Je hebt tenslotte jaren besteed aan het opbouwen van je bedrijf. Wil je echt binnen enkele seconden omdraaien en verkopen?

De kans is groot dat als je daar ‘Ja’ op zegt, je alleen maar gemotiveerd wordt door het geld. Geen slecht ding; veel mensen zijn dat. Maar iets zegt me dat dat voor de meesten van jullie geldt, als je er al jaren mee bezig bent een bedrijf uitbouwen tot een onderneming van meerdere miljoenen {dollars}, dan heb je een emotionele gehechtheid. Als dat op jou van toepassing is, ben je niet de enige; het zou een advanced en gecompliceerd proces moeten zijn om het los te laten.

Blijf dus op koers. Ik beloof dat de beloning zwaarder weegt dan de saaie, vervelende delen van het proces die je hoofd kunnen laten tollen. Het kan helpen om de verkoop van uw bedrijf te vergelijken met de verkoop van de som der delen, in plaats van u te concentreren op de laatste stap; als je het zo bekijkt, zul je gemakkelijker herkennen dat het proces stapsgewijs goed wordt beheerd. Velen die u voorgingen, zijn als overwinnaars uit de strijd gekomen. Dat zul jij ook doen.

Om het hele proces gemakkelijker te maken, is er één belangrijk ding waar je niet zonder kunt: een geweldig crew. Houd er bij het samenstellen van uw crew rekening mee dat een van de belangrijkste leden een goede advocaat is. Om u te helpen de juiste advocaat te vinden, sprak ik met Mike Coker, een van de beste transactieadvocaten die ik ken.

De heer Coker heeft een lange staat van dienst als vertegenwoordiger van klanten in exit-verkopen van meerdere miljoenen {dollars}. Hij is ook een “AV Preeminent” Peer Evaluate Rated advocaat van Martindale-Hubbell®, de hoogst mogelijke erkenning in de juridische sector. Laten we enkele van de inzichten doornemen die ik uit mijn gesprek met hem heb verkregen.

#1: Initiële vragen zijn cruciaal

Het vinden van een goede advocaat begint met het stellen van de juiste initiële vragen. Zorg ervoor dat u potentiële kandidaten interviewt om erachter te komen of zij uw specifieke sort verkoop eerder hebben afgehandeld. Vraag hen ook naar hun trackrecord en zorg ervoor dat u met voormalige klanten over hen kunt praten. Praat niet alleen met voormalige cliënten, maar ook met uw CPA of andere accountants over de advocaat.

Hoewel het belangrijk is dat u potentiële advocaten enkele vragen stelt, moeten zij deze ook stellen Jij een paar vragen. De heer Coker zei bijvoorbeeld dat het eerste wat hij aan elke klant vraagt ​​is: ‘Wat bent u van plan te doen nadat u de verkoop heeft gedaan? Heeft u erover nagedacht welke gevolgen dit zal hebben voor al uw medewerkers en de mensen die u ondersteunt? Wat zijn uw redenen om te verkopen?”

Zorg ervoor dat u heeft nagedacht over uw motivatie om te verkopen voordat u advocaten gaat interviewen:En voordat u het verkoopproces begin. Maak een lijst van de voor- en nadelen van verkopen en gebruik deze om tot een logische en goed geïnformeerde beslissing te komen. Denk tegelijkertijd na over wat u gaat doen nadat u het product heeft verkocht. Het is een grote verandering; het is essentieel om voorbereid te zijn.

#2: Begrijp het proces

Nadat u potentiële klanten hebt geïnterviewd en een advocaat hebt gekozen, is uw taak nog niet klaar. Het is belangrijk dat u het verkoopproces begrijpt en welke rol u daarin gaat spelen.

Zorg eerst en vooral dat uw boekhouding op orde is. Werk samen met een goede CPA (uw advocaat kan er een aanbevelen als u dat lid van uw crew nog niet heeft) om uw boeken op orde te krijgen.

Start vervolgens met het targeten van uw potentiële kopers. Vaak is het verstandig om voor dit deel van het proces uw advocaat in te schakelen. De heer Coker adviseert richten op uw concurrenten; dus als u uw beste concurrenten al kent en kopers in gedachten heeft, is dat een pluspunt.

Zorg er ten slotte voor dat u begrijpt hoe de advocaat verder zal gaan met het contacteren van de kopers zonder de verkoop te lekken of de vertrouwelijkheid te schenden. De heer Coker legde bijvoorbeeld uit dat zijn crew de koper anoniem belt en vraagt ​​of deze mogelijk geïnteresseerd is. Vervolgens stellen ze een geheimhoudingsverklaring op en vragen ze de potentiële koper deze te ondertekenen voordat ze particulars over de verkoop bekendmaken.

#3: Maak deel uit van de teaminspanning

Als je een geweldig crew om je heen hebt, kan het verleidelijk zijn om een ​​stapje terug te doen en hen elk element te laten afhandelen. Vermijd echter die verleiding: onthoud dat dit een teamprestatie is. Dat betekent dat uw crew allemaal met u samenwerkt, maar ook met elkaar.

Uw advocaat zal bijvoorbeeld nauw samenwerken met uw financieel adviseur om de financiële planning te starten. Dit is zo cruciaal dat ze het proces moeten starten voordat de verkoop is afgerond. Hetzelfde geldt voor de property planning: deze moet ruim vóór de afsluiting beginnen.

Omdat samenwerking zo belangrijk is voor het succes van de verkoop, moet u ervoor zorgen dat u iedereen in uw crew vertrouwt en aardig vindt. In sommige gevallen (zoals uw financiële planner) zult u tot ver buiten de duur van het verkoopproces met deze mensen samenwerken; als je ze niet leuk vindt of ze niet vertrouwt, zal het heel moeilijk zijn om een ​​effectieve en productieve relatie te hebben.

Jij hebt het laatste woord

Als je een goed verkoopresultaat wilt, is een geweldig crew cruciaal. Maar onthoud dat uiteindelijk Jij zijn degenen die de uiteindelijke beslissingen nemen. Uw crew – vooral uw advocaat – staat klaar om u te adviseren, maar u heeft het laatste woord.

Dit is vooral belangrijk om te onthouden als u overweegt welk aanbod u wilt accepteren. Soms zullen je emoties je meer naar het ene aanbod dan het andere lokken. Degene waartoe u zich aangetrokken voelt, is misschien financieel gezien niet de beste, maar het kan een beroep doen op uw emoties (of misschien vindt u de persoon die het lagere bod heeft gedaan gewoon beter).

Uw crew kan u adviseren welk aanbod fiscaal het beste is, maar magazine een verkoop niet in de weg staan. Ze mogen echter nooit muggenziften of in de weg staan. Hun rol is om de verkoop te bevorderen en u te adviseren over mogelijke risico’s.

Kortom, wanneer u een exit-verkoop begin, vooral een exit-verkoop van meerdere miljoenen {dollars}, zorg er dan voor dat u een geweldige advocaat, CPA en financieel adviseur aan uw zijde heeft. Ik heb het keer op keer gezien: het hebben van een geweldig crew kan echt het verschil betekenen tussen een succesvolle of een mislukte verkoop.

Deze inhoud is aangepast van Seasons of Promoting.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here