Home Verbouwing Zijn woningverbeteringen fiscaal aftrekbaar?

Zijn woningverbeteringen fiscaal aftrekbaar?

0
Zijn woningverbeteringen fiscaal aftrekbaar?


Badkamer met een prachtig interieur

Geldbewuste huiseigenaren in New York en New Jersey zijn altijd op zoek naar manieren om een ​​deel van hun zuurverdiende geld te besparen, vooral door hun belastingaanslag te verlagen. Maar in veel situaties kan het moeilijk zijn om uw werkelijke belastingplicht te begrijpen. Kunt u bijvoorbeeld woningverbeteringen die u of een aannemer uitvoert, afschrijven? Om dat antwoord te vinden, lees deze handige gids samengesteld door Alure Residence Enhancements.

Potentiële belastingaftrek voor woningverbetering

Het installeren van een nieuw HVAC-systeem, het repareren van een terras of het vernieuwen van uw badkamer zijn allemaal waardevolle projecten die de waarde van uw huis kunnen verhogen. Volgens de huidige federale belastingwetgeving van de Verenigde Staten zijn dit soort woningverbeteringsprojecten echter doorgaans niet fiscaal aftrekbaar in het jaar waarin ze worden voltooid. Als u echter gegevens bijhoudt van deze projecten en de kosten ervan, kunt u mogelijk geld besparen op belastingen wanneer u uw huis in de toekomst verkoopt.

Wanneer een huiseigenaar zijn eigendom met winst verkoopt, kan hij maximaal $250.000 van de winst uitsluiten van zijn belastingen, of maximaal $500.000 als hij getrouwd is en gezamenlijk een aanvraag indient. De winst wordt bepaald door de totale financiële investering in het vastgoed als foundation te nemen. Als u dus alle gekwalificeerde verbeteringen aan uw huis bijhoudt, kunt u de foundation van uw woning verhogen en uw belastbare winst verlagen wanneer u verkoopt. Meer informatie vindt u op de IRS-website.

Welke belastingaftrek voor woningverbeteringen is toegestaan?

De meeste woningverbeteringen zijn niet fiscaal aftrekbaar, maar er zijn twee soorten renovatieprojecten die een huiseigenaar in aanmerking kunnen laten komen voor een belastingvoordeel.

Energie-efficiënte upgrades

Het installeren van energiezuinige apparatuur, waaronder zonnepanelen, zonneboilers, geothermische warmtepompen, kleine windturbines of brandstofceleigendommen, kan u mogelijk een belastingvoordeel opleveren. Als u wel in aanmerking komt voor een heffingskorting, krijgt u een korting op uw belastingaanslag die in waarde gelijk is aan de korting. De waarde van uw heffingskorting is gelijk aan een proportion van de totale kosten van uw energiezuinige improve op foundation van de volgende algemene richtlijnen gepubliceerd door de IRS:

  • Bij vastgoed in gebruik genomen na 31 december 2016 en vóór 1 januari 2020: 30%.
  • Bij vastgoed in gebruik genomen na 31 december 2019 en vóór 1 januari 2023: 26%.
  • Bij vastgoed in gebruik genomen na 31 december 2022 en vóór 1 januari 2024: 22%.
  • Brandstofceleigendom is beperkt tot $ 500 per halve kilowatt aan stroomcapaciteit en moet in uw hoofdverblijfplaats worden geïnstalleerd.

Actuele informatie over deze heffingskortingen vindt u op de web site IRS-website.

Renovaties voor medische doeleinden

Als u aanzienlijke verbeteringen aan uw woning heeft aangebracht om een ​​gehandicapte te helpen, komt u mogelijk in aanmerking voor belastingaftrek. Sommige verbeteringen aan het huis die in aanmerking komen, zijn onder meer hellingen, verbrede deuropeningen of gangen voor rolstoeltoegang, aanpassingen aan de badkamer of het trappenhuis, en meer. Medische kosten kunnen echter alleen worden afgetrokken als ze uit eigen zak worden betaald en een bepaald proportion van uw aangepast bruto-inkomen overschrijden. Meer informatie over de aftrek van ziektekosten kunt u vinden op de web site IRS-website.

Als u meer vragen heeft over uw belastingplicht, neem dan contact op met een vertrouwde belastingaccountant. En bent u op zoek naar een bijzonder bedrijf om renovaties aan uw woning uit te voeren, neem dan contact op met Alure Residence Enhancements!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here