Home Reis Waar zijn de beste plekken om te wonen in Costa Rica?

Waar zijn de beste plekken om te wonen in Costa Rica?

0
Waar zijn de beste plekken om te wonen in Costa Rica?


Costa Rica is een van de meest populaire landen in Latijns-Amerika voor buitenlandse vastgoedkopers en dit vooruitstrevende, vreedzame land heeft veel te bieden vanuit investeringsoogpunt. U kunt free of charge en duidelijk eigendom bezitten – ook aan de kust – en het proces voor het kopen en verkrijgen van een verblijfsvergunning is redelijk eenvoudig. In sommige landen trekt iedereen naar één gebied (zoals Cuenca in Ecuador), maar de beste plekken om te wonen in Costa Rica zijn gevarieerd en overal verspreid.

beste plekken om te wonen in Costa Rica

Hoewel er zeker bestemmingen zijn met een lagere prijs in Midden-Amerika en daarbuiten, heeft Costa Rica een trackrecord van drie decennia waarin slimme kopers een gestage waardering hebben gezien terwijl ze genoten van hun droomhuis in een heat klimaat. De verhuurmogelijkheden zijn goed, aangezien dit een populaire vakantiebestemming is en er vliegverbindingen zijn De twee internationale luchthavens van Costa Rica brengt je naar een heleboel plaatsen in de VS, Canada en Europa.

Zeker, elke investering brengt altijd een neerwaarts risico met zich mee, zoals genoeg is gebleken in buurland Nicaragua, maar de gezondste democratie van Midden-Amerika en het beste beheer van het milieu kent veel minder risicofactoren dan de meeste andere landen. Hoe vind je de beste plek om te wonen in Costa Rica? We raden u ten zeerste aan om een ​​paar keer een proefrit te maken en samen te werken met een makelaar met veel ervaring, maar hier zijn een paar regio’s die op uw lijst zouden moeten staan ​​om te beoordelen of u op zoek bent naar een vakantiehuis, een bejaardentehuis of een onroerend goed. investeringen in het buitenland.

De regio Guanacaste: Papagayo, Tamarindo, Playas del Coco en meer

Guanacaste woont vlakbij prachtige stranden

Het kustgebied van Guanacaste is in veel opzichten het meest prestigieuze deel van Costa Rica en trekt de rijkste investeerders en gepensioneerden uit het buitenland aan. Het Peninsula Papagayo-gebied, verankerd door een 4 Seasons, is al twintig jaar een favoriete bestemming voor vakantiehuizen en er zijn tientallen nieuwbouwwijken ten zuiden daarvan waar grote huizen, appartementen en kavels te koop worden aangeboden.

Hoewel sommige gebieden nogal bebouwde toeristische zones zijn, zoals rond Tamarindo en de golfbaan van Reserva Conchal, is er nog steeds veel wilde kustlijn, beboste heuvels en jungle. Een groot voordeel van dit gebied is dat veel van de gemeenschappen ongeveer een uur verwijderd zijn van de internationale luchthaven van Liberia. Coco Seaside ligt op slechts ongeveer 30 minuten afstand. Expats kunnen dus teruggaan naar de VS of Canada om vrienden en familieleden te zien zonder helemaal naar San Jose te hoeven gaan.

Een van de meest interessante ontwikkelingen in de regio is Las Catalinas, een stad gebouwd op menselijke schaal voor voetgangers, niet voor auto’s. Het is een gemeenschap waar buren elkaar zien en samenkomen in de eating places en brouwerijcafés, in plaats van dat ze zich thuis opsluiten nadat ze in de storage hebben geparkeerd. (Ja, u kunt hier uw auto parkeren, maar wel aan de rand van de stad.)

Las Catalinas Guanacaste-investering

De geplande gemeenschap heeft al bewoners die in appartementen en huizen wonen, maar er zijn genoeg kavels beschikbaar, van herenhuizen gericht op inkrimpingsbedrijven tot grote huizen met een overloopzwembad met uitzicht op de oceaan. Zien Vastgoedoverzichten van Las Catalinas hier. Soms voeren ze een ‘fly and purchase’-programma uit, waarbij als je naar beneden vliegt en in de ontwikkeling blijft terwijl je naar eigendommen kijkt, alle kosten worden afgetrokken als je iets koopt.

Het schiereiland Nicoya

Vroeger was het schiereiland Nicoya, ten zuiden van Guanacaste, een wilde regio voor surfers, yogakampbeoefenaars en backpackers. In het afgelopen decennium hebben echter enkele ontwikkelaars op maat gemaakte woningen aangeboden in grote projecten in gebieden verspreid langs de kust. Dit is niet waar je wilt zijn als je verlangt naar het nachtleven en veel gemakken, maar er is genoeg natuur in deze gebieden en een aantal prachtige ongerepte stranden zoals deze:

Het strand van het Nicoya-schiereiland in Costa Rica

Er hangt nog steeds een beetje een hippiesfeer in de surfsteden, maar nu die mensen volwassen zijn, hebben veel van hen nu geld, dus er zijn een aantal goede eating places, coffeeshops en taprooms. De expats met kinderen moesten uitzoeken wat ze moesten doen aan scholing in een dunbevolkt gebied, dus er zijn er enkele er vinden interessante educatieve experimenten plaats rond Nosara waar veel van het leren buiten in de natuur plaatsvindt.

Begrijp dat dit gebied beter is voor bewoners aan de jonge en gezonde kant dan voor gepensioneerden die regelmatig naar de dokter gaan. Er zijn geen steden in deze regio en geen grote ziekenhuizen.

Jaco, Playa Hermosa en Los Sueños

De dichtstbijzijnde stranden in de buurt van de hoofdstad liggen direct ten westen en lopen in een lijn van Jaco (de feeststad) naar Manuel Antonio, een populair strand en natuurreservaat. Dit zijn enkele van de meest populaire strandgebieden vanwege de nabijheid van de hoofdstad voor zowel toeristen als stadsbewoners, maar dat betekent ook dat ze gemakkelijk te bereiken, gemakkelijk in te richten en gemakkelijk te bevoorraden zijn. Vanwege dit alles beschouwen veel inwoners die naar de regio zijn verhuisd dit als een van de beste plekken om te wonen in Costa Rica, zo niet de greatest.

Los Suenos Costa Rica luxe huis

De bekendste ontwikkeling is er een die we hebben besproken in een hoofdartikel waarin we een paar jaar geleden rondreisden met de oprichter van WeRCR: Los Sueños, Costa Rica. Je kunt het leven daar gemakkelijk uitproberen voordat je het koopt, need er zijn altijd huurwoningen beschikbaar en er is een Marriott naast de golfbaan. Ze hebben een eigen jachthaven en enkele eating places.

Die foto hierboven is van een luxe huis van $ 3,5 miljoen, met 5 slaapkamers, 6 badkamers, een storage en een ongelooflijk terras met zwembad en jacuzzi. Zien een video en meer foto’s hier.

Internet rond een schiereiland ligt het NEREA-complex in Faro Escondido, Puntarenas. Op een dramatische klif met uitzicht op de zee, beschikken deze items in aanbouw nu over een open plattegrond met een gastronomische keuken, grote terrassen en een glazen wand om van het panorama te genieten. Zie een unit met 3 slaapkamers en 3 badkamers en een overloopzwembad op deze aanbiedingslink.

Costa Rica beste plekken om te wonen in de buurt van San Jose

De meeste andere ontwikkelingen richting het zuiden langs de kust zijn niet erg compact in hun bouwplan en natuurlijk zijn er genoeg individuele huizen die geen deel uitmaken van een geplande gemeenschap. Sommige liggen aan het strand of dichtbij, terwijl andere zich in de heuvels bevinden en uitzicht hebben. Je kunt uitgestrekte huizen te koop vinden of gemeubileerde appartementen in nieuwbouwwijken als Los Altos, op loopafstand van het strand, waar je alleen maar een koffer mee hoeft te nemen.

Als je eenmaal in Quepos bent aangekomen, is er een kleine regionale luchthaven die je met een propellervliegtuig naar San Jose en verder kan brengen.

Zien voorbeeldadvertenties uit deze regio hier.

San Jose: Woonachtig in Santa Ana, Escazu of Barrio Escalante

Ik zet dit laatste op de lijst omdat de grote hoofdstad niet is wat de meeste mensen zich voorstellen als ze denken aan wonen in Costa Rica. Er wonen echter veel buitenlandse huiseigenaren in deze groene buitenwijken, omdat er in de nabijgelegen kantorenparken meer dan 100 buitenlandse bedrijven gevestigd zijn. Costa Rica is een belangrijk outsourcingcentrum voor multinationale ondernemingen, dus veel van hen hebben omvangrijke kantoren in San Jose.

Er zijn ook duidelijke voordelen verbonden aan het wonen in een grote stad op het gebied van gemak, winkelaanbod en een breder aanbod aan etenswaren, van boodschappen tot eating places. De internationale luchthaven Juan Santamaria heeft veel meer vluchten dan die van Liberia, en je kunt vanaf hier naar vrijwel elke locatie in het land vliegen met een luchthaven, ook naar locaties waar dat veel tijd bespaart, zoals op het schiereiland Osa.

Vooral Escazu heeft alles wat je magazine verwachten van een welvarend gebied bij een grote stad, zoals nachtclubs, winkelcentra, geweldige medische voorzieningen en bioscopen. Het wordt beschouwd als het veiligste deel van de hoofdstad.

Escazu woont in San Jose

Je kunt echter ook met de auto in een paar uur veel plaatsen bereiken, waaronder de meeste die al in dit artikel zijn genoemd. Het is een vrij korte rit naar de Pacifische kust, by way of een goede snelweg, of je kunt de jungle intrekken. Je kunt ‘s ochtends vanuit San Jose naar bijna alle beste luxe lodges in Costa Rica rijden en daar op tijd zijn voor een late lunch.

Als u op afstand werkt of een digitale nomade bent, heeft bijna overal in het metrogebied van San Jose snelle glasvezel-Wi-Fi en zijn alle beste ziekenhuizen van het land hier gevestigd voor medische zorg. De stad is een belangrijke bestemming voor medisch toerisme, vooral voor tandheelkundig werk.

Andere overwegingen voor de beste plekken om te wonen in Costa Rica

Hoewel de hierboven gemarkeerde gebieden de beste plekken zijn om in Costa Rica te wonen voor buitenlandse investeerders die op zoek zijn naar luxe woningen, heeft dit populaire land nog tal van andere gebieden waar buitenlanders zich hebben gevestigd en er dol op zijn. Bijna overal in het land kan dat een geweldige vastgoedinvestering als je je huiswerk maakt.

Hier zijn er nog een paar met een aanzienlijke expatpopulatie. De beste keuze is om samen te werken met een lokale agent die het land door en door kent en u naar de beste plekken in Costa Rica begeleidt voor gepensioneerden, jonge stellen of digitale nomaden.

Centrale Vallei – De gebieden ten noorden van San Jose zijn iets hoger en koeler dan de meeste andere. Het populaire Atenas ligt op 700 meter afstand.

Het Arenal-meer – Voor degenen die zoet water verkiezen boven zout en zand: dit koelere gebied heeft uitzicht op de vulkaan en veel huizen met aanlegsteigers. Omdat het een toeristisch gebied is, zijn er meer eating places en diensten dan je zou verwachten van een landelijk gebied. Een tijdlang had het de enige brouwerijpub van het land. Nuevo Arenal is het meest populaire gebied onder buitenlanders.

Dominisch – Een natuurgebied met dichte jungle vlakbij de kust, waar huizen met uitzicht op zee een fantastisch uitzicht hebben op het strandschiereiland “Whale’s Tail” bij Uvita.

De Caribische kust – Je ziet de Caribische kust van dit land niet in veel vastgoedgidsen voorkomen, wat vooral lijkt voort te komen uit het feit dat het gebied in het regenseizoen veel meer regen krijgt. Maar als kokospalmen, heat Caribisch water en luie dagen in een hangmat jouw naam roepen, ga dan naar Limon, Puerto Viejo en Cahuita.

Bezoek de officiële Costa Rica-site voor vakantie-ideeën terwijl u rondkijkt, klik dan op een van de onroerendgoedlinks hierboven om advertenties te zien van een bureau met een uitgebreide verzameling advertenties overal: WeRCR.

Wilt u een auto huren? Wij raden Vamos Lease-a-car aan vanwege hun transparante prijzen in San Jose en Liberia. Gebruik deze hyperlink van ons om te krijgen 5% korting op elke verhuur.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here