Home Reis Mijn onwaarschijnlijke liefde voor Sacramento – Ja, DAT Sacramento

Mijn onwaarschijnlijke liefde voor Sacramento – Ja, DAT Sacramento

0
Mijn onwaarschijnlijke liefde voor Sacramento – Ja, DAT Sacramento


Zelfs ik zou een wenkbrauw optrekken bij de titel van deze blogpost, maar hier zit ik het in alle eerlijkheid en ernst te schrijven. Het was echter slechts een van de vele verrassingen tijdens een week vol leuke ontdekkingstochten Globus. Met vele tientallen jaren ervaring waaruit ik kon putten, waren zij de ideale companion toen ik mijn huis/gevangenis van twee jaar verliet en op pad ging, deze keer door het prachtige Noord-Californië trekkend op Globus’ California Dreamin’ tour.

Waarom samenwerken met een reisorganisatie voor deze binnenlandse reis? Through hun andere bedrijven (Monogrammen en Avalon) heb ik eerder met hen gereisd en wist dat ik hen kon vertrouwen voor een geweldige reiservaring. Ik keek ook uit naar het gemak waarmee ik enkele hoogtepunten van de reis kon ervaren, namelijk Yosemite en Mammoth Lakes. Ik hou er echter van om te verkennen en wat mij misschien het meest interesseerde was het leren kennen van nieuwe plaatsen, waaronder de hoofdstad van Californië, Sacramento.

Voorafgaand aan deze reis had ik niet veel indruk van de stad, behalve dat ik verwachtte dat het saai en saai zou zijn en nauwelijks de moeite waard. Zoals zo vaak het geval is in de reiservaring, had ik het totaal mis. Niet alleen dankzij de deskundige begeleiding van Globus, maar ook dankzij de opties die mij tijdens mijn bezoek werden geboden, heb ik genoten van een prachtig bezoek waarvan ik weet dat het niet mijn laatste zal zijn.

Als je bekend bent met Sutter’s Mill, dan ben je bekend met de geschiedenis van Sacramento, althans gedeeltelijk. Hij was een van de eerste westerse kolonisten die de vallei hun thuis noemden en natuurlijk was het in zijn molen waar in 1848 voor het eerst goud werd ontdekt. De locatie van Sacramento was ideaal en binnen een paar jaar was het uitgegroeid tot een bevolking van 10.000. In de jaren 1850 verhuisde de wetgevende macht van de staat naar de stad, waarmee het bestaan ​​en het belang ervan in de geschiedenis van de staat voor altijd werd bevestigd. Tegenwoordig is Sacramento de thuisbasis van meer dan een half miljoen mensen, waardoor het een van de grootste hoofdsteden van de staat is, maar niets van dit alles boeide me echt. Nee, pas toen ik de stad zelf ervoer, met de hulp van Globus, begon ik de charme ervan echt te begrijpen.

Globus heeft een touroptie die het noemt Keuze toeren, of UwKeuze. Het idee is om elementen van reizen toe te voegen waar mensen van houden, namelijk de mogelijkheid om te kiezen wat ze zien en doen op nieuwe plaatsen. Zeker, sommige haltes op de tour waren afgesloten, maar bij drie haltes waren er excursie-opties waaruit je kon kiezen. Elke optie was heel anders dan de andere, waardoor bijna alle soorten reizigers konden worden ondergebracht.

Niet verrassend voor mij, ik koos voor de optie foodtour door de stad. Zoals zoveel stedelijke centra over de hele wereld heeft Sacramento een soort renaissance beleefd in de culinaire opties die beschikbaar zijn voor zowel de lokale bevolking als bezoekers. Maar het was niet tijdens de tour toen ik van de stad leerde houden, nee, het was eigenlijk helemaal niet tijdens een formele activiteit.

Ons inbegrepen lodge tijdens de tour lag op slechts een steenworp afstand van de historische binnenstad van de stad. Deze zeer voetgangersvriendelijke zone heeft mij meteen overtuigd, hoewel het moeilijk te achterhalen is waarom. Terwijl ze tijdens de beste schemering de zone binnenliepen, werd er aan de rand een kleine kermis opgezet en konden gezinnen zich vermaken, waarschijnlijk voor het eerst sinds Covid. Kleine onafhankelijke winkels en eating places stonden langs de straten en de algehele sfeer was er een van geluk en tevredenheid. Natuurlijk hielp het dat verschillende tourdeelnemers zich bij mij voegden op deze ontdekkingsavond, wat de ervaring nog veel leuker maakte. Hoewel eenvoudig, is dat eigenlijk het beste woord voor de ervaring: plezier. Het lijkt zo basaal om te zeggen, maar het is iets dat moeilijk te vinden kan zijn, vooral de laatste tijd. Web zoals de lokale bevolking die kermis nodig had, had ik die avond vol plezier in Sacramento nodig. Zoals voor iedereen zijn de afgelopen jaren erg moeilijk voor mij geweest en de mogelijkheid om op pad te gaan en weer normaal te doen was van onschatbare waarde en iets dat ik heel arduous nodig had.

Is een volledig begeleide reis de reisstijl die ik voor elke reis kies? Nee, maar er is geen enkele reisstijl die ik altijd zou kiezen. Ik heb lang volgehouden dat een grote diversiteit aan reismogelijkheden de sleutel is om een ​​completere reiziger te worden. Dat betekent zeker zelfstandig reizen, maar het betekent ook zo nu en dan een cruise, een gedeeltelijk gecoördineerd avontuur en ja hoor, een volledig begeleide rondleiding te. Wanneer ze op de voor u beste tijd en op de beste plaatsen worden gebruikt, dragen ze alleen maar bij aan de reiservaring. Ik kan je niet beloven dat ze je web zo verliefd zullen maken op Sacramento als ik, maar ik weet wel dat je onderweg je eigen versie van Sacramento zult vinden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here