Home Geschiktheid De Dumbbell Goblet Squat werkt veel meer dan alleen je benen en billen

De Dumbbell Goblet Squat werkt veel meer dan alleen je benen en billen

0
De Dumbbell Goblet Squat werkt veel meer dan alleen je benen en billen


Als je op zoek bent naar een functionele en effectieve manier om je onderlichaam flink te trainen, raden we dan de dumbbell goblet squat aan?

Deze onderschatte oefening staat niet op de radar van elke sportschoolbezoeker, maar heeft echt veel te bieden, vooral voor mensen die moeite hebben met barbell squats (ook wel again squats genoemd) vanwege beperkte mobiliteit in hun bovenlichaam, Katie Pierson, CPT, een in Montana gevestigde gecertificeerde private coach, spinninginstructeur en medewerker bij Liefde voor meisjesfiets, vertelt ZELF. Veel mensen vallen eigenlijk in dat kamp, ​​legt Pierson uit, omdat de huidige werkcultuur inhoudt dat je veel tijd voorover aan een bureau hangt, wat de werkdruk kan vergroten. borstspieren en rond de achterkant. Dat kan het een uitdaging (of zelfs pijnlijk) maken om onder een halter te gaan staan ​​en ermee te bewegen.

Betreed de beker-squat: omdat je een halter vasthoudt voorkant van je lichaam op borsthoogte – zoals je het ouderwetse drinkglas zou drinken waaraan de beweging zijn naam dankt – kan dit een stuk comfortabeler zijn, zegt Pierson. Bovendien voegt het meer bovenlichaam toe kern activatie naar een traditionele oefening voor het onderlichaam. Verkocht? Hier is alles wat u moet weten voordat u het probeert.

Welke spieren werkt een dumbbell goblet squat?

De Goblet Squat traint vrijwel je hele onderlichaam, inclusief je quadriceps (quads), kuiten, bilspieren, en hamstrings, zegt Pierson. In feite dit squat variatie raakt je quads een beetje meer dan de backsquat. Dat komt omdat het vasthouden van het gewicht voor je borst further belasting op de voorste beenspieren legt.

Maar de beker-squat is niet alleen voor je onderhelft. Het omvat ook wat werk aan het bovenlichaam, omdat je rug moet vuren om het gewicht stabiel te houden, zegt Pierson. Het vasthouden van de halter daagt ook je uit kernspieren evenals je armen en grijpkracht, voegt ze eraan toe. Dus terwijl sporters een squat doorgaans beschouwen als een krachtbeweging van het onderlichaam, zorgt de bekervariatie ook op andere plaatsen voor enige bonusversterking.

Wat zijn de voordelen van de bekersquat?

Een van de belangrijkste voordelen is dat het kan helpen een heleboel verschillende spiergroepen in je lichaam te versterken. Doe de oefening regelmatig en met voldoende gewicht om jezelf echt uit te dagen, en je zult merken dat je onderlichaam, maar ook je kern, armen en bovenrug, sterker worden.LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here