Home Levensstijl De beste plaatsen om solo te reizen in 2023

De beste plaatsen om solo te reizen in 2023

0
De beste plaatsen om solo te reizen in 2023


Nu reizen weer helemaal terug in ons leven is, is er geen beter second om een ​​soloreis te boeken. Ik heb als twintiger vanuit een koffer geleefd en vele steden en landen een tijdje naar huis gebeld. Of ik nu in oktober een appartement in het hart van Berlijn huurde of een week lang macarons leerde maken in Parijs, ik heb zeker uit de eerste hand geleerd welke steden en landen het beste zijn voor individuele reizigers. Dus hier hebben we de beste plekken om in 2023 alleen over de hele wereld te reizen.

Bangkok Thailand

De beste plekken om alleen te reizen in 2023

Ik weet zeker dat je je afvraagt: wat maakt een bestemming precies goed voor individuele reizigers? Over het algemeen heb ik deze bestemmingen gekozen op foundation van hoe ze in een paar belangrijke categorieën scoren. Degenen die veiligheid, betaalbaarheid, toegankelijkheid, diversiteit aan attracties en sociale kansen bieden, zijn de bestemmingen die we hebben gekozen als ideale bestemmingen voor individuele reizigers.

Dus zonder verder oponthoud zijn dit de beste plaatsen om dit jaar te reizen als je alleen reist.

Prefectuur Shiga Japan |  WERELD VAN WANDERLUST

Japan

Bekend om zijn gastvrijheid, veiligheid en efficiënt transportsysteem, Japan is een populaire bestemming voor individuele reizigers. Er zijn genoeg dingen te zien en te doen, waaronder het verkennen van oude tempels, het bezoeken van bruisende steden en het genieten van de heerlijke Japanse keuken.

Favoriete stad: Kioto

Favoriete attractie: Fushimi Inari-schrijn

Finest voor: Gemakkelijk reizen met de trein

Brooke Saward in IJsland

IJsland

IJsland is een geweldige plek voor mensen die willen genieten van de schoonheid van de natuur. Het is ook een veilig en gemakkelijk land om in te reizen, met volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, walvissen spotten en het verkennen van ijsgrotten. Hoewel het klimaat arduous en veranderlijk kan zijn, draagt ​​dat eigenlijk alleen maar bij aan de opwinding van een roadtrip door IJsland.

Favoriete stad: Reykjavik

Favoriete attractie: Diamant strand

Finest voor: Een schilderachtige roadtrip

Nieuw-Zeeland top 20 plaatsen om te bezoeken

Nieuw-Zeeland

Met zijn adembenemende landschap, vriendelijke bevolking en ontspannen sfeer is Nieuw-Zeeland een geweldige bestemming voor individuele reizigers. Het land staat ook bekend om zijn avontuurlijke activiteiten zoals bungeejumpen, parachutespringen en wildwaterraften.

Favoriete stad: Queenstown & Wanaka (gelijkspel)

Favoriete attractie: Roy’s Peak Wanaka

Finest voor: Een langzame roadtrip in een busje

Costa Rica

Costa Rica is een geweldige bestemming voor individuele reizigers die van natuur en avontuur houden. Het land herbergt weelderige regenwouden, prachtige stranden en volop mogelijkheden voor activiteiten zoals surfen, ziplinen en wandelen.

Favoriete stad: Puerto Viejo

Favoriete attractie: Manuel Antonio Nationaal Park

Finest voor: Een ontspannen sfeer en onderdompeling in de natuur

Brooke Saward in Amsterdam

Amsterdam, Nederland

Amsterdam is een stad die gemakkelijk te navigeren is en veel bezienswaardigheden heeft voor individuele reizigers. Van het Van Gogh Museum tot het Anne Frank Huis, er is genoeg te ontdekken. Het staat ook bekend om zijn ontspannen sfeer, waardoor het een geweldige plek is om andere reizigers te ontmoeten.

Favoriete attractie: Van Goghmuseum

Finest voor: Een stedelijke ontsnapping met de charme van een kleine stad

Vila Bled Slovenië |  Wereld van reislust

Slovenië

Als je op zoek bent naar een land in Europa dat onder de radar vliegt, zoek dan niet verder Slovenië. Van de thuisbasis van de meest onderschatte Europese hoofdstad (Ljubljana) naar een grillig meer dat naar verluidt het meest romantische meer van het continent is (Meer van Bled), er zijn genoeg dingen te zien en te doen in het hele land. Een week is de optimale tijd om per trein of huurauto te verkennen.

Reizen zonder huis te verlaten

Bali

Van de beste plekken voor vrouwelijke soloreizen, Bali moet bovenaan die lijst staan. Er is misschien nergens anders op aarde zo zielsvervullend als Bali. Mijn favoriete verblijfsgebied is Canggu, dat de afgelopen jaren erg populair is geworden. Hoe dan ook, hier vind je nog steeds de beste cafés en co-workingruimtes, dus excellent voor vrouwelijke ondernemers!

NIEUW NU! SOLO-REISGIDS

Solo-reisgids


Brooke Saward

Brooke Saward richtte World of Wanderlust op als een plek om inspiratie van haar reizen te delen en anderen te inspireren om onze wereld te zien. Ze verdeelt haar tijd nu tussen avonturen in het buitenland en avonturen in de keuken, met een bijzondere zwakte voor Franse gebakjes.

Vind me op: Twitteren | Instagram | FbLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here