Home Reis De 20 beste safarilodges in Afrika

De 20 beste safarilodges in Afrika

0
De 20 beste safarilodges in Afrika


Na nu bijna een jaar in Afrika te hebben gewoond, heb ik een behoorlijk aantal safarilodges en ervaringen gehad. Maar aangezien safari zo’n magische ervaring is, blijf ik, wanneer ik maar kan, teruggaan voor meer. Door de jaren heen heb ik in te veel prachtige lodges verbleven om te tellen, maar zoals met alles heb ik mijn favorieten! Dit zijn dus de beste safarilodges in Afrika, beproefd en getest door ondergetekende.

Bericht bijgewerkt in mei 2023

San Camp Botswana |  WERELD VAN WANDERLUST

1. San Camp, Botswana

Ik start met mijn favoriete kamp in heel Afrika – San Kamp in Botswana. Hoewel het verre van een gewoon safarikamp is, denk ik persoonlijk dat dit het zo bijzonder maakt. Hoewel je de large 5 hier in de Kalahari-woestijn niet zult vinden, richt dit kamp zich op de kleinere wezens die in de woestijn voorkomen. Maar meer dan dat, het gaat over het werkelijk loskoppelen van je gewone leven en afstemmen op je heden. Er is geen wifi of elektriciteit in de tenten, maar er zijn voldoende mogelijkheden om involved te komen met de natuur.

Sandibe Okavango Safari Lodge |  WERELD VAN WANDERLUST

2. Sandibe, Botswana

Mijn tweede favoriete lodge in Botswana heet Sandibe. Dit is het kroonjuweel van AndBeyond’s Botswana-portfolio, waar ze een aantal kampen hebben in de Okavango Delta en daarbuiten. Sandibe is het duurste kamp uit de portfolio van AndBeyond in Botswana, maar ook het meest magische. Als u op zoek bent naar een unieke huwelijksreislocatie, dan is dit uw beste keuze.

En verder dan Sossusvlei |  WERELD VAN WANDERLUST

3. Sossusvlei Lodge, Namibië

Vorig jaar kreeg ik eindelijk de kans om Namibië te bezoeken. Omdat ik in het naastgelegen Zuid-Afrika woon, heb ik veel meer excuses gekregen om eropuit te gaan en meer van Afrika te ervaren. Toen we naar het noorden trokken, naar Namibië, hebben we ingecheckt Sossusvlei-woestijnloge. Deze lodge is onlangs van prime tot teen gerenoveerd en de resultaten zijn ronduit adembenemend. Wakker worden in de woestijn is een luxe die ik zeker niet zal vergeten in dit leven.

Lees verder: De 12 meest geïsoleerde lodges in Afrika

Singita Boulders Lodge |  WERELD VAN WANDERLUST

4. Boulders Lodge, Zuid-Afrika

Boulders Lodge in Zuid-Afrika was niet mijn eerste lodge-ervaring in dit land, maar het was zeker mijn favoriet! Ik zal nooit vergeten dat ik op mijn terras zat toen ik een jonge olifant uit mijn zwembad zag drinken en naar me toe kwam om hallo te zeggen! Sindsdien heb ik geleerd dat dit regelmatig voorkomt in de lodge, dus als je op zoek bent naar ontmoetingen met dieren van dichtbij, dan is dit een geweldige lodge om te verblijven voor je safari.

Cottars Safari Camp Kenia |  Wereld van reislust

5. Cottars Safari Camp, Kenia

Toen ik incheckte Cottars Safarikamp in Kenia voelde het alsof ik een stap terug in de tijd had gezet. Het safarikamp uit 1920 is een van de oudste die wordt aangeboden en is idyllisch gelegen aan de rand van de Maasai Mara. Omdat het park zelf overspoeld wordt met safarigangers is dit een prima alternatief om wat meer rust te ervaren en toch dichtbij het park te blijven.

Mnemba-eiland Zanzibar |  WERELD VAN WANDERLUST

6. Mnemba-eiland, Zanzibar

Oké, ik zeg het: Mnemba-eiland is mijn favoriete lodge in heel Afrika. Hoewel het geen traditionele safarilodge is, verdient het toch een plaats op deze lijst. Met slechts twaalf kamers gelegen op een privé-eiland voor de kust van Zanzibar, is Mnemba Island het ultieme op het gebied van luxe op blote voeten.

Angama Mara Kenia

7. Angama Mara, Kenia

Angama Mara wordt algemeen beschouwd als de beste safarilodge in de Maasai Mara in Kenia. Deze onlangs geopende lodge kwam met veel lof naar de safariscene, vooral ter ere van de unieke locatie die deze lodge inneemt met uitzicht op de Mara. Als u op zoek bent naar een huwelijksreislocatie met dagenlang uitzicht, dan is dit uw beste keuze in Oost-Afrika.

8. Bush Villa, Kenia

Hoewel de Bush Villa onder de paraplu van Cottar’s Safari Camp valt, denk ik dat het een eigen vermelding waard is. Deze glorieus further grote villa is de perfecte keuze voor grote gezinnen of grote groepen om te genieten van hun eigen privéoase. De villa ligt uitgestrekt boven Cottar’s Safari Camp en biedt uitzicht op de Maasai Mara beneden. Zelfs Angelina Jolie is te gast geweest in de Bush Villa!

9. Serengetihuis, Tanzania

Serengeti Home in Tanzania is het topobject in Singita’s safariportfolio. Deze privévilla beschikt over vier slaapkamers, een overloopzwembad en een eigen fitnessruimte. De villa wordt ook geleverd met een privékok, zodat u heerlijk kunt ontspannen en genieten van wat tijd alleen met uw groep.

10. Koninklijke Malewane, Zuid-Afrika

Toen ik incheckte Koninklijke Malewane een paar jaar geleden had ik al een handvol nabijgelegen kampen bezocht. Maar Royal Malewane heeft zijn eigen aantrekkingskracht, met een uniek interieurontwerp dat je het gevoel geeft alsof je een stap terug in de tijd hebt gezet. Breng zeker een bezoek aan de spa, waar u dit prachtige zwembad vindt dat doet denken aan een Marokkaanse riad.

Bateleur Camp Kenia |  WERELD VAN WANDERLUST

11. En voorbij Bateleur-kamp

Tijdens mijn tijd in Oost-Afrika denk ik dat het veilig is om te zeggen Bateleur-kamp was mijn favoriete safarilodge. Deze onlangs gerenoveerde lodge is de perfecte combine van oud en nieuw, met alle klassieke accenten, maar ook met alle moderne gemakken. De service hier was ongeëvenaard ten opzichte van enig ander kamp waar ik in Kenia verbleef.

Logeren bij de Skybeds Botswana

12. Botswana Sky-bedden

Voor een onvergetelijke nacht in de bush, examine jezelf in Botswana-hemelbedden. De hemelbedden bevinden zich op een klein eindje rijden van de nabijgelegen Sable Alley, waardoor het de perfecte aanvulling is om jezelf echt onder te dompelen in de bush. De hemelbedden bevinden zich in een boomhut van drie verdiepingen, wat betekent dat u de hele nacht zo dicht mogelijk bij de dierenactiviteit bent! Dit is niet alleen een van de beste safarilodges in Afrika, maar ook een van de meest avontuurlijke.

13. Singita Sweni, Zuid-Afrika

Singita Sweni was een van de eerste safarilodges waar ik ooit heb verbleven, maar dat betekent niet dat ik het ben vergeten! Mijn ervaring in deze lodge was zo onvergetelijk dat het voor altijd in mijn gedachten gegrift staat. Singita doet echt haar finest voor hun gasten en biedt gastronomische maaltijden en een onverslaanbare service. Ze hebben een paar lodges in de omgeving, maar Singita Sweni is mijn persoonlijke favoriet.

Sable steegje Botswana |  WERELD VAN WANDERLUST

14. Sable Alley, Botswana

Sable Alley is een van de populaire keuzes van safarikampen in Botswana. Hoewel Botswana een van de duurste landen is om te bezoeken voor een safari-avontuur, is dit kamp meer aan de betaalbare kant van de schaal. Als je op zoek bent naar een bijzondere ontsnapping zonder het hoge prijskaartje, dan is dit kamp redelijk geprijsd.

Lees verder: De beste dierenontmoetingen in Afrika

Afbeelding tegoed: Crookes en Jackson

15. Bisate Lodge, Rwanda

Rwanda is het meest gewilde land in Afrika geworden om te bezoeken. De afgelopen jaren is de populariteit enorm gestegen, vooral dankzij de populatie berggorilla’s die duizenden toeristen naar het geheel door land omgeven land hebben getrokken. Bisate Lodge is een van de meest iconische lodges van het land, met hun creatieve bijenkorfachtige ontwerp.

Thorntree Zambia

16. Thorntree River Lodge, Zambia

Zambia en Zimbabwe worden beide beschouwd als de toegangspoort tot Victoria Falls, maar als u op zoek bent naar iets further speciaals, kijk dan eens naar Thorntree River Lodge. Deze vredige en serene lodge is het toonbeeld van romantiek, gelegen aan de rustige oevers van de Zambezi-rivier. Het valt niet te ontkennen dat dit een van de beste safarilodges in Afrika is, need het is zeker onze eerste keuze voor de meest romantische.

ngorongoro en verder

17. Ngorongoro Lodge, Tanzania

Oost-Afrika is de plek waar je naartoe moet als je op zoek bent naar de iconische ‘Out of Africa’-ervaring. Ngorongoro zou een van de meest pittoreske lodges moeten zijn om uit te kiezen, met uitzicht op de krater zelf.

Afbeelding door Dana Allen

18. Jao-kamp, ​​Botswana

Ik weet het, nog een Botswana-aanbeveling!? Geloof me als ik zeg dat geen enkele safari zo magisch is als een safari die plaatsvindt in de Okavango Delta. Jao Camp is een andere geweldige optie voor huwelijksreisparen die op zoek zijn naar iets further speciaals. Het zorgvuldig samengestelde ontwerp maakt het een van de meest onderscheidende kampen.

19. Singita Kataza, Rwanda

Ook in Rwanda vindt u twee Singita-accommodaties waaruit u kunt kiezen als u op zoek bent naar de beste safarilodges in Afrika. Singita Kataza is een further bijzondere lodge gelegen in de mystieke bergen van Rwanda, op slechts een korte journey van de beroemde berggorilla’s.

20. Chinzombo, Zambia

Final however not least is Chinzombo-kamp in Zambia idyllisch gelegen aan de oevers van de Zambezi-rivier. Dit kamp is een populaire keuze voor bruidsparen die op zoek zijn naar een serene locatie aan het water. Als u echter zin heeft in activiteiten, kunt u ervoor kiezen om te kanoën op de Zambezi-rivier of deel te nemen aan een microvlucht boven de Victoriawatervallen. Geloof me als ik zeg dat dit niet voor angsthazen is!

Brooke Saward

Brooke Saward richtte World of Wanderlust op als een plek om inspiratie van haar reizen te delen en anderen te inspireren om onze wereld te zien. Ze verdeelt haar tijd nu tussen avonturen in het buitenland en avonturen in de keuken, met een bijzondere zwakte voor Franse gebakjes.

Vind me op: Twitteren | Instagram | FbLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here