Home Reis Recensie: DoubleTree van Hilton Metropole Brighton, Sussex, VK

Recensie: DoubleTree van Hilton Metropole Brighton, Sussex, VK

0
Recensie: DoubleTree van Hilton Metropole Brighton, Sussex, VK


Toen het rode bakstenen Metropole in 1890 werd geopend, was de aantrekkingskracht zo groot dat er speciale treinen werden ingezet om gasten naar het resort met 700 kamers te brengen. Sir Winston Churchill genoot in 1947 van fazanten- en chocoladetaart in het restaurant, terwijl later prinses Margaret, Margot Fonteyn, Richard Burton en Elizabeth Taylor allemaal incheckten.

Nu, na een renovatie van £ 26 miljoen, is de DoubleTree van Hilton Metropole Brighton is terug naar zijn verfijnde beste. Smaakvolle Victoriaanse elegantie gaat samen met hedendaags consolation: airconditioning, aan de muur gemonteerde grote television’s en nachtkastjes voor het opladen van telefoons.

De ruimteverwachtingen van de 21e eeuw betekenen dat die 700 kamers zijn teruggebracht tot slechts 321 kamers, allemaal op een steenworp afstand van de beuk.

Het resort is gebouwd van rode baksteen en terracotta en heeft smeedijzeren balkons. Het is ontworpen door de vooraanstaande Victoriaanse architect Alfred Waterhouse. Zijn portfolio, vaak neogotisch van toon maar ook eclectisch, omvatte het Londense Pure Historical past Museum.

Het welkom

Samen met onze sleutels krijgen we twee warme reuzenkoekjes.

De Kamer

Onze kamer met uitzicht op zee heeft een hoog plafond en bevindt zich op een uitstekende locatie om neer te kijken op de fietsers, joggers en skateboards van de promenade. Vervolgens voorbij het kiezelstrand naar het Engelse Kanaal. Twee kamerhoge openslaande deuren komen uit op een kanten smeedijzeren balkon.

Zelfs met een tweezitsbank, een ovale eettafel met stoelen, een bureau, twee kuipstoelen en salontafel is dit nog steeds een royaal ruime kamer. Het decor loopt door een collage van lichtgrijze tinten. Het mattress is veel groter dan het mattress waarin de 19e-eeuwse vorsten in het nabijgelegen Royal Pavilion sliepen.

De badkamer

De schitterend witte badkamer heeft een aside unhealthy, een aparte douche en toiletartikelen van Crabtree en Evelyn.

De faciliteiten

Sinds Prins Regent het rustige vissersdorp Brighthelmston transformeerde in het bruisende Brighton is dit een feeststad.

Tegenwoordig is de Mettopole Bar met uitzicht op zee een plek om samen te komen voor een brunch, afternoon tea of ​​cocktails.

Het menu is pub op zijn finest. Heerlijke entrecote, vers geproduceerde vis en smakelijke hamburgers. Kleverige toffeepudding, chocoladebrownie, kaas en Jude’s ijs trekken zowel inwoners van Brighton als hotelgasten aan.

Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant uit 1890, een grote eetzaal met Georgische balzaalproporties. Het is een ontbijtbuffet dat alle opties omvat: verse aardbeien als fruitstarter, pruimtomaatjes voor het warme ontbijt, beschuitbollen en muffins op de gebaktafel, plus hazelnoot-, pompoen- en vanillesiropen voor de koffie.

Opnieuw met uitzicht op zee is The Salt Room de bestemming in Brighton voor zowel vis als steaks. Reserveer een tafel en geniet van enkele van de beste zeevruchten aan de Britse kust: kabeljauw, krab, kreeft, garnalen, rog, tong en steenbaars.

De oorspronkelijke Turkse baden in de kelder van Waterhouse zijn omgebouwd tot de Dwelling Effectively Well being Membership. Rondom het binnenzwembad bevinden zich een jacuzzi, een sauna, een stoombad en een goed uitgeruste fitnessruimte.

Oorspronkelijk werd de prins-regent naar Brighton getrokken voor een ‘genezing’ waarbij hij volledig in zee werd ondergedompeld door een gespierde dipper van een badmachine. De behandelingen in de Pure Spa van het resort, met zes kamers, een manicure- en pedicuresuite en een ontspanningsruimte, zijn veel verfijnder en rustgevender.

Hoewel het resort een eigen ondergrondse parkeergarage heeft waar gasten korting op krijgen, is het slechts een korte wandeling naar het treinstation van Brighton.

De locatie

Eenmaal op pole place tegenover de West Pier, is de locatie van het resort sinds de opening van de Slender alleen maar verbeterd Brighton i360-toren in 2016. Gasten steken de weg over en stijgen 130 meter omhoog voor een spectaculair uitzicht op de kustlijn, de stad Brighton, de South Downs en op een heldere dag zelfs tot aan het Isle of Wight.

Voor nog meer hoogtevrees en adrenaline-inducerend avontuur zijn er de excessive i360-ervaringen: een wandeling op het dak van de pod, een 360-klim en een 360-abseildaling.

Een bezoek aan het Royal Pavilion is een essentieel onderdeel van het Brighton-verhaal. Het koepelvormige paleis, Indiaas aan de buitenkant, Chinees aan de binnenkant met zijden gordijnen en drakenmotieven, gaf uitdrukking aan de fascinatie van de prins-regent voor verre landen en weelderig design.

Hoewel zijn impopulaire extravagante uitgaven en zijn steeds zwaarder wordende figuur hem er uiteindelijk toe brachten zich voor mensen te verbergen terwijl hij een ondergrondse tunnel naar de stallen nam voor zijn rijtuig.

Andere leuke accenten

Er wachtte ons een welkomstkaart van de managers, evenals een minidoosje decadente chocolaatjes en een gin-tonic.

De kosten

Mattress & breakfast begint vanaf £ 125 voor een tweepersoonskamer.

Het beste stukje

Aan Kings Street heeft het DoubleTree by Hilton Metropole Brighton een van de toplocaties van de stad. Het resort ligt op slechts enkele meters van het strand en heeft een goede ligging om te kajakken, paddleboarden en zwemmen. The Lanes met hun cafés, galerieën, juweliers en onafhankelijke winkels liggen op slechts een korte loopafstand.

Het definitieve oordeel

Weelderig gerenoveerd, met eigenzinnige creatieve lokale kunstwerken in de hoofdrol, belichaamt dit historische, monumentale resort opnieuw een van de favoriete plekken aan zee van Groot-Brittannië, met een hartelijk gastvrij personeel. Het hedendaagse, levendige Metropole is opnieuw ontworpen voor een eigentijdse klantenkring en voldoet aan alle eisen: uitstekend eten en drinken, fantastische locatie, geweldig uitzicht en uitstekende wellnessfaciliteiten.

Openbaarmaking: ons verblijf werd gesponsord door DoubleTree van Hilton Metropole Brighton.

Michaël Edwards

Michael Edwards is een schrijver van reisverhalen uit Oxfordshire, Verenigd Koninkrijk. Hoewel Michael bijna veertig jaar geleden zijn eerste reisverhalen publiceerde, vindt hij nog steeds nieuwe luxe bestemmingen om te bezoeken en over te schrijven.

Vond je dit artikel leuk?

Ontvang soortgelijke inhoud rechtstreeks in uw inbox.

Schakel JavaScript in uw browser in om het formulier te verzenden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here