Home Mode Moeten we Saint Laurent of Yves Saint Laurent zeggen?

Moeten we Saint Laurent of Yves Saint Laurent zeggen?

0
Moeten we Saint Laurent of Yves Saint Laurent zeggen?


Misschien ken je het merk al, maar waarom zou je niet meer leren over de geschiedenis ervan?

Over het merk:

YSL is een luxe modemerk opgericht in 1961 door Yves Saint Laurent en Pierre Bergé, twee Franse Haute Couture-ontwerpers. Ze hebben een merk gecreëerd dat bekend staat om zijn moderne en strakke ontwerp dat het idee van mode uitdaagt met zijn hoogwaardige kleding, handtassen, schoenen en accessoires. Saint Laurent maakt sinds 1999 deel uit van de Kering-groep, samen met andere merken zoals Balenciaga, Gucci, Bottega Veneta en meer. Sindsdien huurde Kering Tom Ford in om de confectiecollectie te ontwerpen, terwijl Yves Saint Laurent de high fashion zou ontwerpen. Het merk heeft samengewerkt met een reeks beroemdheden en artiesten die zijn wereldwijde aanwezigheid met winkels over de hele wereld hebben ontwikkeld. In 2002 ging Yves Saint Laurent met pensioen en stierf zes jaar later in Parijs.

Store onze Saint Laurent-collectie

3 vragen over YSL

Wat is het verschil tussen YSL, Yves Saint Laurent en Saint Laurent?

Het merk van Yves Saint Laurent is verdeeld in twee takken, Saint Laurent Parijs is gespecialiseerd in high fashion, confectiekleding, leren accessoires, schoenen en YSL Magnificence is gespecialiseerd in cosmetica. Saint Laurent Paris is eigendom van Kering Group en YSL Magnificence is eigendom van L’Oréal Group. In 2012 besloot de creatief directeur van Saint Laurent om “Yves” uit de oude naam van de Haute Couture-lijn te verwijderen om er Saint Laurent Paris van te maken. Voor deze lijn is een nieuw emblem gemaakt met Saint Laurent Paris erop geschreven, maar het iconische YSL-logo is nog steeds te zien op veel luxe artikelen, in overeenstemming met de geschiedenis en het erfgoed van het merk.

Waarom is Saint Laurent duur?

Saint Laurent is een luxemerk waarvan de prijzen te danken zijn aan de exclusiviteit en de grote vraag ernaar haar producten die bovendien zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. De meest gebruikte zijn leer, katoen en hout. Het merk wordt vaak met de hand gemaakt en staat bekend om het produceren van iconisch en tijdloos design. Ze verhogen vaak de prijzen om schaarste en exclusiviteit te behouden.

Behoudt Saint Laurent zijn waarde??

Ja, het bekende merk behoudt zijn waarde en nog meer met zijn iconische seizoenstassen zoals de Loulou en Sac de Jour die een goede inruilwaarde hebben. De waarde van de tas hangt echter af van de staat, de huidige marktvraag en de zeldzaamheid van het ontwerp. Als u uw Saint Laurent-tas wilt doorverkopen, een offerteaanvraag indienen through ons on-line systeem en ontvang binnen 48 kantooruren een reactie van onze consultants.

Wat maakt Saint Laurent anders dan andere merken?

  • Yves Saint Laurent heeft een sterke merkidentiteit. Dankzij het iconische emblem, bestaande uit de initialen van het merk, YSL, is het merk direct herkenbaar.

  • Het merk zet zich in voor duurzaamheid. Er is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke verpakkingen en er is een programma gestart om de CO2-uitstoot te verminderen. Het merk maakt ook gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen. Saint Laurent besloot enkele initiatieven te nemen en de influence op het milieu te verminderen.

  • Met zijn innovatieve en open geest doorbrak Saint Laurent in 1966 modecodes en alle traditionele gendernormen door het allereerste broekpak voor vrouwen te introduceren, dat een iconisch stukje modegeschiedenis werd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here