Home Verbouwing Hoe u elektrische problemen in uw huis kunt oplossen

Hoe u elektrische problemen in uw huis kunt oplossen

0
Hoe u elektrische problemen in uw huis kunt oplossen


Bent u ooit een elektrisch probleem in uw huis tegengekomen waarvan u niet zeker weet hoe u dit moet oplossen? Misschien heb je erover gedacht om een elektricien maar besloot het niet te doen omdat het maar een klein probleem is.

Veel mensen ervaren een elektrisch probleem en proberen nog steeds uit te vinden wat ze eraan moeten doen. Het ergste is dat het er in eerste instantie misschien klein uitziet, maar dat het aanzienlijke gevolgen kan hebben voor u en uw huis.

We hebben enkele van de meest voorkomende problemen verzameld waarmee u te maken kunt krijgen met uw elektriciteitssysteem en zullen u adviseren over hoe u deze kunt oplossen, zelfs zonder elektrisch gereedschap.

Verlichtingsschakelaar werkt niet

In dit geval beginnen we met het voor de hand liggende. Mogelijk is het niet de schakelaar, maar de lamp die het probleem veroorzaakt. Start met het controleren of het licht in het armatuur right werkt.

Nu je hebt bevestigd dat het probleem zich voordoet met de schakelaar, is de volgende stap het controleren of deze los aanvoelt wanneer je hem bedient. Als dat het geval is, is het schakelmechanisme beschadigd of kapot en moet u het vervangen.

Het kan zijn dat een dimmer niet werkt vanwege een doorgebrande zekering of een uitgeschakelde stroomonderbreker. Inspecteer uw centrale eenheid. Als u brandplekken rond de zekering opmerkt, moet u deze geheel vervangen. Als u ontdekt dat de stroomonderbreker is geactiveerd, probeer hem dan opnieuw in te schakelen.

Frequente elektrische pieken

Er is sprake van een stroomstoot wanneer de stroom wegvalt of even wordt uitgeschakeld voordat deze weer wordt ingeschakeld. Hoewel externe krachten zoals bliksem of harde wind daar invloed op kunnen hebben, bestaat de kans dat het probleem bij u thuis ligt als het weer goed lijkt.

Te veel aangesloten apparaten op een stopcontact of hetzelfde circuit kunnen mogelijk overbelasting veroorzaken. Als u regelmatig final heeft van stroompieken, wilt u wellicht controleren hoe uw apparaten zijn aangesloten.

Grote eenheden zoals koelkasten en airconditioners mogen bijvoorbeeld geen circuit delen met andere apparaten, anders kunnen ze de elektrische voorzieningen in het systeem verstoren.

Geactiveerde stroomonderbreker

Er kunnen enkele gevallen zijn waarin uw stroomonderbreker uitschakelt.

Als u merkt dat dit vaak voorkomt in een bepaald deel van uw huis, kunt u proberen de apparaten die daar zijn aangesloten één voor één aan te sluiten. Als de onderbreker uitschakelt wanneer u een apparaat toevoegt, moet u de stekker inspecteren. Indien beschadigd, kan dit kortsluiting veroorzaken, waardoor de zekering wordt uitgeschakeld.

Als het probleem niet bij de stekker ligt, duidt dit erop dat u uw systeem overbelast.

In dit geval moet u mogelijk enkele van uw apparaten tijdelijk naar een ander circuit verplaatsen. Neem contact op met een erkende technicus om de mogelijkheden te bespreken voor het upgraden van uw elektrische systeem of het toevoegen van een nieuwe baan aan uw huis.

Warme stopcontacten en schakelaars

Hoewel sommige elektrische problemen moeilijk te detecteren zijn, zijn andere heel eenvoudig. Als u merkt dat een stopcontact of schakelaar heat aanvoelt, betekent dit dat er zeker een probleem is. Een andere indicator kan zijn dat u een visgeur opmerkt in de buurt van een stopcontact.

Dit betekent meestal dat er een probleem is met de bedrading; je moet controleren of het heat is.

Verhoogde hitte in die gebieden kan betekenen dat er een mechanisch probleem is met uw schakelaar en stopcontact, en dit kan eenvoudig worden verholpen door deze eenvoudigweg te vervangen. Dat gezegd hebbende, kan dit echter wijzen op een aanzienlijk groter probleem met uw elektrische systeem.

Neem in dergelijke situaties geen enkel risico en neem contact op met een elektricien. Terwijl u wacht tot de skilled arriveert, schakelt u de stroomonderbreker naar dat stopcontact of die schakelaar uit.

Te felle of gedimde lichten

Is het u opgevallen dat de verlichting in uw huis te fel of te zwak is? Misschien schakelen ze vaak van de een naar de ander?

In dergelijke situaties zou de beste oplossing moeten zijn om de gloeilampen te controleren en te kijken of er defecte lampen zijn. Als alle lampen right werken, duidt dit op een probleem met de stopcontacten of de elektriciteit. Overweeg in dat geval een elektricien te bellen.

Flikkerende lichten

Als u flikkerende lichten in uw woning opmerkt, moet u eerst proberen deze aan te draaien. Lichten kunnen na verloop van tijd loskomen en, als ze geen goed contact maken, gaan flikkeren.

Een ander ding om te controleren is de lichtschakelaar. Oudere schakelaars zijn mogelijk niet compatibel met nieuwere LED-lampen, die flikkeringen kunnen veroorzaken. Controleer de classificaties van dimmers en lampen om er zeker van te zijn dat ze hetzelfde zijn.

Oude stopcontacten en losse elektrische draden kunnen kleine elektrische schokken veroorzaken. Als u merkt dat uw snoeren of schakelaars vonken afgeven wanneer u ze gebruikt, is het zeker tijd om ze te vervangen.

Gloeilampen gaan snel kapot

Het kan erg frustrerend zijn als u web uw gloeilamp heeft vervangen en deze weer kapot gaat. In dergelijke situaties zijn er twee mogelijke situation’s. Controleer eerst of de lamp het juiste wattage heeft voor de becoming waarin hij previous.

Als deze overeenkomen, heeft u zeker te maken met een losse verbinding in het circuit of stopcontact en moet u controleren of de elektrische kabel zichtbare schade heeft.

Wanneer bel ik een elektricien?

Hoewel u nu bekend bent met enkele van de mogelijke elektrische problemen die u bij u thuis kunt tegenkomen, betekent dit nog niet dat u een professional bent.

In een situatie waarin u het wattage moet controleren, een gloeilamp moet aandraaien of eenvoudigweg moet controleren of er geen stank of rook uit de stopcontacten komt, heeft u mogelijk geen hulp nodig.

U kunt echter het beste contact opnemen met een gecertificeerde elektricien als u zich in een potentieel gevaarlijke situatie bevindt die uw gezin of huis in gevaar brengt.

Elektrische systemen kunnen na verloop van tijd versleten raken en problemen veroorzaken. Een skilled zal u helpen bij het oplossen van uw probleem, uw huis inspecteren om andere situaties te voorkomen en alle noodzakelijke elektrische reparaties uitvoeren.

Conclusie

Als het aankomt op oplossen van elektrische problemen in uw huis moet u weten waar u mee te maken heeft.

Als u kunt bepalen of het een probleem is dat u kunt oplossen of dat de hulp van een elektricien nodig is, kunt u veel tijd en geld besparen.

Wat cruciaal is om te onthouden is dat een defect elektrisch systeem duizenden schade kan veroorzaken of zelfs uw hele huis kan afbranden. Als je er twijfels over hebt, kun je beter op veilig spelen bel een technicus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here