Home Gezondheid Taylor Swift en het tijdperk van het meisje

Taylor Swift en het tijdperk van het meisje

0
Taylor Swift en het tijdperk van het meisje


Dit is een editie van De Atlantische Oceaan Dagelijks een nieuwsbrief die u door de belangrijkste verhalen van de dag leidt, u helpt nieuwe ideeën te ontdekken en het beste op het gebied van cultuur aanbeveelt. Meld u hier aan.

‘Dit is het seizoen van Taylor Swift. Misschien ben je haar zat, of misschien ben je geobsedeerd. Hoe dan ook, je bevindt je waarschijnlijk midden in een meidencultuurmoment. Maar eerst komen hier drie nieuwe verhalen uit De Atlantische Oceaan:


Het grote jaar van de meisjesjaren

Na het Thanksgiving-diner, toen mijn familieleden zich voor de televisie aan het installeren waren voor ons jaarlijkse voetbaldutje, zweefde er een foto van een bepaalde blonde popster over het scherm. ‘Taylor Swift is zo stom,’ kreunde een familielid. “Laat het spel gewoon zien!”

Ik was verrast. Niet door de opmerking zelf – dat is typisch oomgedrag – maar omdat hij, schokkend genoeg, de eerste man in mijn leven was die zijn afkeer uitte over de recente alomtegenwoordigheid van Taylor Swift. Veel van mijn mannelijke vrienden hebben tijdens de Eras Tour in het publiek gedanst. Ze hebben me domme memes op sociale media gestuurd van Travis Kelce en Taylor, omdat mijn vrienden weten dat ik van hen hou koppel. Mijn vader beantwoordt al weken met veel plezier al mijn vragen over ‘tot ziens weken’ en ‘strakke eindjes’. Deze mannen worden niet bedreigd door Taylor’s dominantie van de NFL. Ze houden van haar! En ik hou van ze!

Op die middag in november drong het besef plotseling tot me door, ook al waren de tekenen en berichten in de media er al maanden: we bevinden ons in de hoogconjunctuur van de meisjescultuur – gedeeltelijk voortgebracht door de gloeiende gloed van de fakkel van Taylor Swift.

Meisjescultuur is de kunst en media die de perspectieven van meisjes waardeert en communiceert, aldus Elizabeth Scala, een professor Engels aan de Universiteit van Texas in Austin. Meisjescultuur is altijd een ding geweest. (Zien: Onwetenden Jane Austen.) Maar de afgelopen tien jaar, zegt Scala, is het op een nieuwe manier in de mainstream terechtgekomen: Swift’s Eras Tour, Beyoncé’s Renaissancevan Greta Gerwig Barbie. Maar ook: hete meid loopt. Meisjesdiners. Taylor Swift is nu op ESPN. Wegkijken is onmogelijk.

Tegenwoordig geven professoren aan talloze Amerikaanse hogescholen reduce over de muziek en het ondernemerschap van Taylor Swift. Vorig jaar was Scala een van de eersten die een cursus ontwierp waarin studenten de structuur van liedjes analyseren naast beroemde literatuur. Scala wil dat haar studenten op een intelligente en objectieve manier over het werk van Swift kunnen praten, vertelde ze me. In de sonnetten van Shakespeare worden bijvoorbeeld drie kwatrijnen, of eenheden van vier regels, gewoonlijk gevolgd door een coupletwending, die de eerdere regels samenvat of in twijfel trekt. Scala zorgt ervoor dat haar studenten zich zorgen maken over de sonnetstructuur door hen te laten zien dat “Taylor Swift iets vergelijkbaars doet door van tekst naar refrein te gaan, en dan maakt ze de brug op de brug.” En zoals alle Swifties weten, kan Taylor dat ook schrijf een brug.

In mijn studievriendengroep was het niet cool om Taylor Swift leuk te vinden. Het was ‘meisjesachtig’, wat betekende dat het flauw was. Dus wanneer 1989 naar buiten kwam, in plaats van de tekst van ‘Out of the Woods’ te schreeuwen, keek ik naar jongens die videogames speelden en deden alsof ze van Arcade Hearth hielden. Veel Taylor-fans hebben dit soort verhalen. Dat geldt ook voor Swift, en dat is een deel van haar succes.

Veel muziek van Swift gaat over vrouwen die hun gevoelens en ervaringen de geloofwaardigheid geven die ze verdienen. ‘All Too Nicely’ is een goed voorbeeld, merkt Scala op. Het nummer gaat over een rode sjaal en een herfstromance, ogenschijnlijk met Jake Gyllenhaal, maar het is ook een boze reactie op het idee dat een belangrijke relatie alleen maar in haar hoofd zat. ‘Taylor magazine terugkomen en zeggen: Nee, je kunt mij niet vertellen dat dit niet echt was. Ik was daar. Het was zeldzaam; Ik herinner het me‘, vertelde Scala me. Zoals alle nummers van Taylor biedt ‘All Too Nicely’ Taylor’s versie van een levensgebeurtenis, en die versie is vaak veel meeslepender – en rijker aan particulars en stiekeme paaseieren– dan een verhaal dat de meeste tussenpersonen zouden kunnen bieden. Zo overtuigend zelfs dat Swift sommige beroemdheidsprofielschrijvers deed afvragen of ze dat wel zou doen heeft ze zelfs meer nodig.

Hoewel ik de acceptatie van de meisjescultuur met open, enthousiaste armen verwelkom, is een verduidelijking op zijn plaats: het waarderen van de meisjescultuur betekent niet dat je er onkritisch tegenover staat. Het staat je vrij om een ​​hekel te hebben Barbie, bijvoorbeeld omdat je de monoloog van America Ferrera over feminisme veel te opdringerig vond. Je kunt geobsedeerd zijn door de HBO-show van Lena Dunham, Meisjesterwijl wordt erkend dat het na seizoen 4 vrijwel niet meer te bekijken is. Ook het feit dat Taylor Swift een pakkend verhaal communiceert, betekent niet dat journalisten (of zelfs followers) het als waarheid moeten accepteren.

In zijn Persoon van het Jaar interview met Swift voor TijdSam Lansky wijst erop dat, ondanks de beweringen van Swift, eigenlijk niemand dat doet geannuleerd Swift in 2016 – tijdens een publieke vete met Kanye West en zijn toenmalige vrouw Kim Kardashian – of nam haar carrière weg. Maar dan ontkent Lansky dit belangrijke punt onmiddellijk door zijn schouders op te halen en te schrijven: ‘Wie ben ik om het uit te dagen, als ze zich zo voelde?’ Kunt u zich voorstellen dat alle journalisten hun onderdanen zo goedgelovig zouden behandelen?

Natuurlijk is de kracht van Swifts gevoelens altijd haar grote kracht geweest. De kleine, specifieke particulars van haar leven – van al onze levens – zijn de reden waarom ze de meisjescultuur is gaan domineren.

Als ik eraan terugdenk, klonk de Thanksgiving-opmerking van mijn familielid vreemd omdat het bijna classic was. Een vervelende terugkeer naar een tijd, zij het nog niet zo lang geleden, waarin het sociaal aanvaardbaar was om openlijk de dingen te kleineren die vrouwen leuk vinden. Niet meer. We bevinden ons nu in het ‘girlies’-tijdperk. Dat zeggen zou in 2012 misschien een beetje flauw zijn geweest. Vandaag voelt het metaal als de hel.

Verwant:


Het nieuws van vandaag

  1. Volgens wetshandhavingsfunctionarissen wordt een voormalige universiteitsprofessor die had gesolliciteerd naar een functie aan de Universiteit van Nevada in Las Vegas verdacht van vier mensen neerschieten op de campus gisteren.
  2. Een rechter in Texas oordeelde dat een vrouw wier foetus een dodelijke afwijking heeft kan haar zwangerschap afbreken ondanks de abortuswetten van de staat.
  3. Vertegenwoordiger Jamaal Bowman werd door de Kamer afgekeurd wegens het activeren van een brandalarm in een Capitol Hill-gebouw in september; Bowman beweert dat het een ongeluk was.

Verzendingen

Ontdek hier al onze nieuwsbrieven.


Avond lezen

Poetin
Medewerker / Getty

De sancties tegen Rusland beginnen te werken

Door Leon Aron

Nu de Russische president Vladimir Poetin in een uitputtingsoorlog verwikkeld is, hangt zijn enige kans op de overwinning af van het overleven van zowel Oekraïne als zijn militaire aanhangers. Hij rekent niet alleen op de demoralisatie van het Oekraïense volk en op “Oekraïense vermoeidheid” in het Westen; hij gaat er ook van uit dat zijn eigen land het uithoudingsvermogen heeft voor een lange en meedogenloze strijd. Maar na bijna twee jaar waarin Poetin er grotendeels in is geslaagd de meeste van zijn onderdanen van de oorlog te isoleren, beginnen de gevolgen van de westerse sancties – in combinatie met de astronomische en groeiende menselijke en monetaire kosten van het battle – eindelijk pijn te veroorzaken voor de Russische bevolking. algemeen publiek.

Onmiddellijk na de invasie van Oekraïne start vorig jaar, toen de Verenigde Staten, de Europese Unie en andere democratische landen actie ondernamen om Rusland los te koppelen van de mondiale financiële en handelsnetwerken, hoopten veel westerse commentatoren dat de economie van het land snel zou bezwijken, waardoor er druk zou ontstaan ​​op Poetin. terugtrekken. Dat is niet gebeurd.

Lees het volledige artikel.

Meer van De Atlantische Oceaan


Cultuur pauze

Nog van mei december
Netflix

Luisteren. In de laatste aflevering van Radio Atlantische OceaanHanna Rosin praat met Tim Alberta over de alliantie tussen Trump en evangelicals.

Horloge. Mei december (streaming op Netflix) laat de personages meer zijn dan tekenfilms.

Speel ons dagelijkse kruiswoordraadsel.


PS

Caity Weaver, een van de beste tijdschriftschrijvers van dit second, schreef onlangs een uiterst charmant profiel van Stephanie Courtney, de actrice en komiek die je misschien herkent als Flo uit de Progressive-verzekeringsreclames. Het verhaal is maf en dwaas en op de een of andere manier ook extreem diep.

– Elaine

Katherine Hu heeft bijgedragen aan deze nieuwsbrief.

Wanneer u by way of een hyperlink in deze nieuwsbrief een boek koopt, ontvangen wij een commissie. Bedankt voor uw steun De Atlantische Oceaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here