Home Levensstijl Dit zijn de meest bezochte steden in Frankrijk

Dit zijn de meest bezochte steden in Frankrijk

0
Dit zijn de meest bezochte steden in Frankrijk


Frankrijk is een van de meest bezochte landen ter wereld. En het zal misschien geen verrassing zijn dat de Franse hoofdstad Parijs een van de meest gewilde toeristische bestemmingen ter wereld is. Dus als je een reis naar Frankrijk plant en je afvraagt ​​waar je naartoe moet gaan (en waar je misschien liever overslaat), dan zijn dit de meest bezochte steden in Frankrijk, gerangschikt op populariteit.

Parijs Frankrijk |  WERELD VAN WANDERLUST

De meest bezochte steden in Frankrijk

1. Parijs

Parijs is de meest bezochte stad van Frankrijk en een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. De stad staat bekend om zijn iconische bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, het Louvre en de Notre-Dame. De stad biedt ook een rijke culinaire scene, met beroemde gerechten zoals croissants, macarons en escargots om te proberen. Als u zin ​​heeft in zoete lekkernijen, zorg er dan voor dat u minstens een paar dagen besteedt aan een bezoek aan Parijs, need u heeft keuze te over met de beste patisserieën ter wereld.

2. Leuk

Good is een prachtige stad aan de Franse Rivièra, bekend om zijn lange kustlijn en daaropvolgende stranden, bruisend straatleven en rijke geschiedenis. Met een charmante oude stad en een bruisend nachtleven is er genoeg te zien en te doen in Good voor minimaal een paar dagen, voordat u uw reis langs de Middellandse Zeekust voortzet.

Een complete stadsgids voor Lyon |  WERELD VAN WANDERLUST

3. Lyon

Lyon is de derde grootste stad van Frankrijk en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het staat bekend om zijn historische architectuur, musea en levendige culturele scene. Eén ding dat mij tijdens mijn verblijf in Lyon verraste, was dat het de gastronomische hoofdstad van Frankrijk is. Ik was er bijna zeker van dat dit Parijs zou zijn, maar het blijkt uit goede bronnen dat Lyon in feite het hart van de Franse gastronomie is. Zorg er dus voor dat je je loszittende broek inpakt, de beste manier om Lyon te ervaren is door hem op te eten!

4. Marseille

Marseille is een bruisende havenstad in het zuiden van Frankrijk, bekend om zijn levendige straatleven, historische monumenten en prachtige kustlijn. Als u zich in Zuid-Frankrijk bevindt, dan wilt u Marseille niet missen. Van de Vieux-Port tot de Basilique Notre-Dame de la Garde, er zijn eindeloze redenen om Marseille toe te voegen aan uw reis naar Frankrijk, vooral in de zomermaanden.

Bordeaux Frankrijk

5. Bordeaux

Bordeaux staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de beroemdste wijngebieden ter wereld. De stad staat bekend om zijn prachtige architectuur, musea en misschien wel het allerbelangrijkste: wijnreizen. Als je een wijnliefhebber bent zoals ik, dan wil je de kans niet missen om Bordeaux te bezoeken, een stad en regio die doordrenkt is van de geschiedenis van het maken (en drinken) van wijn.

Snelle_gids_naar_Straatsburg_Frankrijk

6. Straatsburg

Straatsburg is een prachtige stad in het noordoosten van Frankrijk, bekend om zijn historische architectuur, pittoreske grachten en kerstmarkten. Als u op zoek bent naar idyllische locaties om in de winter te bezoeken, dan behoren Straatsburg en de grotere regio Elzas zeker tot de topkeuzes voor de beste kerstmarkten en charme in december.

Dit zijn slechts enkele van de meest bezochte steden in Frankrijk, maar het land heeft nog veel meer geweldige bestemmingen om te verkennen, van de stranden van de Franse riviera naar de kastelen van de Loire-vallei. Omdat er in Frankrijk vier verschillende seizoenen zijn, moet u het weer controleren en uw reis samenstellen rond de regio’s van Frankrijk die het goed doen in het betreffende seizoen.

Brooke Saward

Brooke Saward richtte World of Wanderlust op als een plek om inspiratie van haar reizen te delen en anderen te inspireren om onze wereld te zien. Ze verdeelt haar tijd nu tussen avonturen in het buitenland en avonturen in de keuken, met een bijzondere zwakte voor Franse gebakjes.

Vind me op: Twitteren | Instagram | FbLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here