Home Meubilair Wat is er ooit gebeurd met Bennington grenen meubelen?

Wat is er ooit gebeurd met Bennington grenen meubelen?

0
Wat is er ooit gebeurd met Bennington grenen meubelen?


Voor degenen onder ons die onze zolders en kelders opruimen, geërfd houten meubilair onderzoeken of antiekwinkels langs de weg verkennen, is het gebruikelijk om een ​​stuk hout tegen te komen met het nummer ’76’ erop.

Als je je afvraagt ​​wat dat brand betekent, ben je niet de enige. Een snelle Google-zoekopdracht maakt duidelijk dat veel mensen dat ook zijn.

Het antwoord? Bennington grenen meubelen.

Laten we eens duiken in de geschiedenis van het merk – of in het weinige dat we ervan weten.

De opkomst en ondergang van de Bennington Pine Furnishings Firm

In Winooski, Vermont, opende de Vermont Furnishings Firm tijdens de roerige jaren twintig haar deuren en begon aan een reis van vakmanschap in Noord-Vermont, volgens een traditie van het maken van Vermont-meubels die kan worden terug te voeren op de 17e eeuw. Aanvankelijk bekend om het vervaardigen van hoogwaardige stukken esdoornhout, wilde de Vermont Furnishings Firm in de jaren zestig iets anders proberen: meubels gemaakt van grenenhout. Zo werd Bennington Pine Furnishings ergens in de jaren zestig geboren.

De jaren zeventig waren het gouden tijdperk voor Bennington Pine, een periode waarin meubilair in koloniale stijl een belangrijk onderdeel werd in Amerikaanse huizen. Deze stukken, vervaardigd met aandacht voor element, kenmerkten zich door de duurzaamheid van een massief houten constructie en klassieke tand- en groefladen.

Volgens historicus Joe Rossonkan het bedrijf worden herleid tot de jaren zeventig, “maar de weinige informatie die ik kon vinden suggereert dat het moederbedrijf en Bennington Pine ergens in de jaren zeventig failliet gingen.” Het is echter niet publiekelijk bekend waarom het bedrijf failliet ging.

Ook volgens Rosson is een manier om de Bennington Pine-banken te onderscheiden van echt oude stukken dat “de Bennington-stukken in elkaar werden gezet met schroeven – en niet met vierkante spijkers zoals ze anders misschien zouden zijn geweest.”

Waar u Bennington grenen meubelen kunt bekijken of kopen

Naast mensen die zelfstandig Bennington Pine Furnishings verkopen, kun je ook stukken van het merk tegenkomen in antiekwinkels en classic marktplaatsen in Vermont. Voor informatie over andere belangrijke spelers in de geschiedenis van de houtbewerking in Vermont, bekijk echter onze Vermont meubelencyclopedie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here