Home Reis Uw ultieme zomergids voor Zuid-Frankrijk

Uw ultieme zomergids voor Zuid-Frankrijk

0
Uw ultieme zomergids voor Zuid-Frankrijk


Het zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn prachtige landschap, heerlijke keuken en rijke geschiedenis. Van de glitter en glamour van de Franse Rivièra tot de glooiende heuvels van de Provence, er zijn talloze mooie plekken om te verkennen in deze regio. In deze blogpost belichten we enkele van de beste plaatsen om te bezoeken in Zuid-Frankrijk.

Bestemmingsgids voor Cannes |  WERELD VAN WANDERLUST

1. Leuk

Good is de hoofdstad van de Franse Rivièra en een populaire bestemming voor toeristen, vooral als startpunt voor het verkennen van Zuid-Frankrijk. De stad heeft een prachtige promenade aan het water, de Promenade des Anglais genaamd, die zich enkele kilometers uitstrekt en is omzoomd met palmbomen. Good heeft ook een charmante oude binnenstad, met smalle straatjes en charmante architectuur. Vaak gebruiken reizigers Good als startpunt voor hun reis en huren ze een vespa of auto om meer van Zuid-Frankrijk te verkennen.

Bestemmingsgids voor Cannes |  WERELD VAN WANDERLUST

2. Cannes

Cannes staat vooral bekend om zijn jaarlijkse filmfestival, maar de stad is op elk second van het jaar een bezoek waard. De waterkant is bezaaid met luxe resorts en eating places, en er zijn tal van luxe winkels om te verkennen. Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, breng dan zeker een bezoek aan het Musée de la Castre, dat is gehuisvest in een middeleeuws kasteel en tentoonstellingen heeft over de geschiedenis van Cannes en de omgeving. Maar als u gewoon zin heeft in een wandeling in de zon, zult u zich prima vermaken in de kronkelende en vaak heuvelachtige straten van Cannes.

Château Mireille St Remy Provence

3. Aix-en-Provence

Aix-en-Provence is een charmant stadje in het hart van de Provence, bekend om zijn prachtige architectuur en levendige kunstscène. De stad herbergt tal van musea en galerieën, waaronder het Musée Granet, dat een collectie werken heeft van beroemde kunstenaars als Cézanne en Van Gogh. Aix-en-Provence heeft ook een levendige markt, waar u verse producten en lokaal handwerk kunt vinden, dat vooral in de zomer tot leven komt.

4. Marseille

Marseille is de op één na grootste stad van Frankrijk en een smeltkroes van culturen. De stad heeft een rijke geschiedenis en herbergt verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder de Basilique Notre-Dame de la Garde, die een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Marseille staat ook bekend om zijn keuken, waaronder gerechten als bouillabaisse (een vissoep) en aioli (een saus op foundation van knoflook).

5. Saint-Tropez

Saint-Tropez is een glamoureuze badplaats aan de Franse Rivièra, bekend om zijn prachtige stranden en waarnemingen van beroemdheden. De stad herbergt verschillende luxe winkels en eating places, evenals een bruisende jachthaven waar u enkele van ‘s werelds meest luxueuze jachten kunt bezichtigen. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, bezoek dan zeker het Musée de l’Annonciade, waar een collectie moderne kunst te zien is.

6. Avignon

Avignon is een historische stad in de Provence, bekend om zijn prachtige architectuur en cultureel erfgoed. De stad herbergt verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder het Palais des Papes (Paleis van de pausen), dat in de 14e eeuw de residentie was van verschillende pausen. Avignon is ook de thuisbasis van het beroemde Avignon Competition, dat elke zomer plaatsvindt en theater-, dans- en muziekuitvoeringen toont.

Gordes Provence |  WERELD VAN WANDERLUST

7. Gordes

Gordes is een pittoresk dorpje op een heuveltop in de Luberon-regio van de Provence. De stad staat bekend om zijn prachtige stenen gebouwen en een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Gordes herbergt verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder het Château de Gordes, een kasteel dat dateert uit de 12e eeuw.

Kortom, Zuid-Frankrijk is een prachtige regio die bezoekers veel te bieden heeft. Van de glitter en glamour van de Franse Rivièra tot de glooiende heuvels van de Provence, er zijn talloze prachtige plekken om te verkennen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van de zon op een prachtig strand, er is voor ieder wat wils in Zuid-Frankrijk.

Lees verder:

Een riviercruise door de Provence en Bourgondië met Avalon Waterways

Prime 10 plaatsen op het Franse platteland

Brooke Saward

Brooke Saward richtte World of Wanderlust op als een plek om inspiratie van haar reizen te delen en anderen te inspireren om onze wereld te zien. Ze verdeelt haar tijd nu tussen avonturen in het buitenland en avonturen in de keuken, met een bijzondere zwakte voor Franse gebakjes.

Vind me op: Twitteren | Instagram | FbLEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here