Home Verbouwing Hoe dunne reparaties aan betonnen oppervlakken uit te voeren

Hoe dunne reparaties aan betonnen oppervlakken uit te voeren

0
Hoe dunne reparaties aan betonnen oppervlakken uit te voeren


Buitenbeton kan na verloop van tijd oppervlakteschilfers en scheuren ontwikkelen als gevolg van blootstelling aan de elementen. Met de juiste voorbereiding van het oppervlak en materiaalkeuze kunnen huiseigenaren duurzame reparaties uitvoeren aan beschadigde gebieden, waardoor de levensduur van het beton wordt verlengd.

In deze stapsgewijze handleiding wordt uitgelegd hoe u betonscheuren kunt behandelen door dunne reparaties uit te voeren aan beschadigde betonoppervlakken.


Stap 1: Beschadigd beton verwijderen

Het goed voorbereiden van het oppervlak is de eerste stap naar succesvol betonherstel. Een stevig, schoon oppervlak zorgt ervoor dat het reparatiemateriaal zich everlasting aan het beschadigde gebied hecht.

Het is van vitaal belang om ondeugdelijk of afbladderend beton te verwijderen voordat u met de reparatie begint. Breek beschadigde plekken weg met een hamer en beitel of een slijpschijf voor metselwerk en een draagbare boormachine totdat u stevig, structureel gezond beton eronder bereikt. Door aangetast beton te elimineren, kan het reparatiemiddel right hechten.

Draag een veiligheidsbril, handschoenen en een stofmasker ter bescherming tegen puin bij het breken van beton. Omlijn het reparatiegebied met schilderstape nadat u het ondeugdelijke beton hebt verwijderd.


Stap 2: Verwijder los betonmateriaal

Gebruik na het weghakken van beschadigd beton een staalborstel om het resterende losse materiaal en betonstof binnen het aangegeven reparatiegebied te verwijderen. Schrob krachtig met de staalborstel om een ​​stevig, kaal betonoppervlak te verkrijgen zonder zwakke of afbrokkelende plekken.

De ideas voor huiseigenaren van vandaag

Het verwijderen van betonstof gaat gemakkelijker als u stofzuigt tijdens het borstelen. Veeg het resterende stof weg met een droge doek als u klaar bent.


Stap 3: Beton reinigen

Maak beton schoon voordat u het repareert gebruik makend van QUIKRETE Beton- en Asfaltreiniger. De reiniger verwijdert vuil, olie of vet dat een goede hechting zou kunnen belemmeren. Het geconcentreerde reinigingsmiddel werkt op beton, asfalt, straatstenen, baksteen, metselwerk en natuursteen. Gebruik volledige sterkte voor zware reiniging of verdund met water voor algemene reiniging.

Breng schoonmaakmiddel aan op het aangegeven reparatiegebied en schrob met een harde borstel. Laat het drie tot vijf minuten zitten voordat u het residu grondig wegspoelt met schoon water. Inspecteer het gebied na het spoelen om er zeker van te zijn dat er geen schoonmaakresten achterblijven die de hechting kunnen belemmeren. Laat het oppervlak zes tot acht uur drogen voordat u verdergaat.


Stap 4: Kies betonreparatiemateriaal

QUIKRETE heeft verschillende producten voor verschillende reparatietoepassingenS. Voor reparaties aan dunne betonoppervlakken kiest u een van de volgende opties, afhankelijk van wat gerepareerd moet worden:

  • QUIKRETE vinylbetonpatcher: Dit cementgebaseerde materiaal is verrijkt met een polymeerhars die goed hecht. De randen vallen naar beneden na reparaties van ¼ inch. Meng met water om kleine beschadigde betonoppervlakken te herstellen.

Vergelijk de productspecificaties om de beste pasvorm voor de maat en diepte van uw beton te kiezen. De Vinyl Patcher biedt meer sterkte voor reparaties met intensief gebruik, terwijl de Patching Compound een eenvoudige oplossing biedt voor kleine reparaties aan het oppervlak. Bekijk ons ​​overzicht van kosten voor betonnen oprit finances voor reparaties.


Stap 5: Pas oplossingen toe op scheuren

Volgende, plan om de oplossingen te mengen en op de betonscheuren aan te brengen. Hier leest u hoe u elk van de bovengenoemde producten kunt gebruiken.

QUIKRETE vinylbetonpatcher

Meng de Vinyl Concrete Patcher goed door 10 oz water in een container te gieten. Voeg geleidelijk ongeveer 2,5 kg poeder toe terwijl u voortdurend roert met een mengpeddel op lage snelheid. De juiste waterverhouding is essentieel voor een succesvolle hechting. Te veel water verzwakt de kracht.

Meng grondig gedurende maximaal vijf minuten tot een gladde massa. Laat het een paar minuten ongestoord staan ​​om de polymeerhars te laten activeren en meng het vervolgens opnieuw voordat u het gebruikt. Voeg indien nodig slechts kleine hoeveelheden water toe voor een stopverfachtige consistentie en vermijd het toevoegen van additional water zodra het mengsel laborious is geworden.

Bevochtig het aangegeven reparatiegebied vóór het vullen om hechtingsproblemen en scheuren te voorkomen. Besproei het beton met water en zuig stilstaand water op, zodat het oppervlak vochtig blijft en niet doorweekt.

Gebruik een troffel om het mengsel in de vochtige reparatiezone te drukken en deze volledig te vullen. Voor diepe plekken dient u dunne lagen aan te brengen, waarbij u tussen elke laag 30 minuten laat uitharden. Maak lagen glad en meng ze voor een naadloze vulling.

Verenranden rond de patch voor een vlakke afwerking. Bescherm lagen tegen overtollig vocht tijdens het uitharden. Wacht één dag vóór het voetgangersverkeer en drie dagen vóór het autoverkeer in gepatchte gebieden.

QUIKRETE-patchpasta

Voor scheuren en schade van minder dan 1/4 inch breed biedt Concrete Patching Compound een eenvoudige oplossing. Roer eerst de voorgemengde verbinding erdoor. Met een plamuurmes in de scheuren drukken en de spoeling gladstrijken.

Verdeel het mengsel over beschadigde plekken onder 1/4 inch, passend bij de betontextuur. Tijdens het drogen de pleister lichtjes vernevelen gedurende 30 minuten om snelle verdamping te voorkomen. Binnen één tot twee uur moet het droog zijn.


Is het dus moeilijk om oppervlaktereparaties aan beton uit te voeren?

Het repareren van kleine betonschade, zoals schilfering, scheuren of spatten, lijkt eenvoudig. Maar zonder de juiste techniek mislukken reparaties snel. De tijd nemen om de patchverbindingen right voor te bereiden en te kiezen, verbetert het succes. Met wat oefening kunnen doe-het-zelvers gemakkelijk betonreparaties uitvoeren als u volledige uithardingstijden toestaat, het oppervlak grondig voorbereidt en producten mengt met de ideale consistentie voor sterke hechtingen.


Veelgestelde vragen over reparaties van betonoppervlakken

Kan ik een standaard betonmix gebruiken voor oppervlaktereparaties?

Speciale verbindingen zoals QUIKRETE Vinyl Concrete Patcher, die dunne lagen hecht, werken het beste. De standaardmix is ​​beter geschikt voor dikkere structurele reparaties.


Wat veroorzaakt oppervlakteschade aan beton?

Factoren zoals vries-dooi cycliOnvoldoende uitharding, intensief gebruik, corrosieproblemen en blootstelling aan chemicaliën kunnen het beton na verloop van tijd beschadigen. Preventieve afdichtingsmiddelen helpen oppervlakken te beschermen.


Hoe lang duurt het voordat betonreparatiemiddelen uitharden?

De uithardingstijden variëren per product, van één tot twee uur voor snelle reparaties en tot twee tot vier dagen voor structurele reparaties. Raadpleeg de aanwijzingen van de fabrikant voor meer informatie, aangezien een goede uitharding essentieel is voor duurzame reparaties.


Kan ik nieuw beton op beschadigde plekken aanbrengen in plaats van patchmixen te gebruiken?

Ik raad af om nieuw beton op beschadigde plekken aan te brengen. Zonder speciale hechtmiddelen hechten nieuwe betonlagen slecht en lopen ze het risico af te brokkelen of te barsten. Patchmengsels hechten daarentegen rechtstreeks aan bestaand beton.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here