Home Mode De 5 duurste katana’s ter wereld gedragen door de Samurais

De 5 duurste katana’s ter wereld gedragen door de Samurais

0
De 5 duurste katana’s ter wereld gedragen door de Samurais


Japans katana zwaarden behoren tot de duurste zwaarden ter wereld en zijn diep geworteld in de Japanse cultuur. Deze verering is eeuwenlang bewaard gebleven en is nog steeds levendig.

De meest gewaardeerde en waardevolle katana’s zijn die gemaakt door legendarische Japanse smeden en gehanteerd door samoerai in de strijd. Dit artikel onderzoekt de high vijf van duurste en historisch belangrijke katana Zwaarden.

Het verschil tussen Katana en Tachi begrijpen

Twee soorten Japanse Katana, of een tachi (boven) en een uchigatana (onder) – (Picture Credit score – SwordIs)

Katana’s En tachis zijn beroemde Japanse zwaarden met twee handen die overal in de moderne media te zien zijn, vooral in anime. “Katana‘betekent ‘zwaard’ in het Japans en kan verwijzen naar elk kind enkelsnijdend mes dat met beide handen wordt gebruikt.

Tachi sabels zijn ouder en hebben een veel sterkere curve, ontworpen voor gebruik te paard. Ze worden gedragen met de scherpe rand naar beneden gericht, of in de traditionele stijl terwijl het zwaard aan de riem van de gebruiker hangt.

Katana’s kwam later, hebben een zachtere curve dan de tachi, en worden gedragen met de scherpe rand naar boven of naar de lucht gericht. Deze stijl, bekend als “uchigatana”, verwijst naar hoe ze ondersteboven in hun schede worden gedragen naast een kleiner kort zwaard dat bekend staat als de wakizashi.

In Japan beide tachis En katana’s worden genoemd katana zwaarden, maar buiten Japan worden ze anders gecategoriseerd, wat hun visuele verschillen in de lijst verklaart.

1. Fukushima Masanori Samurai Tachi – USD 100.000.000

Het “Fukushima Masanori-zwaard” is een belangrijk onderdeel van de wereld van het maken van zwaarden – (Picture Credit score – World Artwork)

De Fukushima Masanori tachi zwaard is wereldwijd beroemd als het duurste en meest prestigieuze katana, gewaardeerd op ongeveer $ 100 miljoen. Het behoort tot de high en meest waardevolle dure zwaarden wereldwijd.

Eigendom van Fukushima Masanori, een opmerkelijke figuur onder de zeven speren van Shizugatake, hij was een Japanse daimyo (feodale heer) aan het einde van de 16e eeuw. Dit tijdperk, bekend als de Sengoku Jidai, werd gekenmerkt door felle veldslagen van samoeraikrijgers en wordt herinnerd als een van de meest turbulente perioden van Japan in de Japanse geschiedenis.

2. Yamatorige / Sanchomo – USD 5.000.000

Het blad van de legendarische Yamatorige die veel veranderingen heeft ondergaan en een ontwerp zonder bescherming heeft gekregen – (Picture Credit score – Markus Sesko)

De Yamatorige is een van de duurste samoeraizwaarden gemaakt in de 13e eeuw tijdens de Kamakura-periode (11e-14e eeuw). Het staat bekend om zijn heldere hamon, die lijkt op vlammen of een veren van bergvogels.

Tegenwoordig wordt het in Japan beschouwd als een nationale schat vanwege het historische belang en het uitstekende vakmanschap. Het zwaard heeft in de loop van de tijd enkele veranderingen ondergaan die de historische betekenis alleen maar hebben vergroot.

Het is een gebogen tachi zwaard ooit gebruikt door Uesugi Kagekatsu in de Sengoku Jidai-periode. Hij was de opvolger van Uesugi Kenshin, die bekend stond als “The God of Conflict” vanwege zijn moed in gevechten waarbij het Japanse shogunaat betrokken was. Het zwaard is nu te zien in het Bizen Osafune Japanese Sword Museum.

3. Yamaubagiri Kunihiro – 2.030.000 greenback

De Yamaubagiri Kunihiro die werd gebruikt voor en na het Tokugawa-shogunaat – (Picture Credit score – Japanse zwaardlegendeS)

De Yamaubagiri Kunihiro is een beroemde Japanner katana bekend om zijn waar katana-stijlkenmerken, omdat het een van de vroegste soorten Japans is katana zwaarden in de geschiedenis. Vernoemd naar de schepper, Kunihiro, een zeer gerespecteerde Japanse zwaardsmid die ook een toegewijde samoerai was.

Dit zwaard werd eind 16e eeuw gemaakt tijdens de Sengoku Jidai, in opdracht van de heer van de Ashikaga-regio. Het is daarom een ​​door de strijd gehard kind mes dat verschillende soorten gevechten en oorlogvoering heeft meegemaakt.

Dankzij de uitzonderlijke vaardigheid van Kunihiro is dit hoogwaardige zwaard verbonden met legendes, waaronder een waarin het werd gebruikt om een ​​boze heks te verslaan. Deze verhalen hebben het zwaard nog beroemder en waardevoller gemaakt.

4. Okanehira – 1.830.000 greenback

De Okanehira met een glanzende reflectie na een eeuwenlang bestaan, tentoongesteld in het Tokyo Nationwide Museum – (Picture Credit score – Tokyo Nationwide Museum)

De Okanehira, gemaakt door zwaardsmid Kanekira, is een tachi zwaard uit de Heian-periode (8e-12e eeuw). Het toont de vroege kenmerken van een katana waardoor het een van de vroegste is katana meesterwerken. Dit zwaard heeft een aantal van de zeldzaamste onderdelen die bekend staan momoyama stijl, die na talloze veldslagen verloren ging.

Er wordt gedacht dat het is gebruikt door Ikeda Terumasa, een van de beste generaals van Oda Nobunaga. Nobunaga speelde een sleutelrol bij de eenwording van Japan. Terumasa nam deel aan belangrijke veldslagen, waaronder de beroemde Slag om Sekigahara, die de toekomst van Japan vormde.

Dit zwaard werd eeuwenlang vereerd en zelfs gebruikt tijdens de Sengoku Jidai-periode. Tegenwoordig wordt het tentoongesteld in het Tokyo Nationwide Museum en wordt het naast vele andere zwaarden beschouwd die als kunstwerken worden beschouwd.

5. Kamakura Katana – 418.000 greenback

Enkele katanazwaarden in de collectie van Dr. Compton die in de 13e eeuw werden gemaakt en die waren geïnspireerd door de legendarische Masamune zelf – (Picture Credit score – Nihonto Museum)

De Kamakura katana is een oud zwaard uit de 13e eeuw. Deze periode markeerde het start van katana messen en de opkomst van de samoeraiklasse. Het was ook toen beroemde zwaardsmeden als Masamune de wereld van Japanse samoeraizwaarden beïnvloedden en drastisch beïnvloedden met zijn uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van zwaardsmeden.

Dr. Walter Ames Compton, een Europese verzamelaar, kocht dit zwaard voor bijna een half miljoen greenback, bestudeerde het en bewaarde het tussen veel van zijn andere collectiestukken.

Bekend als een van de vroegste en finest bewaarde katana zwaarden, zijn vroege oorsprong maakt het een goed voorbeeld van de klassieker katana lang zwaard.

Moderne Katana-zwaarden en hun prijzen

De kracht van een fashionable Japans katanazwaard testen – (Picture Credit score – Maikoya)

Katana Zwaarden worden nog steeds in Japan vervaardigd, waarbij gebruik wordt gemaakt van oude en traditionele methoden en materialen zoals tamahagane staal. Bekend als nihontoDeze zwaarden zijn zeer gewild en kunnen behoorlijk duur zijn, met prijskaartjes variërend van $3.000 tot $60.000.

Reproduction’s van Amerikaanse of Chinese language makelij bootsen deze traditionele technieken en kenmerken na, maar zijn betaalbaarder vanwege hun lagere authenticiteit. Deze duplicate’s dienen goed als beginnerszwaarden voor vechtsporttraining en snijoefeningen, en bieden een meer toegankelijke optie voor liefhebbers.

Voor meer informatie over de nieuwste luxe lifestyle-artikelen van over de hele wereld, Klik hier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here