Home Mode David Yurman: Een erfenis vormgeven

David Yurman: Een erfenis vormgeven

0
David Yurman: Een erfenis vormgeven


Zoals de meeste verhalen beginnen, is de geschiedenis van de David Yurman bedrijf begint als een liefdesverhaal van twee kunstenaars uit New York die nooit hadden gedacht een eigen bedrijf te hebben. David Yurman en Sybil Kleinrock zijn allebei geboren in 1942 in New York en leefden parallelle levens voordat ze elkaar in de jaren zestig ontmoetten en uiteindelijk verliefd werden terwijl ze de weg vrijmaakten voor een nieuwe toekomst die ze nooit hadden verwacht. In deze inform all weblog gaan we dieper in op wie de Yurman’s zijn en hoe dit illustere bedrijf is ontstaan.

Wie is David Yurman?

Geboren op 12 oktobereIn 1942 groeide David Yurman op in Manhattan, New York, met een liefde voor kunst. Hij creëerde en verkocht sculpturen aan zijn klasgenoten. Toen hij tiener was, stelde zijn zus hem voor aan de Cubaanse beeldhouwer Ernesto Gonzalez, en leerde lassen. Yurman bracht een korte tijd door op de universiteit, stopte snel en verhuisde door het land naar Californië om in een kunstkolonie te gaan wonen, maar tegen het einde van de jaren zestig vond hij de weg terug naar de Large Apple. Met ervaring bij meerdere beroemde beeldhouwers: Jacques Lipshitz, Theodore Rozak en Hans Van de Bovenkamp, ​​ontwikkelde en benutte hij zijn vak.

De vrouw van David Yurman, Sybil Kleinrock, werd op 10 december in de Bronx geborene, 1942. Ze leefde een parallel leven met Yurman terwijl ze pronkte met haar passie voor schilderen. Sybil ervoer de tijdsgeest van de jaren vijftig en zestig in New York, terwijl hij de tegencultuur als inspiratiebron gebruikte. In de jaren zestig verhuisde ze naar Californië om in een kunstkolonie te gaan wonen voordat ze tegen het einde van het decennium terugkeerde naar New York, waar ze Yurman ontmoette en uiteindelijk met hem samenwerkte om het bedrijf op te richten dat we vandaag de dag kennen.

Parallel leven

Beide kunstenaars in hun eigen opzichten: Sybil was een schilder en David was een beeldhouwer. Toevallig werkten de twee in dezelfde coffeeshop, verhuisden naar Californië om kunst te studeren en keerden terug naar New York Metropolis, waar ze elkaar eindelijk ontmoetten. David werkte in een atelier onder de beeldhouwer Hans Van de Bovenkamp toen Sybil binnenkwam voor een klus. Een deel van haar functie vereiste dat ze onder David werkte en van daaruit begon hun verhaal, en hun toekomstige artistieke samenwerking zou tot bloei komen met een combine van twee verschillende artistieke benaderingen.

De erfenis: van de foundation tot het bouwen van een merk

In 1971, tijdens hun relatie, maakte David de beruchte ‘Dante’-halsketting voor zijn vriendin, die hem in een galerie droeg. De ketting trok de aandacht van een galeriehouder in New York Metropolis die het stuk ter plekke wilde kopen, maar ook vroeg om meerdere stukken te laten maken. De ‘Dante’-ketting was een hit en werd onmiddellijk verkocht, wat een pionier was in de begin van David en Sybil met het starten van hun sieradenbedrijf. Van daaruit reisden ze en creëerden Putnam-kunstwerken, waarbij ze de instrumenten van het vak voor hun bedrijf leerden.

Kort na hun huwelijk in 1979 begon de oprichting van de David Yurman Firm in 1980, nadat hun bedrijf bijna was verkocht. Een jaar na de opening van het bedrijf wonnen de Yurman’s een onderscheiding van de World Gold Council voor hun Starlight-ketting, een opstapje naar het gebruik van hun kenmerkende kabelontwerp. In 1983 produceerde het bedrijf de eerste kabelarmband die de toekomst van hun bedrijf zou bepalen.

In 1999 vergaarde de David Yurman Firm ervaring en bekendheid met erkenning, prijzen, baanbrekende ontwerpen en advertenties. Hun Silver Ice-collectie, die in 1997 debuteerde, bevatte diamanten met sterling zilver, waardoor het bedrijf de eerste ontwerper was die dit ooit deed. Van daaruit zag de wereld hun allereerste grote reclamecampagne, het bedrijf de eerste boetiek op Madison Avenue en de leiding over hun eigen campagnes.

David & Sybil’s zoon Evan zou zich uiteindelijk in 2003 op 19-jarige leeftijd bij zijn ouders voegen door hoofd ontwerp voor de herencollecties te worden. Uiteindelijk zou hij meer collecties gaan overnemen en in 2013 worden benoemd tot Chief Design Director.

De kenmerkende kabel en hun erfenis

Elk merk heeft iets waar het om bekend staat, of het nu het kenmerkende Monogram van Louis Vuitton is of de Return to Tiffany Assortment van Tiffany & Co., voor David Yurman zijn het de kenmerkende kabeldetails. Het bekabelingsontwerp is een eerbetoon aan de architectuur en is geïnspireerd op kolommen die te vinden zijn op klassiek ontworpen gebouwen, terwijl het ook een unieke kijk heeft op de filosofieën die de Yurman koestert. Het ontwerp bestond uit individuele kabels die in elkaar waren gedraaid om een ​​groter visueel impact te creëren, wat hun geloof in het belang van samenwerking benadrukte en dat het creëren van dingen een groepsinspanning zou moeten zijn. Cabling geeft niet alleen uitdrukking aan de filosofie van David en Sybil over leven en kunst, maar combineert ook al hun levenswerk, waardoor een langdurige erfenis ontstaat.

Lees onze blogs over David Yurman voor meer informatie het identificeren van authentieke David Yurman en de 10 dingen die u niet wist over David Yurman.



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here