Home Cultuur Daniel Day-Lewis’s 34 beste outfits aller tijden

Daniel Day-Lewis’s 34 beste outfits aller tijden

0
Daniel Day-Lewis’s 34 beste outfits aller tijden


In het ongrijpbare rijk van de mode van beroemdheden bewandelen weinig figuren de grens tussen kleermakersverfijning en hipsters uit de Hooglanden met zoveel moeiteloze charme als Daniel Day-Lewis. Hoe bekend hij ook is vanwege zijn veelzijdigheid en manier van acteren op het witte doek, de vormveranderende persoonlijke stijl van de drievoudig Academy Award-winnaar is wellicht nog indrukwekkender.

De ensembles buiten het scherm van Day-Lewis zijn web zo excentriek, referentieel en zorgvuldig samengesteld als zijn rollen. In de loop van het jaar hebben we gezien hoe de Britse acteur zichzelf steeds opnieuw uitvond op kleermakersgebied: in de jaren ’90 was er zijn voorliefde voor onverwachte plaids en stippen; zijn formele gouden oorring op de rode loper in de jaren 2000; zijn early adopter gorpcore-moment in de jaren 2010; en zijn voortdurende obsessie ermee Westerse kleding door de decennia heen. Sinds hij in 2017 stopte met acteren, kan de raadselachtige ster elke keer weer opduiken – of hij nu een Motorola Razr op NYC-doorvoer of kapsels aan huis geven op de Instagram van zijn zoon – het is een waardevolle herinnering dat als het gaat om aankleden met originaliteit en verve, niemand het beter doet dan DDL.

“Het enige wat je probeert te doen is de foundation leggen, waardoor de verbeelding de vrije loop kan gaan”, vertelde Day-Lewis aan de BBC voordat hij voor de derde keer een Oscar gained. Dat voelt als een treffende beschrijving van zijn gelaagde garderobe, waarin de beproefde Carhartt graals naast elkaar bestaan naadloos met onverwachte uitstapjes naar de avant-garde. Het is geen surprise dat zoveel liefhebbers van herenkleding, inclusief wijzelf, hem beschouwen als een echte North Star in stijl.

Hier hebben we meer dan 30 van Daniel Day-Lewis’ grootste modemomenten aller tijden verzameld, van geavanceerd patchwork-breisel tot scherpe krijtstreeppakken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here