Home Reis De gelukkigste plekken in Groot-Brittannië – Kendal staat op nummer 1 in Noordwest-Engeland

De gelukkigste plekken in Groot-Brittannië – Kendal staat op nummer 1 in Noordwest-Engeland

0
De gelukkigste plekken in Groot-Brittannië – Kendal staat op nummer 1 in Noordwest-Engeland


In een zoektocht naar de gelukkigste plekken in Groot-Brittannië heeft Rightmove onlangs haar jaarlijkse Blissful at Dwelling-onderzoek uitgevoerd, waarbij meer dan 26.000 inwoners in het hele land werden ondervraagd. De resultaten van dit jaar lieten een verrassende verschuiving zien: de wijk Richmond upon Thames in Londen claimde de eerste plaats en markeerde daarmee de eerste keer dat de hoofdstad de felbegeerde titel in de wacht sleepte. Winchester in Hampshire en Monmouth in Wales behaalde de tweede en derde plaats general.

Gelegen tussen het prachtige Lake District en de nationale parken Yorkshire Dales, valt Kendal op als Noord-West Engeland‘s meest vreugdevolle toevluchtsoord. De marktstad claimde de eerste plaats in de regio en behaalde een opmerkelijke 14e plaats op nationaal niveau; de unieke charme van de stad en de adembenemende natuurlijke omgeving zouden ongetwijfeld hebben bijgedragen aan het ongeëvenaarde geluk van de bewoners. Naaste buren Skipton (iets meer dan een uur rijden van Kendal) pakte de eerste plaats voor de regio Yorkshire en Humber en werd 6e in Groot-Brittannië.

De belangrijkste bijdragen aan het geluk van de bewoners waren gevoelens van trots, verbondenheid en gemeenschap. Toegang tot groene ruimten en natuur zijn ook cruciale factoren, waarbij inwoners van plattelandsgebieden in de buurt van nationale parken of Areas of Excellent Pure Magnificence een hoger geluksniveau melden.

Benieuwd naar de gelukkigste plekken in je eigen regio? In de onderstaande tabellen vindt u volgens het onderzoek de gelukkigste plekken bij u in de buurt. En voor wie op zoek is naar een vrolijke ontsnapping: je bent altijd welkom in Kendal. 🤗

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here