Home Zelfverbetering Als uw balans tussen werk en privé niet in balans is, leest u wat u moet doen

Als uw balans tussen werk en privé niet in balans is, leest u wat u moet doen

0
Als uw balans tussen werk en privé niet in balans is, leest u wat u moet doen


Het is gemakkelijk om in de sleur te blijven steken, vooral als het om werk gaat. Je wilt vooruit komen, succes vinden en kunt bijna een ‘excessive’ voelen of het gevoel hebben ‘alle anderen bij te houden’ als je onerous werkt. En hoewel onerous werken bewonderenswaardig is, is het misschien niet altijd gezond.

Wanneer je werkt te onerous, uw gezondheid kan eronder gaan lijden – of het nu uw slaap, uw dieet of zelfs uw algehele gevoel van kalmte en waardering voor het leven is. Wat nog erger is: uw kinderen, vrienden en dierbaren kunnen dit merken en samen met u lijden.

Als we geen gezonde balans tussen werk en privé vinden, kan ons persoonlijke leven uit de hand lopen afstemmen, en het zou zelfs onze productiviteit en creativiteit op het werk kunnen beïnvloeden.

“Als je een verkeerde noot aanslaat, is het de volgende noot die je speelt die bepaalt of deze goed of slecht is.” – Mijl Davis.

Als je achterop raakt en je opgebrand begint te voelen of je slaap opmerkt, lijdt het algehele geluk of de gezondheid eronder – dat is oké. Het is gewoon een wake-up name.

Dit artikel gaat over hoe je de ‘juiste noot’ kunt vinden als je te ver in de sleur bent gegaan. Wanneer uw welzijn op het punt staat (of bijna), zal uw werk dat ook zijn: onderzoek uit het verleden laat zien dat rusten en meer tijd voor onszelf nemen de creativiteit stimuleert, je helpt je beter te concentreren en ervoor zorgt dat je veel meer gedaan kunt krijgen in veel minder tijd.

Hier leest u hoe u uzelf kunt laten ontsnappen en uzelf een pauze kunt gunnen.

Als het gaat om uw werk en het cultiveren van harmonie, is de vuistregel om een ​​50/50-balans te vinden. Balans op zichzelf veronderstelt een halve-half-splitsing, wat een duw- en trekbeweging creëert, dus als je te veel werkt, begint het deel van jou dat rust en kalmte nodig heeft aan je mouw te trekken – en als je Als u te lang niet op kantoor bent, voelt u de drang om weer aan het werk te gaan.

Heb je ooit het gevoel opgemerkt dat je hebt na een vakantie of na een lang weekend? Je voelt je uitgeruster, creatiever en gemotiveerder om weer aan het werk te gaan.

Dit is wat we willen bereiken: harmonie in onze balans tussen werk en privédus we vermijden ons werk niet, maar stellen in plaats daarvan ons welzijn op de eerste plaats, zodat als we werken, het gemakkelijker en productiever is.

Harmonie creëert een gevoel van vrede wanneer we van de ene verantwoordelijkheid naar de andere overgaan – dus in plaats van te stressen of verwoed van het ene naar het andere te gaan, doen we sommige dingen rustig en met vertrouwen, zodat ons stressniveau laag blijft.

Dus, wat kunnen we doen?

Je denkt misschien: dit is allemaal leuk en aardig, Lauren, maar hoe doe ik dit eigenlijk in mijn eigen chaotische leven?

Eenvoudig. Start met het op orde brengen van de zaken.

  1. Ademen – Oké, oké, dit lijkt misschien voor de hand liggend. Maar als je in een hoge cortisoltoestand verkeert en alleen maar probeert de dag door te komen om aan je to-do-lijst te komen, wordt lang en diep ademhalen (of meerdere ademhalingen) belangrijker dan ooit. Wanneer we misstappen ervaren, herinnert het ons eraan dat we lucht nodig hebben. Ga naar buiten, haal een paar keer diep adem en centreer opnieuw.
  2. Opnieuw instellen – Of het nu gaat om een ​​reset van vijf minuten midden op de dag, of een reset van twee weken naar een afgelegen Caribisch eiland, we moeten allemaal even pauzeren als de zaken niet goed voelen. We kunnen geen goed werk doen (of geweldige ouders, companions of vrienden zijn) als de dingen niet goed voelen. Wat kunnen we afstrepen van de to-do lijst en waar kunnen we opnieuw mee beginnen?

“De meesten van ons besteden te veel tijd aan wat pressing is, en niet genoeg aan wat belangrijk is.” —Stephen Covey

Doe dit voor je toekomstige zelf

Het voelt misschien als een grote aanpassing: een paar stappen achteruit doen en meer ademhalen – omdat er gewoon te veel gedaan moet worden, Lauren! Je denkt misschien. Ik hoor je en ik begrijp het. Ik was daar vroeger ook.

Maar de realiteit is – ik wist dat als ik niet langzamer zou gaan werken en niet goed naar mijn gezondheid zou kijken en naar hoe ik elke dag functioneerde, ik hier nooit met jullie fantastische mensen zou kunnen praten over het vertragen van de hel en het creëren van meer ruimte in uw geest om beter werk te doen en een betere gezondheid en relaties te hebben. Het gaat er ook om dat je alles doet wat nodig is om gemoedsrust te creëren, dus misschien is het geen rusten directmaar zorg voor rust voor uw nabije toekomst.

Hier is een voorbeeld:

Vraag jezelf af: vindt mijn huidige zelf het altijd leuk om de vaatwasser uit te ruimen? Nee! Maar houdt mijn toekomstige zelf van mijn vroegere zelf als het leeg is en klaar om te gaan? JA.

Zeg veel vaker nee.

Ik begrijp het – nee zeggen in een wereld van ‘ja’ is moeilijk. Wil je huidige zelf ja zeggen, terwijl je weet dat je toekomstige zelf dat op dat second niet zal willen? Leer jezelf kennen en denk een paar tellen na voordat je ja zegt en je engageert voor iets waar je later spijt van zult krijgen. Dit zal je op de lange termijn aanzienlijk energie besparen, mensen.

Cease met iets. Of veel dingen.

Ik weet dat dit moeilijk kan zijn… maar we kunnen niet alles doen. Ook al is het iets kleins, kijk eens naar je agenda en noteer: voor welke afspraken, koffiedates, vergaderingen of reduce ben je niet helemaal enthousiast? Laat ze vallen. Als het iets is dat betekenis heeft voor je hart of dat je graag doet, houd het dan. Maar als je het uit verplichting doet (of als het je stress belast), doe het dan niet. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

Wat u moet doen als u zich niet lekker voelt.

We kunnen ons niet elke dag goed of excellent voelen. Hier leest u wat u moet doen als u zich ‘niet lekker’ voelt.

  1. Cease met proberen excellent te zijn en gun jezelf een pauze. Laat jezelf van de wijs brengen en zeg ‘het is oké’.
  2. Maak een zelfgemaakte maaltijd. Het is heerlijk, het is voedzaam en het is een leuke en ontspannende activiteit waar je echt van kunt genieten (alleen of met een vriend of geliefde).
  3. Cease met het drinken van water met citroen vóór de koffie. Als je eerst koffie nodig hebt en ervan houdt (ik ben het!) Cease dan. Martel jezelf niet.
  4. Dans. Het. Uit. Letterlijk en figuurlijk. De uitweg uit de overweldiging is het vinden van de beat die je verlicht. Het ritme dat je ziel doet ontbranden en helpt een brug te vinden van chaos naar kalmte.

Als er levensomstandigheden gebeuren…

  • Onthoud dat het normaal is. We hebben het niet allemaal onder controle: het leven stroomt niet als een rivier – het is minder een voorspelbaar “we zullen je wiegen” en meer een “bohemien rapsodie” – een groot, vrij stromend dramatisch werkstuk. Zorg goed voor jezelf in de chaotische tijden en geniet en geniet van de vredige tijden.
  • Ik denk niet dat het leven bedoeld is om zin te hebben. Het is de bedoeling dat we vreugde vinden in ons leven, vooral in de kleine dingen, en daarom is dankbaarheid momenteel zo populair. Als het leven onzeker voelt, kijk dan omhoog en vind een klein stukje rust om in je zak te houden.
  • Wees stil. Soms, als het leven te luid en te veel is, is stilte de enige manier. Stilte heeft de kracht om ons kalm te houden en ons uit een dip te halen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here