Home Zelfverbetering Kies Moed: 3 angsten om deze Halloween mee te confronteren

Kies Moed: 3 angsten om deze Halloween mee te confronteren

0
Kies Moed: 3 angsten om deze Halloween mee te confronteren


Ondanks mantra’s die het tegendeel beweren, is het zelden verstandig om ‘onbevreesd’ door het leven te reizen. Angst is een verfijnd overlevingsmechanisme. Het helpt ons veilig te blijven op de rand van een klif of als we over een donkere weg lopen. Het spoort ons aan om voorzichtig te werk te gaan in gesprekken die gekenmerkt worden door machtsongelijkheid of wanneer er veel op het spel staat. Hoewel ongecontroleerde angst en algemene angst problemen zijn, is het helemaal ontsnappen aan de angst niet de oplossing.

Het is moed waar we naar op zoek zijn. Moed betekent het moeilijke doen ondanks je angst. Je hoeft niet op te houden bang te zijn om moedig te zijn. Het is precies het tegenovergestelde. Moed is alleen mogelijk in aanwezigheid van angst. En vandaag gaat het over moed. Omdat het tijd is om de drie angsten onder ogen te zien die je waarschijnlijk zullen tegenhouden van de Dubbele Winst.

De faalangst

Een beetje risicoaversie is gezond. Het kan ons beschermen tegen onverstandige beslissingen en kostbare struikelblokken. Een milde faalangst kan ons ertoe aanzetten het rustiger aan te doen, de mogelijkheden af ​​te wegen en ons te hoeden voor de minst wenselijke uitkomsten.

De meeste doorbraken vereisen echter enig risico. En elke groei vereist de bereidheid om zich ongemakkelijk te voelen. We raden mensen zelfs aan doelen te stellen in hun ‘ongemakzone’. Een doel dat voldoende riskant is, creëert meestal een gevoel van angst, onzekerheid en twijfel: deze emoties zijn allemaal tekenen dat je op het punt staat goede pad.

Hoe kun je faalangst bestrijden? Het benoemen ervan gaat een lange weg. Probeer de vragen te beantwoorden: Wat zou dit mogelijk kunnen maken? Wat is de overtuiging achter mijn angst – en is het waar? Welke middelen kan ik gebruiken om indien nodig de koers te corrigeren?

Misschien wel de beste strategie is om het nieuwe risico als een experiment te beschouwen. In experimenten zijn mislukkingen slechts gegevens die u helpen uw toekomstige beslissingen vorm te geven. We hebben dit geprobeerd met onze zesurige werkdag, asynchroon werken en het adopteren van Slack om interne e-mail te vervangen, om er maar een paar te noemen. Start met het definiëren van wat u gaat proberen, voor hoe lang en wanneer de feedbackperiode zal zijn. Probeer het dan eens. Falen zijn gegevens over de weg naar succes.

De angst om anderen teleur te stellen

Als u merkt dat u ‘ja’ zegt terwijl u ‘nee’ wilt zeggen, is het mogelijk dat u bang bent anderen teleur te stellen. Het voelt goed om gewild te zijn, en goede presteerders zullen waarschijnlijk meer binnenkomende aanvragen in behandeling nemen vanwege hun reputatie van betrouwbaarheid en uitmuntendheid. Maar uw ‘ja’ heeft een prijs.

Zoals Warren Buffet ooit zei: “Het verschil tussen succesvolle mensen en echt succesvolle mensen is dat echt succesvolle mensen tegen bijna alles nee zeggen.”

Een van de beste instrumenten om deze angst te bestrijden wordt het ‘Positieve Nee’ genoemd, een strategie bedacht door Harvard-professor William Ury. Er staat dit:

  1. Geef uitdrukking aan uw Ja naar uw prioriteiten. Dit is meestal intern. Je kunt ook extern ja zeggen tegen de andere partij prioriteiten.
  2. Beweer uw Nee naar de kans. Duidelijk, direct, respectvol, zonder speelruimte.
  3. Stel uw voor Ja naar hoe jij kan hulp. Zijn er middelen die u kunt ter beschikking stellen in plaats van uw deelname? Dat is een geweldige plek om te beginnen.

Hier is een voorbeeld. Je broer heeft je web om hulp gevraagd bij het indienen van de belastingen voor zijn nieuwe bedrijf, omdat je een achtergrond in de boekhouding hebt. Je zou kunnen zeggen:

Het is een drukke tijd op het werk en ik probeer het beste te maken van de tijd die ik thuis met mijn gezin heb. Ik denk dat het een verstandig idee is om dit jaar hulp te zoeken bij het indienen van de belastingen voor uw bedrijf, maar ik kan niet de persoon zijn die u kan helpen. Ik kan u informatie sturen over twee duidelijke on-line bronnen die toegang bieden tot specialists, of ik kan u de informatie sturen van twee van mijn collega’s die u tegen een redelijke prijs kunnen helpen. Ik zou zelfs bereid zijn een bijdrage te leveren aan de kosten! Wat denk je?

Het kost wat meer moeite, maar je zult je goed voelen als je het zegt Nee. In de tussentijd kun je een beleid voeren als: “Ik wacht altijd 24 uur voordat ik ja zeg tegen een nieuwe kans.” Het kan je ervan weerhouden om het te zeggen Ja te snel.

Normaal gesproken zal het zeggen van “nee” anderen niet teleurgesteld in u maken. Het zal ervoor zorgen dat ze je respecteren.

De angst om onze realiteit onder ogen te zien

Overwerk is vaak een vermijdingstactiek.

Mensen die het gevoel hebben dat ze als echtgenoten of ouders hebben gefaald, maar succes ervaren op het werk, brengen lange uren door op kantoor. Mensen die moeite hebben om een ​​gevoel van zelfvertrouwen of eigenwaarde op te bouwen, verlangen misschien naar de lof die hun prestaties opleveren. Mensen die zich chronisch ongezien hebben gevoeld, zouden tougher en langer moeten werken om de bewondering van hun collega’s te verdienen.

Je bent een heel persoon, ontworpen om een ​​geïntegreerd leven te leiden. Je lichaam, geest, geest, relaties, werk – alles is met elkaar verbonden. En het vermijden van een probleem zorgt er niet voor dat het verdwijnt. Het laat het groeien. Bij onze innerlijke wereld blijven zitten kan de deur openen naar de verandering die we nodig hebben.

Als u merkt dat u dit seizoen te veel werkt, wat zou u dan kunnen vermijden? WHO vermijd je misschien? Wat zou de volgende juiste stap kunnen zijn om het echte probleem op te lossen? En wie kan er naast je staan ​​om te helpen tijdens de reis?

Je hoeft je niet te schamen als je bang bent. Wees aardig en geduldig met jezelf. Zet dan de volgende moedige stap in de goede richting. Doorbraken liggen om de hoek.

Openbaarmaking van materiële connectie: Sommige van de hyperlinks in het bovenstaande bericht zijn ‘affiliate hyperlinks’. Dit betekent dat als u op de hyperlink klikt en het artikel koopt, wij een affiliate-commissie ontvangen. Hoe dan ook, we raden alleen producten of diensten aan die we gebruiken en waarvan we denken dat ze waarde toevoegen aan onze lezers. We maken dit bekend in overeenstemming met 16 CFR, deel 255 van de Federal Commerce Fee: “Gidsen betreffende het gebruik van aanbevelingen en getuigenissen in advertenties.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here